DANTEL VE CEYIZ DUNYASI

Elislerinden ornekler bulabileceginiz, ugraslarimizi paylasmak icin hazirlanmis bir internet gunlugu

4/30/2005

Kurdela Isleme


Bu tarz kurdela isi ornekleri yanilmiyorsam Nazli fiyonk elisi gunlugune sormustu. Sen istedin diye buldum ornek Nazli. Daha dogrusu ilk kurdela islememi yaptim sayende. Cabuk bitsin diye lavanta torbasi yaptim ama kenarlarini dikmek icin cok ugrastim. Yakinda bir baska ornek daha ekleyecegim ama once yapmam lazim. Herkese iyi haftasonlari.

4/29/2005

Kelebek Kanavice



Kanavice ornegi eklemeyeli bayagi zaman olmus. Hep dantel olmaz di mi? Bunu da Saadet'e gondermistim ve eklemisti sitesine. Hatirlayanlariniz olur herhalde.

Labels: ,

4/28/2005

Buket Somentabl

Buket Somentabl



Ben buna benzeyen, belki de aynisidir, bir masa ortusunu bir dantel kitabinda gordum gibi hatirliyorum. Ama bu daha cok kisa fiskos ortusu veya yuvarlak bir masanin ancak ustune yetecek buyuklukte oluyor. Gulhis.com'da su an bu ortu satiliyor. Bakmak isterseniz linkler arasinda bu adresi bulabilirsiniz.

Labels: ,

4/27/2005

Kalpli Havlu Kenari

Kalpli Havlu Kenari



Bu modeli Fiyonk'a gondermistim. Eminim ki orada gormussunuzdur. Gormeyenler varsa diye ekleyeyim dedim. Yapmasi cok kolay,sadece fotografi takip etmek yeterli.

Labels:

4/26/2005

Kasimpati 3'li Sehpa Ortusu

Cok sık kullanilan bir dantel modeli. Yapimi kolay, utulemesi kolay diyebilirim herhalde.

Yakindan gormek istersiniz diye, bir de motifi cektim.


1. 6-7 zincirden halka yaparak baslayin. 12 tane tek zincir genisliginde kutucuk yapin ikinci sirada. Ucuncu sirada ise her kutucugun icine 2 birit olacak sekilde tum sirayi birit yaparak devam edin. Bir sonraki sirada bir ufak kutucuk, bir buyuk yapiliyor. En son ise sık igneden olusuyor. Buyuk kutucuklarada 3 zincirlik ibibikler de yapabilirsiniz.

Labels: ,

4/25/2005

Masa Ortusu

Elliptik Ortu



Su an bununla ugrasiyorum. Elimdeki ip ne kadar yeterse devam edecegim. Sizlere sormustum, bu ortunun kenarina ne yakisir diye. Sevil kendisinde olan ortunun fotograflarini gondermis. Cok benziyor, neredeyse ayni model. Ben de kendi ortume bu kenari yapacagim. Baska bir sey bu kadar yakismaz herhalde.

Labels:

Etamin

Mavi Kose



Bu kanavice ornegini nerede buldugumu hatirlamiyorum. Eger internette karsiniza cikarsa, burada kaynagini belirtmek isterim. Pecete kosesi olarak islenmeye musait bir cicek. Isler islemez buraya fotografini da eklerim. Sizlerden gonderen olursa da memnuniyetle kabul ederim.

Labels: ,

4/21/2005

Table Runner

Gul Bahcesi



Bu table runneri( turkcesi ne hatirlamiyorum) kutuphanedeki bir kitaptan aldim. Kitabin adi Vanessa Ann's "My grandmother taught me to crochet." Daha yapmadim, yaparsaniz bizle de paylasir misiniz?

Labels: ,

4/20/2005

Bas Yastigi

Guller Icinde Yastik



Bu danteli bana esimin yengesi hediye etmisti ilk evine gittigimde. Ben havluya degil de yastiga piko ile diktirdim. Boylece icinde yavru agzi guller olan nevresim takimina yedek yastik yapmis oldum. Cok begenerek kullaniyorum. Eline saglik Suheyla Yenge. Meral kendi sitesinde ayni modelden perde ucu yapmis. Senin de eline saglik Meral.

Labels: ,

4/19/2005

Sarmasik Gulleri Fiskos Ortusu


Bufiskos ortusunu Turkiye'deki bir dantel dergisinden almisim, alirken blog hazirlamayi dusunmedigimden kaynagini belirtmemisim. Cok guzel gorundugu icin, siteye eklememeye gonlum elvermedi. Aciklamasini da eklemeye calisirim.

Labels:

4/18/2005

Havlu Askisi

Yavruagzi Havlu Askisi



Ne yazik ki tamamlanmamis olarak ekliyorum sayfaya. Havlu askisini istediginiz renkte yapabilirsiniz. Her renk yakisacaktir. Lacivert bile.

Labels:

4/15/2005

Etamin_Pembe Cicekler

Pembe Cicekler




Ben etamin islemeyi de sevmeye basladim bu aralar. Yalniz gozumu yoracak kadar karisik seyler yapamiyorum. Bir de ne kadar dikkat edersem edeyim, mutlaka cok ufak da olsa hata oluyor. Ben de kendimi benim yaptigimin aynisindan kimsede olmayacak diye avutuyorum.

Semasinda ortada mum da var ama ben islemedim.

Labels: ,

4/14/2005

Havlu Uc Danteli

Kahire Havlu Danteli




Neden bu isim diye sormayin. Hic bir aciklamasi yok. :)) Icindeki kare bloklarla ilgili bir sey dusunurken, kahire geldi aklima. Bu fotograftaki danteli ancak bordur seklinde kullanabilirsiniz. Ucuna dikilirse dantelin kendini gosterecegini pek sanmiyorum. Ancak asagida ucuna dikebilmek icin farkli model tarifi de var. Deneyen olursa, fotografini gondersin.
Yapimina gelince,
1. 23 zincir cekiliyor ilk sira icin. Ikinci siraya baglantiyi 5 zincirle yapiyorsunuz. Ilk siranin sagdan altinci zincirene ilk biriti yaptiktan sonra iki biriti daha ayni zincire batiyorsunuz. 2 zincir cekip, tekrar uc birit ayni zincirden cikacak sekilde bu yelpaze seklinin ikinci yarisi olusuyor.Sonra geldik ortadaki kareye. 9 zincir cekiliyor ama son 4 zincir karenin ikinci sirasinin ilk biritini olusturmak icin. 5 birit daha yapinca, karenin ucuncu sirasina geciyoruz. 6 birit ile kareyi tamamlayip, tekrar yelpaze seklindeki birit yapimina donmus oluyoruz. Ilk sirada alti zincir oteye ilk biriti yaptiktan sonra iki biriti de ayni zincire batiyorsunuz. 2 zincir cekip, tekrar uc birit ayni zincirden cikacak sekilde bu yelpaze seklinin ikinci yarisi olusuyor. 6 Zincir cekip, bir sonraki siraya gecmis oluyoruz.
2. Tekrar bir yelpaze yaptiktan sonra 6 zincir daha cekerek, karenin ucuna batiyorsunuz, bir 6 zincir ile ayni siradaki ikinci yelpazeye gelmis oluyorsunuz.
3. Her karenin oldugu siradan sonra 3 sira ikinci basamaktaki tarifi tekrarlayip, tekrar bir kareli sira yapilarak istenilen uzunlukta oruluyor.
4. Simdi sira kenarlarini yapmakta. Isterseniz dantelin iki uzun kenarini da sadece duz bir zincirle birlestirin ( ben fotografta boyle yaptim) veya sadece bir tarafini dumduz zincirlerle birlestirin, diger kenarini ise sık igne ile bir sira orun. Boylece havluya dikeceginiz kenar duz, diger kenar ki bu uc olacak, testere agzi gorunumunde olur.

Inanin ki yapimi benim anlattigimdan cok daha kolay. Cok suslu bir havlu istiyorsaniz, bir fotograftaki gibi yapin, bir de diger sekilde. Fotograftaki modeli bant seklinde havluya dikin, digerini de ucuna.

Labels:

4/13/2005

Etamin Balonlu Ayicik

Hosgeldin Bebek



Yeni bebegi olan sevdiklerinize isleyip cerceveleyerek hediye edebilirsiniz. Eminim ki hoslarina gidecektir. Belki de bir ortunun koselerine de yapilabilir.

Labels: ,

4/12/2005

Sarma Isi Ortu

Cicek Islemeli Masa Ortusu



Annemin isledigi masa ortusunun bir kenarini goruyorsunuz fotografta. Hem yapimi insani yormuyor, hem de sirin oluyor bittiginde. Once masaniza gore boyutlarini ayarladiginiz kumasin kenarlarini tegelleyip, sonra ciceklerde kullanacaginiz renklerden biriyle kenarlarini isliyorsunuz. Sonra adindan emin degilim ama buzlu cam goruntusunde, galiba parsomen kagidina( ben boyle dedim ama tuhafiyeciye bu is icin kullanacaginizi soylerseniz dogru ismini de ogrenebilirsiniz) ucu sivri olmayan bir kalemle istenilen sekli ciziyorsunuz. Sari karbon kagidini bu yagli kagidin altina isterseniz toplu ignelerle tutturup, ortunun istediginiz yerlerine ikisini birden yerlestirince masa ortunuzu cizmeye hazirsiniz. Oncelikle ortunun koselerine ve kenarlarina deseni cizdikten sonra, kullanacaginiz masanin sekline gore ya cember olusturacak sekilde, veya oval olucak sekilde modeli dondurerek ortunun ortasina da isleyin. Biz camasir ipegi kullandik. Siz isterseniz kumasinizin kalinligina gore renkli ufak kuka ipliklerden de kullanabilirsiniz. Biz bu ortu de sarma ve sap isi kullandik. Su an cok hosume giderek kullaniyorum.

Labels: ,

Havlu Uc Danteli

Piramit Havlu Kenari



Bu yaz evlenecek bir arkadasima hediye etmek icin yaptigim bir havlu kenari. Havlunun kenarina mi yoksa fotograftaki gibi arasina mi dikecegime karar veremedim. Siz ne dersiniz?

Soyle yapiliyor:
1. 41 zincir cekiliyor baslamak icin. 3 birit -2 zincir iki kere tekrarlaniyor. 11 birit yapiliyor. Bu sefer 2 zincir-3 birit 4 kere tekrarlaniyor. Ilk sira bitti.
2. Ikinci sirada kafes olan yerlerin ustune biritler gelecek. Ikinci siraya tek biritle basliyoruz ve iki zincir cekip 3 kere 3 birit-2 zincir tekrarlaniyor. 7 birit cekiliyor.3 zincir cekilip dorduncu 3 biritlik yer bos birakilip, tekrar 7 birit yapiliyor. Bir kere daha 2 zincir-3 birit yapip, 3 zincir cekilerek alt siranin ucuna batiliyor.
3. Ucuncu sirada 3 birit-2 zincir iki kere tekrarlanip, gene 7 birit yapiyoruz. 5 zincir cekip, alt siradaki kafesin ortasina geliniyor, tek zincirle baglanti yapilip, simetrik sekilde devam ediliyor.
4. Bundan sonraki her sira benzer sekilde devam ediliyor. Olusan dortgenin kenarlari 7 birit genisliginde. Her sirada kafeslerle biritlerin yeri degistirilince, havlu kenariniz hazir.

Labels:

Dantel Melekli Yastik

Cupid Yastik

Annem dantel yastiklari seviyor. Ben de herhalde O'ndan etkilendim. Modeli about.com'dan aldim. Kenarina bir sira kazayagi ekleyerek biraz genisletmis oldum. yastigi kullanacagim zaman arkasini ve uclarini yapacagim. Model :

Labels:

4/11/2005

Lavanta Torbasi

Gulden Lavanta Kesesi


Bu lavanta kesesini universiteden arkadasim Oya'nin annesi yapmisti. Sizlerle paylasmak istedim. Oya'ya ve annesi Ayse Hanim'a kendisinin dikip boyadigi bu guzel hediye icin tekrar tesekkur ediyorum.

Labels:

Havlu Askisi

Pembe Cicekli Aski



Bir ara annemle cok yapmistik benzer havlu askilarindan. Hatta hem annem hem ben arkadaslarimiza hediye etmek icin oturup onceden hazirliyorduk. Yapimi cok uzun surmuyor ama bir iki detaya dikkat ederek daha şık gorunmesini saglayabilirsiniz.

Kullanilan malzemeler ise 1 plastik halka, 3 1/2 metre kadar cift yuzu saten kurdela, 30-35 cm kadar simli kurdela, 3 adet yapma cicek. Oncelikle halka ustunde kalmis plastik puturleri bir bicak yardimi ile temizleyin. Halkanin ustune bir noktaya silikon tabancasi ile baslama noktasini isarteleyip, silikon sogumadan kurdelanin ucunu yapistirin. Dikkat edilecek tek nokta, kurdelayi sararken mumkun oldugunca esneterek sarabilmek. Her saris bir oncekinin tam kenarina gelecek sekilde olmali ki ne aradan halka gorunsun ne de cok kurdela ustuste gelip, halka da guzel durmasin. Aralarda silkon ile sabitleyerek tum halkayi kurdela ile sarin. Sonra Cicekleri yapistirmaya geldi sira. Isterseniz yapma ciceklerin yapraklarini da ciceklerin arasina yapistirarak havlu askisini daha da renklendirebilirsiniz. En son ise halkanin capinin iki kati kadar hem halkanin renginde hem simli kurdeladan parca kesin. Kurdelanin uclarini verev kesebileceginiz gibi dugum de atabilirsiniz. Bir parca da halkayi asmak icin kurdela gerekecek. Once asma kisminin ucuna fiyonk yapin cunku bu kismi asinca gorunecek. Ilk bunu halkaya yapistirin. Sonra diger iki sacak olacak parcalari da onun ustune yapistirinca havlu askiniz hazir.
Gule gule kullanin.

Labels:

Yatak Odasi Takimi

Gul Oda Takimi



Bugun ekleyecegim son dantel bu olacak galiba. Bu fotografi ben evde taratip oyle sakladigimi saniyordum ama galiba link verdigim Ansude dantel sayfasindan almisim. Bu takimi teyzem yeni evinde kullaniyor. Bizdeki pamuk dantel ipinden orulmus. Ansude sayfasinda, sentetik iplikten yapilani $32'a satiyor. :))
Fotograftan bakarak ormek icin cok uygun bir model. Yuvarlak olmasina ragmen file danteller gibi her kafesi takip ederek yapiliyor. Pamuk iplikten yapinca, eger dantelde toplanma varsa, utu ile duzeltmesi daha kolay olur.

Ben de ilk gullu ornekleri sayfaya ekledim ama her gun farklilarini eklemeye devam edecegim.

Labels:

Kenar Danteli

Deniz Ati Havlu Ucu


Bu kenari bir kermeste anneannem almis. Uygun renk havlumuz oldugu icin hemen diktik.
Sonra daha uzun kenar olarak beyaz iple bu ornekten yaptim. Yapilisi soyle:

1. Ilk once 45 zincir cekilecek. 4 zincir genisliginde ilk kafesle ilk siraya baslaniyor. Dantelin havluya dikilen tarafindaki uclu biritler, ipligi tigin basina iki kere dolayarak cekiliyor, digerleri normal tekli birit olacak.
2. Uclu biritten sonra 6 zincir cekilerek besinci zincire batilacak. Bundan sonraki ilk 3 sirayi fotograftan takip edebilirsiniz.
3. Besinci siranin sonunda, bir zincir aralikli 5 biriti yaptiktan sonra , takriben 10-12 zincir cekilerek, dantele basladigimiz ilk siraya birlestirilecek. Sonra biritlerle doldurularak geri donulecek. Diger siralari da benzer cekilde fotograftan calisabilirsiniz.

Labels:

Tepsi Ortusu

Hint Gulu



Benim herhalde ciddi olarak yaptigim ilk dantel bu tepsi ortusudur. Her cocuk gibi yaz tatili boyunca oyalanacak degisik bir ugras ararken, anneannemin israriyle dantel yapmayi ogrenebilecegime inandirmistim. Anneannem bana solak oldugum icin ogretemedigini soyluyordu. Ben kendim ogreneyim de gor anneanne diye iddiaya girdim. Iste boyle basladi dantel meraki.
Asagida daha yakindan cekilmis bir fotograf gorebilirsiniz. Uzun yillar once yapildigindan, cok detayli hatirlayamadim.




Yapilisi soyle:

1. Dantele kisa kenarindan baslanarak yapiliyor. Fotograftan sayarak, once yeterli sayida kafes yapmak icin zincir cekiliyor.
2. Sonra fotograf takip edilerek ortasi bitiyor.
3. En son ise dikdortgenin kenarlari donulerek uclar ile tamamlaniyor. Uclarin yapimini detayli olarak 'Fiyonklu Havlu' yapiminda okuyabilirsiniz.

Labels:

4/10/2005

Fiyonklu Havlu

Fiyonklu Havlu



Cok kolay ve çabuk yapilacak bir havlu kenari örneği. Yapilişi ise şöyle:
1. Once istediğiniz uzunlukta zincir çekiyorsunuz ve kafes yaparak ilk sirayi oluşturuyorsunuz.
2. Ikinci sirada ise bir kafes yaptiktan sonra biritlerle sonraki kafesi doldurmuş oluyorsunuz.
3. Uçüncü sirada ise ikinci sirada kafes olan yeri birit, birit olan yeri kafes olacak şekilde örüyorsunuz. Istenirse ikinci ve üçüncü basamaklari tekrarlayarak daha genis bir dantel de örülebilir.
4. 10-12 zincir çekip alt sira ile bağlanti noktasindan geri dönerken sik iğne kullaniliyor. Sonuna 4 birit ile kutucuk yapiliyor. Dördüncü basamak tekrarlanarak ilk beşli bitirilince, ikinci beşliye başlanarak dantel devam ediliyor.
5. Danteli eğer havlunun kenarina değil de, fotoğraftaki gibi ortasina dikerseniz, ortasina gelecek sekilde, havlunun renginde kurdela ile fiyonk yapip, inci boncukla dikebilirsiniz.

Kolay gelsin.

Labels:

4/05/2005

Arsiv Konulari

Daha onceki ornekleri gruplandirdim. Boylece aradiginizi daha kolay bulacaginizi umuyorum.

Eklenecekler

Gumus Rengi Havlu Askisi
Halkali Bohca Danteli
Cicekli Yildizli Dantel Masa Ortusu
Motifli Bohca Danteli
Kelebek Mutfak Takimi
Suslu Kece Mandallar
Dantelden Caydanlik Ortusu
Bebek Mevlit Sekeri
Minik Motifli Masa Ortusu
Kurdela Nakisi Yerlestirilmis Tahta Tepsi
Tig Isi Bebek Battaniyesi
Mutfak Takimi-Masa Ortulu
Bebek Kapi Susu
Etamin Duvar Susleri
Kanaviceli Amerikan Servis
Pirilti Bohca Danteli
Boyama Dantelli Bohca
Oda Takimi
Havlu Bohca Seti
Boncuk islemeli Havlu Bohca Seti
Boncuk Islemeli Havlular
Perde
Dantel Perde
Tepsi Ortusu
Mutfak Takimi
Etaminli Nakisli Lavanta Keseleri

Aradantel-Carsaf Etegi
Fiskos Tipi Parcali Masa Ortusu
Dantel Yatak Ortusu
Masa Ortulu, Runnerli Takim
Yorganlanmis Etamin Seccade
Karanfil cicegi Kurdel Nakisli Havlu
Motif Dantelli Bohca havlu Takimi


Dantel Takimlar
Yonca Masa/Yatak Ortusu -Oda Takimi-Mutfak Takimi-Perde
Dortlu Oda Takimi-Mutfak Takimi-Perde- Seccade
Hatira Aradantel- Hatira Carsaf Etegi-Bohca
Halkali Fiskos Ortusu ve Oda Takimi
Tavuskusu Fiskos Ortusu-Masa Ortusu- Somentabl
Acar Ortu-Tepsi Ortusu- Perde
Asma Yapragi Fiskos-Somentabl-Masa Ortusu
Seray Fiskos-Somentabl-Masa Ortusu-Oda Takimi
Gul Kokusu Perde-Oda Takimi-Nevresim ve Fiskos
Kelebeklerve ufak kelebekli ortu
Susen Fiskosve Susen Sehpa Ortusu ve Susen Somen Susen Somen
KIR Yatak Ortusu ve Perde
Daisy Perde- Oda Takimi-Somen Semasi
igne Oyali Bohca-Seccade- Havlu Takimi

Masa Ortusu
Cicek Islemeli Masa Ortusu
Ulku Masa Ortusu
Cicekli Masa Ortusu
Cicek Dali Nakis Masa Ortusu
Guvercin Masa Ortusu
Zerafet Masa Ortusu
Gul Etamin Masa Ortusu
Sema Masa Ortusu
Dilek Masa Ortusu
Bicirik Masa Ortusu
Ask Bahcesi Masa Ortusu
Ikiz Guller Masa Ortusu
Nalan Masa Ortusu
Arzum Masa Ortusu
Tavuskusu Masa Ortusu 1&2
Cark Masa Ortusu
Gul Yolu Masa Ortusu
Alev Masa Ortusu
Papatya Masa Ortusu
Karanfil Masa Ortusu Semasi
Yildizli Masa Ortusu
Karanfil Masa Ortusu-2
Victoria Masa Ortusu
Armagan Masa Ortusu
Dua Masa Ortusu
Guldal Masa Ortusu
Dilim Masa Ortusu
Kral Yolu Masa Ortusu
Karanfil Masa Ortusu
Karanfil Masa Ortusu-2
Harika Masa Ortusu
Basak Masa Ortusu
Motifli Ortuler
Aycicek Desenli Masa Ortusu
Dantel Aplikeli Masa Ortusu

Fiskos Ortusu
Yedi Dagin Cicegi Fiskos Ortusu
Sarmasik Gulleri Fiskos Ortusu
Kalp Halkasi Fiskos Ortusu
Kasimpati Fiskos Ortusu
Kartopu Fiskos Ortusu
Biktim Fiskos Ortusu
Yalanci Igne Oyasi Fiskos Ortusu
Nazli Gul Fiskos ortusu
Carkifelek Fiskos ortusu
Yonca-Nihan-Karanfil Fiskos Ortuleri
Cark Fiskos Ortusu
Gul Yolu Fiskos Ortusu
Tavuskusu Fiskos Ortusu
Kasimpati Fiskos Ortusu
Yalniz Papatya Fiskos Ortusu
Cetrefilli Fiskos Ortusu
Yildizli Fiskos Ortusu
Carkli Fiskos Ortusu
Cicek Seli Fiskos Ortusu
Yonca Igne Oyasi Fiskos Ortuleri
Kartanesi Fiskos Ortusu
Halkali Fiskos Ortusu
Anilar Fiskos Ortusu
Dilek Fiskos Ortusu
Gokkusagi Fiskos Ortusu
Aycicek Fiskos Ortusu
Coskun Fiskos Ortusu
Baklava Fiskos Ortusu
Kelebekler
Zisan Fiskos
Leylak Fiskos
Dilim Fiskos
Gul Yolu Fiskos
Nilufer Fiskos
Kartanesi Fiskos
Kutupyildizi Fiskos
Gungor Fiskos
Gulkokusu Fiskos
Karo ve Gullu Fiskoslar (Semali)
Papatya (Halkali)Fiskos
Yildiz Fiskos
Orumceagi Fiskos
GulSaray Fiskos
ZeytinCicegi Fiskos
Kare Parcali Fiskos
Fiskos
Laleli Fiskos
Kare Parcali Fiskos2
Sacak Sacak Fiskos
Oda Takimi ornekli Kare Fiskos
Basak Modelli Fiskos
Motifli Katmer Gul Fiskos
Cemilenin Fiskosu
Benan Yenge'nin Gullu Fiskosu
Agor Ornekli Gullu Fiskos
Yildiz Fiskos

Peceteli Ortuler
Lollipop Peceteli Fiskos
Hitit Fiskos Ortusu
Hitit Fiskos Ortusu ve Kenar Alternatifleri
Dortlu Pecete Fiskos
Ikiz Guller Dortlu Pecete Fiskos
Kilim Dortlu Pecete Fiskos Semasi
Gunes Peceteli Fiskos
Kartanesi Peceteli Ortu
Samanyolu Peceteli Ortu
Gullu Peceteli Ortu

Somentabl ve Diger Ortuler
Gul Bahcesi Somentabl
Buket Ortu
Bugday Yuvarlak Ortu
Elliptik Ortu
Salkim Ortu
Gokyuzu Somentabl
Guller Icinde Somentabl
Zerafet Somentabl
Bursa Guzeli Ortu
Yaprak Ortu
Gulum Somentabl
Gulden Ortu
Gulden Ortu Son Hali
Bicirik Somentabl
Ahenk 4-Kose Ortu
Akangul Somentabl
Gul Bahcesi Somentabl
Gobekli Gullu Kare Ortu
Yildiz Ortu
Yildiz Ortu Detay
Gul Gobekli Ortu
Cark Ortu
Halkali Cicek Ortu
Seruhan Ortu
Papatya Ortu
Karsi karsiya Ortu
Coskun Ortu
Guldal Somentabl
Kelebek Somentabl
ufak kelebekli ortu
Zisan Ortu
Gulsah Ortu
Icice Ortu
Artvin Ortu
Leylak Ortu
Orumcek Ortu
Gul Yolu Ortu
Gullu Ortu
Modern Ortu
Gittigidiyor Ortu
Daisy Somen Semasi
Susen Somen
Yaprak Ortu
Elele Ortu
Papatya Ortu
Kolay Gullu ve Agir Dalli Yaprakli Ortu Semalari
Kolay Cicek Ortu
Igne Oyali Kolay Ortu
Dantel Aplikeli Ortu

Tepsi Ortusu
Hint Gulu Tepsi Ortusu
Aheste Tepsi Ortusu
Cark Tepsi Ortusu
Cigdem Tepsi Ortusu
Cift Gullu Tepsi Ortusu
Palmiye Tepsi Ortusu
Hilal Tepsi Ortusu
Bursa Guzeli Tepsi Ortusu
Elicabuk Tepsi Ortusu
Kalp Kalbe Tepsi Ortusu
Tepsi Ortusu Semalari
Gul Tepsi Ortusu
Gulcan Tepsi Ortusu
3 Gul Tepsi Ortusu
Dort Cicek Tepsi Ortusu
Kibar Tepsi Ortusu
Seyran Tepsi Ortuleri
Bahar Tepsi Ortusu
Cilve Tepsi Ortusu
Cemre Tepsi Ortusu
Eti Tepsi Ortusu
Tepsi Ortusu
Bayram Tepsi Ortuleri
Kelebek Tepsi Ortusu
Gul Tepsi Ortusu
Yarimay Tepsi Ortusu
6 Tepsi Ortusu
Igne Oyasi Tepsi Ortusu
3"lu Kanserisi Sehpa Ortusu

Nevresim/Yatak Ortusu
Basak Yatak Ortusu
Zehra Nevresim Takimi
Sarmasik Gulleri Kanavice Nevresim Takimi
Burcu Pike Danteli
Kelebek Nevresim Takimi
Gul Aradantel Takimi
Zeytincicegi Carsaf Danteli
Papatya Ara Danteli
Yazgulu Nevresim Danteli
Yazgulu Nevresim Danteli-2
Nezahat Nevresim Danteli
Gulbin Nevresim Danteli
Palmiye Nevresim Dantelleri
Palmiye-2 Pike Danteli
Ikiz Guller Aradantel
Arzum Yatak Ortusu
Basak Yatak Ortusu
Gul Yatak Ortusu
Oval Gullu Nevresim Agzi
Nihan Nevresim Agzi
Bahar Aradanteli
Hatira Aradanteli
>- Hatira Carsaf Etegi
Kuslu Carsaf Etegi
Armagan Yatak Ortusu
Gunes Aradantel
Guler Aradantel
Zafer Carsaf Etegi
KIR Yatak Ortusu
Kanserisi Nevresim takimi
Karanfil ve Gul Kanavice Takimi
Devetabani Aradantel Takimi
Aycicek Desenli Yatak Ortusu
Igne Oyali ve Parilti Pike Agizlari

PIKE
Karanfil Pike
Guldali Pike Danteli
Gullu-Cicekli Ara Dantel/Pike
Kanaviceli Pike

Mutfak Takimi
Mutfak Guzeli
Yonca Mutfak Takimi
Tek Gul Mutfak Takimi
Lale Mutfak Takimi
Parilti Mutfak Takimi
Ahenk Mutfak Takimi
Muge Mutfak Takimi
Meyve Sepeti Mutfak Masa Ortusu
Nilay Mutfak Takimi
Alev Mutfak Takimi
Bahar Mutfak Takimi
Zeyrak Mutfak Takimi
Gulhan Mutfak Takimi
Dortlu Mutfak Takimi
Basak Mutfak Takimi
Bahar Mutfak Takimi
Yildiz Mutfak Takimi
Meyveli Peceteler
Mutfak Takimlari
Mutfak Takimlari-2
Teker Mutfak Takimi
Dantel Mutfak Onlugu
Yuvarlam Motifli Mutfak Takimi

Dantel/Nakis Yastik
Cupid Yastik
Leylak Yastik
Nar Cicekleri Yastik
Muhabbet Yastik
Sonbahar Yastik
Gelincik Yastik
Kalp Yastik
Nazli Gul Yastik
Basak Yastik
Horozlu Yastik
Menekse ve Ilgul Yastik
Yengemin isleme yastiklari
Lale yastik
Lale yastik 2


Perde Danteli
Agir Ornekli Perde
Cicekli Perde Ucu
Orumcek Perde
Madalyon Perde
Burcu Perde
Gullerin Icinden Perde
Yuzyuze Perde
Yoncali Perde
Prenses Perde
Yediveren Perde
Cicekler Perde
Kelebekler Perde
Lale Perde
Kamelya Perde
Yazgulu Perde
Yazgulu Perde-2
Lalezar Perde
Kapan Perde
Nevgul Perde
Oval Gullu Perde
Yansima Perde
Karanfil Perde
Sirali Gul Perde
Dortlu Perde
Kus Kafesi Perde
Cam Agaci Perde
Armagan Perde
Kelebekler Perde
Gulsah Perde
Bugday Perde
Dilruba Perde
Hanimeli Perde Dantelleri
Gullu, Fiyonklu ve Uzumlu Perde Dantelleri
Lale Perde
KIR Yatak Ortusu ve Perde
Dilim perde
Daisy Perde Semasi
Perde Semalari (Meyveli Mutfak, Saksi Desenli vs.)

Havlu Kenarlari
Kol Kola Havlu Kenari
Denizati Havlu Kenari
Gul Yastik Danteli
Piramit Havlu Ucu
Kahire Havlu Danteli
Kalpli Havlu kenari
Mavi Cicekler
Kupeli Havlu Danteli
Kervan Havlu Ucu
Kutup Gulu Havlu Ucu
Burcu Havlu Ucu
Sarkac Havlu Ucu
Salkim Havlu Ucu
Merdiven Havlu Ucu
Bayildim Havlu Danteli
Karmen Havlu Ucu
Deren Havlu Ucu
Cetrefilli Havlu Ucu
Dide Havlu Ucu
Igne Oyasi Havlu Ucu
Gulbin Havlu Danteli
Palmiye Nevresim Dantelleri
Gul Havlu Ucu
Parilti Havlu Danteli
Kirpikli Havlu Danteli
Baykusgozu Havlu Danteli
Kenar Danteli
Simli Gul Havlu Danteli
Alev Havlu Danteli
Gupur Havlu Danteli
Salkim Havlu Danteli
Orumcek Havlu Danteli
Igne Oyasi Havlu Kenarlari
Igne Oyasi Havlu Kenari
Kuslu Havlu Kenari
Guler Havlu Kenari
Halka Havlu Kenari
Zafer Havlu
Bayram Havlu
Cam Havlu
Halka Havlu
Yagmur Havlu
Havlu Dantelleri (Sepetli, Turkan Soray kirpigi,fistik ve halkali ornekler
Pike-Havlu Dantelleri
Minik Halkali Gullu ve Yalanci Igne Oyali Havlu Dantelleri
Karanfil Pike-Havlu Dantelleri
Carsaf Etegi-Havlu Danteli
Igne Oyali Havlu Danteli
Bohca-Havlu Dantelleri
Bohca-Havlu Dantelleri
Carsaf Etegi-Havlu Danteli
Mekik Oyali Havlu Dantelleri
Kelebek Havlu Danteli
Bohca-Havlu Dantelleri
Carsaf Etegi -Havlu Dantelleri
Seccade-Havlu Dantelleri
Cemilenin Havlu Dantelleri
Havlu Dantelleri
Pike-Havlu Dantelleri
Sengul Havlu Dantelleri
Pike-Havlu Dantelleri


Oda Takimi
Gul Oda Takimi
Kasimpati 3'lu Sehpa Ortusu
Yonca Vitrin Takimi
Yelpaze Oda Takimi
Dilli Yatak Odasi Takimi
Gizem Oda Takimi
Cicekli Sehpa Ortusu
Zambak Oda Takimi
Zerafet Oda Takimi
Yildiz Cicegi Oda Takimi
Ulku Hanim'in Oda Takimlari
Yaprak Oda Takimi
Gulum Oda Takimi
Gulum Oda Takimi-2
Gul Kokusu Oda Takimi
Biktim (Omur Torpusu)Oda Takimi-1
Papatya Oda Takimi
Biktim(Omur Torpusu)Oda Takimi-2
Bicirik Oda Takimi
Yalanci igne Oyasi Oda Takimi
Yildizcicegi-2 Oda Takimi
Bahar Oda Takimi
Yagmur Oda Takimi
Cark Ortu
Cetrefilli Oda Takimi
Demet Oda Takimi
Karanfil Oda Takimi
Gonul Oda Takimi
Salkim Oda Takimi ve Sehpa Ortusu
Deren Oda Takimi
Papatya Oda Takimi -2
Firildak Kanserisi Oda Takimi
Sefa Oda Takimi
Gunes Oda Takimi
Capa Oda Takimi
Karanfil Oda Takimi-2
Halkali Seker Oda Takimi
Cetrefilli Oda Takimi-2
Motif Oda Takimi
Ece Oda Takimi
Cilve Sehpa Ortusu
Dortlu Oda Takimi
Bursaguzeli Oda Takimi
Carkli Oda Takimi
Yalanci Igne Oyasi Oda Takimi
Halkali Oda Takimi
Hatun Oda Takimi
Gizem Oda Takimi
Anilar Oda Takimi
Gul Kokusu Oda Takimi
Gulay Oda Takimi
Halkali Seker Oda Takimi
Papatya Sehpa Ortusu
Cark Oda Takimi
Direk Oda Takimi
Dumen Oda Takimi
Bahriye Oda Takimi
Salkim Oda Takimi
Gittigidiyor Oda Takimlari
Susen Sehpa Ortusu
Yildiz Oda takimi
3 Oda takimi
Daisy Oda Takimi Semasi
Sevgi Oda Takimi
3 Oda Takimi
Endam Oda Takimi
Anit Oda Takimi
Yaman Oda Takimi
Halkali, Motifli ve Yuvarlak Oda Takimi, Sehpa Ortuleri
3 Oda Takimi
Direk Oda Takimi
3"lu Kanserisi Sehpa Ortusu

Kanavice/Etamin
Pembe Cicekler
DMC Etamine Gullu Ortu
Balonlu Ayicik
Mavi Kose
Kelebekler
Cicekli Kanavice Masa Ortusu
Dortlu Lale
Karanfil Pecete
Sarmasik Gulleri Kanavice Nevresim Takimi
Gul Etamin Masa Ortusu
Etamine Isli Kitap Ayraclari
Yastik/Nevresim icin Kanavice
Cilek Ornekleri
Muhabbet Kuslari Ornekleri
Gul Ornekleri
Sevgililier Gunu Guvercinleri
Asik Kuslar
Baharda Ask Pano
Kalpli Semalar
Kalbin Anahtari Pano
Minik Hayvanciklar
Gelin&Damat
Karanfil
Pembe Cicek
Kelebekler
Minik Kuslar
Gorkem Kanavice (Gullu)
Bayram Cicekleri
Meyveli Peceteler
Kanaviceli Pike
Cay Peceteleri/Tea towels
Mutfak Bezleri
Kanavice Isli Havlular
Kanavice Yatak Takimlari (papatyali, Minik cicekli, Leylak)
Kanaviceli (Gul Desenli)Carsaf Etegi
Isli Mutfak Ortuleri/ Havlulari
Iri Gullu PerdeDMC Ortuye Kanavice Gelincikler
DMC Ortuye Menekseler

Seccade
Tuba Seccade
Yaprak Kadife Seccade
Baklava Seccade
Sengul Seccade
Iki Dunya Seccade
Taflan Boyama Seccade
Lale Seccade
Gul Seccade
Sepet Bohca
Dua Dantel Seccade
Piramit Etamin Seccade
Guldali Dantel Seccade
Karo Dantel Seccade
Mini Laleli Etamin Seccade

Bohca
Nesli Bohca
Cam Guzeli Bohca
Dilek Bohca
Boncuklu Bohca
Sakiz Cicegi Bohca
Karanfilli Bohca
Ahenk Bohca
Ask Bahcesi Bohca
Kup Bohca
Didem Bohca
Parilti Bohca
Karanfil Bohca
Gelincicegi Bohca
Zisan Bohca 1-5
Hatira Carsaf Etegi-Bohca
Igne Oyali, Boyama Bohcalar
Sase
Fransiz Dantelli Boncuk Islemeli Bohca
3 Gullu Bohca Danteli

Yemeni/Tulbent Oyasi
Pembelim
Gul Bahcesi Yemeni
Acelya Yemeni
Namazlik Tulbent Oyasi
Pinar Igne Oyasi
Suslu Yemeni
Fil Oyasi
Mavis Tulbent Oyasi
Papatya Tulbent Oyalari
Namrun Igne Oyalari
Destan Tulbent Oyalari
Domates Oyasi
Baharlik Oyalar
Karanfil Tulbent oyasi
igne oyali namazlik
Igne Oyasi Mevlut Basortuleri ve Tulbent Oyalari
Halkali ve Boncuklu Oyalar
Bizim evden Oyalar
Cemile'nin Oyalar
Cemile'nin Oyalar 2
Tulbent Oyalar
Tulbent Oyalar
Tulbent Oyalar
Tulbent Oyalar
Tulbent Oyalar
Kolay Tulbent Oyasi
Tulbent Oyasi
Tulbent Oyasi
Tulbent Oyasi
Igne Oyali Mevlut Ortusu
Tulbent Oyasi
Tulbent Oyasi
Tulbent Oyasi
Tulbent Oyasi
Tulbent Oyasi
Tulbent Oyasi


Kumas/Ahsap/Tuval Boyama & Kurdela Isi
Gul Dali Tepsi
Sari Gul Ortu
Ilk kumas Boyamam
Citi Piti
Karanfil Kutu
Osmanli Cicegi Ortu
Gulyuzlu Tepsi
Pasminalarim
Gelincik Buzdolabi Ortusu
Bakir Ortu
Ortu Ornekleri
Son Iki Tepsi
Boyama Tepsi ortuleri
Kurdela Isli Boyama Ortu
Kurdela Nakisli Havlu-Bohca Takimi
Gelin Taci Kurdela Isli Perde Askisi
Ilk Tuval calismam
Kabarik Kumas Boyama Ortuler
Kurdela Nakisli Masa Ortum
Boyama Havlu
Kurdela Nakisli Masa Ortum
Boyama Dantelli Bohca
Boyama Dantelli Bohca
Boyama Dantelli Bohca Nakisli Masa Ortum
Boyama Tepsi Ortusu
Kumas Boyama Masa Ortusu
Kumas Boyama Masa Ortusu
Kumas Boyama, Kurdela Nakisli Ortu
Kurdela Nakisli Masa Ortum
Mujde Kumas Boyama Ortuler

Lavanta Poseti
Boyama Lavanta Torbasi
Kurdela Islemeli Lavanta Torbasi
Lavanta Dolap Askisi
Kurdela Nakisli Kutular
Kurdela Nakisli Havlum
Kurdela Nakisli Boncuklu Kare Fiskos

Orgu
Fiyonkli Bebek Yelegi
Banyo Lifi
Boncuklu Bebek Patigi
Pembe Mavi Cetik
Piramit Cetik
Dostluk Bebe Battaniyesi
Banyo Lifleri
Banyo Lifleri 2
bebek patigi
Bebek Battaniyesi
Cemile Cetik

Dikis
Saten Masa Ortusu ve Boncuklu Runner
Boncuk Isli Fransiz Danteli Yatak Ortusu
Gupurlu Seccade
Oda Takimi
Seccade Hurcu
Altinsarisi Seccade
Saten Masa Ortusu ve Pecete Halkalari
Tul Kurdelali Oda Takimi
Sira Pullu Havlu-Havlu veya Terlik Cantasi
Bebise Yer Ortusu
Table Runner
Bohca ve Sirali Pullu HavluKirkyama
Kirkyama
Kirkyama
Saten Masa Ortusu ve Boncuklu Runner
Saten Masa Ortusu ve Boncuklu Runner
Saten Masa Ortusu ve Boncuklu Runner
Saten Masa Ortusu ve Boncuklu Runner


Diger Elisi
Yavruagzi Havlu Askisi
Pembe Cicekler Havlu Askisi
Kurulama Bezi
Yaprakli Pecete Halkasi
Folyo Kabartma Pano
Sundan Bundan
Pecete Halkalari
Etamine Isli Kitap Ayraclari
Dantel Bardak Altligi
Kiryama
Dantel Koltuk Ortuleri
Sepet Koltuk Ortusu
Pul Isli Havlular
Engraving Art: Eiffel Kulesi
Bebek Mevlut Sepeti ve Oda Susleri
Sarmaisi Masa Ortusu
Bebek Seker Sepeti
Kirkyama Ortuler
Fransiz Dantelli Boncuk Islemeli Bohca
Kece Cicekler