DANTEL VE CEYIZ DUNYASI

Elislerinden ornekler bulabileceginiz, ugraslarimizi paylasmak icin hazirlanmis bir internet gunlugu

4/14/2005

Havlu Uc Danteli

Kahire Havlu Danteli




Neden bu isim diye sormayin. Hic bir aciklamasi yok. :)) Icindeki kare bloklarla ilgili bir sey dusunurken, kahire geldi aklima. Bu fotograftaki danteli ancak bordur seklinde kullanabilirsiniz. Ucuna dikilirse dantelin kendini gosterecegini pek sanmiyorum. Ancak asagida ucuna dikebilmek icin farkli model tarifi de var. Deneyen olursa, fotografini gondersin.
Yapimina gelince,
1. 23 zincir cekiliyor ilk sira icin. Ikinci siraya baglantiyi 5 zincirle yapiyorsunuz. Ilk siranin sagdan altinci zincirene ilk biriti yaptiktan sonra iki biriti daha ayni zincire batiyorsunuz. 2 zincir cekip, tekrar uc birit ayni zincirden cikacak sekilde bu yelpaze seklinin ikinci yarisi olusuyor.Sonra geldik ortadaki kareye. 9 zincir cekiliyor ama son 4 zincir karenin ikinci sirasinin ilk biritini olusturmak icin. 5 birit daha yapinca, karenin ucuncu sirasina geciyoruz. 6 birit ile kareyi tamamlayip, tekrar yelpaze seklindeki birit yapimina donmus oluyoruz. Ilk sirada alti zincir oteye ilk biriti yaptiktan sonra iki biriti de ayni zincire batiyorsunuz. 2 zincir cekip, tekrar uc birit ayni zincirden cikacak sekilde bu yelpaze seklinin ikinci yarisi olusuyor. 6 Zincir cekip, bir sonraki siraya gecmis oluyoruz.
2. Tekrar bir yelpaze yaptiktan sonra 6 zincir daha cekerek, karenin ucuna batiyorsunuz, bir 6 zincir ile ayni siradaki ikinci yelpazeye gelmis oluyorsunuz.
3. Her karenin oldugu siradan sonra 3 sira ikinci basamaktaki tarifi tekrarlayip, tekrar bir kareli sira yapilarak istenilen uzunlukta oruluyor.
4. Simdi sira kenarlarini yapmakta. Isterseniz dantelin iki uzun kenarini da sadece duz bir zincirle birlestirin ( ben fotografta boyle yaptim) veya sadece bir tarafini dumduz zincirlerle birlestirin, diger kenarini ise sık igne ile bir sira orun. Boylece havluya dikeceginiz kenar duz, diger kenar ki bu uc olacak, testere agzi gorunumunde olur.

Inanin ki yapimi benim anlattigimdan cok daha kolay. Cok suslu bir havlu istiyorsaniz, bir fotograftaki gibi yapin, bir de diger sekilde. Fotograftaki modeli bant seklinde havluya dikin, digerini de ucuna.

Labels: