DANTEL VE CEYIZ DUNYASI

Elislerinden ornekler bulabileceginiz, ugraslarimizi paylasmak icin hazirlanmis bir internet gunlugu

4/12/2005

Havlu Uc Danteli

Piramit Havlu Kenari



Bu yaz evlenecek bir arkadasima hediye etmek icin yaptigim bir havlu kenari. Havlunun kenarina mi yoksa fotograftaki gibi arasina mi dikecegime karar veremedim. Siz ne dersiniz?

Soyle yapiliyor:
1. 41 zincir cekiliyor baslamak icin. 3 birit -2 zincir iki kere tekrarlaniyor. 11 birit yapiliyor. Bu sefer 2 zincir-3 birit 4 kere tekrarlaniyor. Ilk sira bitti.
2. Ikinci sirada kafes olan yerlerin ustune biritler gelecek. Ikinci siraya tek biritle basliyoruz ve iki zincir cekip 3 kere 3 birit-2 zincir tekrarlaniyor. 7 birit cekiliyor.3 zincir cekilip dorduncu 3 biritlik yer bos birakilip, tekrar 7 birit yapiliyor. Bir kere daha 2 zincir-3 birit yapip, 3 zincir cekilerek alt siranin ucuna batiliyor.
3. Ucuncu sirada 3 birit-2 zincir iki kere tekrarlanip, gene 7 birit yapiyoruz. 5 zincir cekip, alt siradaki kafesin ortasina geliniyor, tek zincirle baglanti yapilip, simetrik sekilde devam ediliyor.
4. Bundan sonraki her sira benzer sekilde devam ediliyor. Olusan dortgenin kenarlari 7 birit genisliginde. Her sirada kafeslerle biritlerin yeri degistirilince, havlu kenariniz hazir.

Labels: