DANTEL VE CEYIZ DUNYASI

Elislerinden ornekler bulabileceginiz, ugraslarimizi paylasmak icin hazirlanmis bir internet gunlugu

11/30/2005

Papatya Tulbent Oyalari



Ikisi de ne guzel degil mi? Benan yenge'nin bohcasindan cikardiklarindan. Sizlere de belki fikir olabilir. Yapimini sormayacaginizi umuyorum, bilenler bilmeyenlere anlatsin, olur mu?



Nagihan'in sitesinde gorup, bloguma ekledigim bir ozellik sayesinde beni duyanin neresinden arkadaslar ziyaret ediyor gormege basladim.Turkiye ve Avrupa, bir de Suudi Arabistan'daki dostlarimi taniyorum. Cok meraklisini Serra demeyin n'olur ama su ana kadar haberimin olmadigi ve bana degisik gelen yerler var. Mesela Japonya ve Kanada'da New Brunswick/ Nova Scotia civari diye tahmin ettigim bir yer. Sizler beni takip ediyorsunuz, hatta taniyorsunuz, ben de eger izin verirseniz sizleri tanimak isterim. Zaten izin vermeyecekseniz, bir email/ yorum yazmazsiniz, olur biter. :)) Herkese benden sevgiler.

Labels:

11/29/2005

Igne Oyasi Havlu Ucu



Niye soylemiyorsunuz arkadaslar, Serra ne zaman havlu ekleyeceksin bloga diye. Bugun fotograflara bakarken, dikkatimi cekti, havlu dantelleri sayica fazla. Bundan sonra daha cok goreceksiniz blogda. Bu arada Kader de igne oyasi ornegi istemis, O'nun da gonlu olsun boylece. Devami gelecek, farkli yerlere uygun; tepsi ortusu, tulbent oyasi, mutfak takimi gibi.

Motife tig ile baslaniyor, yuvarlak yapildiktan sonrasi altin rengi iplikle igne oyasi olarak tamamlandiktan sonra havlunun sari ciceklerine uysun diye motifin ortasina sari gul yapiliyor.
Igne oyasinin yapilisini Fiyonk Elisi Gunlugu'nde Rengarenk blogundan Nazli anlatmisti. Isteyenler iki siteye de bakabilir.

Blogun yeni gorunumunu begenmenize sevindim. Bundan sonra ara ara boyle degisiklikler yapmayi planliyorum, mevsimlere gore olabilir, benim kafama gore uydurabilirim. Bu rengi cok begendigim icin de bununla baslayayim dedim.

Labels: ,

11/28/2005

Yalanci Igne Oyasi Oda Takimi/Fiskos Ortusu


Ornek aslinda fiskos ortusu ama ufak motifli oldugu icin, isteyen arkadaslar oda takimi olarak da orebilirler. Cok kolay bir ornek, Nagihan'in daha once (7 Agustos gunu) blogunda tarif ettigi sekilde 4 kulaktan olusan ikinci sirayi sıkiğne ile doldurduktan sonra, ufak bir cubuk, Nagihan dondurma cubugu demis, ipimizi cubuga gecirip 6 tane ilmek uzatiliyor. Bir sonraki siraya gectigimizde ise, ilmeklerin arasina zincir cekerek istedigimiz uygun bir genislige getiriyoruz. Son sirada ise sıkiğne ile bitiriyoruz. Yaptikca motifleri birbirine baglayarak ortumuzu tamaliyoruz. ornegin ismini de Nagihan'dan alip yalanci igne oyasi diyoruz. :))

Labels: , ,

11/26/2005

Bicirik Oda Takimi



Bir arkadasimiz, yorum birakarak, kardesine ormek icin ufak motifli oda takimi aradigini yazmis. Bu olur mu acaba? Benim cok hosuma gidiyor goruntusu, gupur gibi. Acaba 70 nuramayla orulse, cok ince duser mi, yoksa bu ornekteki gibi 60 numarayla mi orulse? Motifleri birlestirerek istediginiz boyuta gelen ortunun kenarina kirpik yapilmiyor, sadece SIK IGNE olarak son bir sira donuluyor. Masa ustune somentabl veya dikdortgen orta sehpa ortusu de olabilir. Hem boylece takim yapmis olursunuz.

Labels:

11/25/2005

Gulden Ortu



Bu ortuyu dun aksam bitirdim, bugun sicagi sicagina sizlerle paylasmak istedim. Cok once baslamis ama ipim bitince yarim kalmisti, annem ipin devamini gonderince ben de bitirebildim. Kitapta 60 numara iple 24cm'e 36cm oluyor ve 100 gram gidiyor diye yazmasina ragmen benim ortum 60 numara iplikle 21 numara tig kullanmis oldugum halde 40 cm'e 50cm oldu, ayrica 30 gram iplik ancak gitmistir. Bir daha bu kitaplara inanirsam. :)) Ben buyukce bir tepsi ortusu olsun diye baslamistim ama kismet baska bir seye imis, su an ne olur bilemiyorum. Bu yuzden kirpigini yapmamaya karar verdim ama kirpigi bitince nasil gorundugunu anlamaniz icin altta bitmis kenarini gosteriyorum.




Yorumlarda cok emekli diyenler olmus, tabi cok basit bir ornek degil ama benim kullandigim bir yolu anlatayim, ornegi takip etmesini kolaylastiriyor. Eger kitaptan cikartiyorsaniz, once fotokopisini cekin, sonra her sirayi tamamladikca, bu fosforlu kalemlerle bitirdiginiz siranin ustunden gecin. Boylece bir alt sirayi da gordugunuz icin, ust sirayi yapmasi kolaylasiyor, hem de siralari takip zor olmuyor. Yok eger hazir ornekten bakip yapacaksaniz, o zaman da ufak cengelli igneyi, ordugunuz siranin basina takin, boylece en azindan siranizi kolay bulursunuz.
Herkese iyi haftasonlari dilerim.Ufak motifli oda takimi isteyen arkadasimizin arzusunu da onumuzdeki gunlerde yerine getirecegim.

Labels:

11/23/2005

Bohca Ornegi Arayan Arkadasa

Eger email adresime kendi adresinizi gonderirseniz, elimdeki yayinlanmamis orneklerden size gonderebilirim. Ayrica ne tarz bohca yapacaginizi soylerseniz; sadece bohcaya uc mu, yoksa tum bohcayi dantel mi yapacaksiniz; istediginiz tarza uygun modellerden fotograf gonderebilirim. Konulara gore arsivden daha once yayinlanmis bohca orneklerine de ulasabilirsiniz. Tum mutfak takimlarini da etrafindan buyulterek bohca ucu yapabilirsiniz. Yok ben beklerim, siz siteye ekleyin bohcalari diyecek olursaniz da, elimdeki birkac bohcayi da ara ara ekleyecegim.

Karanfilli Bohca




Bu arkadasimiz icin bir bohca ekleyelim isterseniz bu arada. Tumu yapilamazsa sadece uctaki 3 karanfil tamamlanarak, daha ufak ve cabuk bitecek bir bohca ucu da yapabilirsiniz.

Labels:

11/22/2005

Dide Havlu Danteli



Yogun gecen bir gunun ardindan, eve geldim. Acikmisim da, yarina da odev var ama once bas gorevimizi halledelim degil mi? Bloga yeni bir sey eklemek lazim. Sengul'un havlusu imdada yetisti, bakarken yesil yesil gozume carpti, ben de hemen atladim. Dantellerin hepsi cok guzel de bir de havlusuyla boyle uyumlu olunca daha da bir guzel olmuyor mu?

Biraz daha ayrintili gorunen bir fotografi ekledim ama bana sorarsaniz, yorumda tarif ettigim sekilde fotografi buyultunce daha guzel ve net bir goruntu elde ederek, ornegi cikartabilirsiniz.


Labels:

11/21/2005

Biktim (Omur Torpusu) Oda Takimi -2



Gecen hafta yayinladigim biktim oda takimi-1'in cok az farkli bir sekli bu, sadece papatyalar birbirine daha yakin baglanmis,Anneannemden bu takim. Biktim fiskos ortusu ile takim olabilecek bir ortu. Hakikaten emegi cok, ne desem ki simdi, kibarlik edip, utanirim baska bir torununa mi ver anneanne desem, yoksa coook guzel deyip kapsam mi?

Arkadaslar, bu hafta bes gun isyerinde egitime gidecegim icin, gunici ve aksamlari bayagi yogun olacagim. azicik tembellik yaparsam, kizmazsiniz umarim. :))

Labels:

11/19/2005

Papatya Oda Takimi



Munevver teyze'de cok benzerini gorunce arayip buldum nereye kaydettigimi bu ornegi. Ben de hep ayni seyi soyluyorum ama ne yapayim, fotograflari cok eskiden arsivlemeye basladigim icin, kaynak belirtmemisim hic. Ornek cok guzel de yapmasi cok zahmetli gorunuyor. Bir de bu papatyalar nasil ipi koparmadan birbirine bagli oruluyor, bilen anlatabilir mi? Elime alip bakmam lazim bazi orneklerde. Fotograftan cikartamiyorum hepsini.

Labels:

11/18/2005

Arkadasini soyle, sana kim oldugunu soyleyeyim

Soz verdik, tahminleriniz ne kadar tutmus soyleyecegim dedim. Cop adam da cizecektim ama cok yorgunum, ugrasamadim; kusura bakmazsiniz umarim. Gerci atasozumuze gore, sizlerden biriyim, pek farkim yok. Gidin bakin aynada, ne goruyorsaniz iste oyle biriyim ben de. :)

Ben anlatayim kendimi, gorunce sasirmayin. Saclarim ozunde koyu kestane ama su aralar ozellikle boyamaya devam ettikce kizillasiyor. Uzun saci cok severim ama kis gelince kurutmasi cok problem oluyor; o yuzden biraz daha kisa kestirdim. Cenemle omuzum arasi boyu, ama ah o rengi yok mu sonunda istedigim kirmiziyi buldum; isik altinda gorununce bir seviniyorum ki. Iri dalgali saclarim, yesil gozlerim var.

Ten rengimi tutturamadi kimse; acik beyaziyim. Boyum bence mankenleri saymazsam, Turkiye standartlarina gore uzun; 172 cm filan. Uzun sayilir miyim ki? Ince, citi piti kismina gelince, yok Nazli'cim tutmadi bu kismi. Tam aksi genis omuzluyum(iriyim demek bu), annem dusman korkutmalik benim cocuklarim der, yani pek cici degilim bence. Mideme gelince, yemek yemeyi cok seviyorum, o yuzden midemin durmasini bilmesi lazim. Kilolu muyum, yok aslinda degilim.

Giyim tarzima gelince, ben yillarca hafif topuklu sirin ayakkabilar giyen, ayagina spor yapmanin disinda spor ayakkabi giymeyi neredeyse zulum goren biriydim. Hep ceketli takimlar filan giymeyi severdim. Nasil anlatsam ki, yabanci filmlerde 20 yasinda, beyaz bluzu, uzun fonlu saclari, etegi, ve mutlaka inci kupeli tipler vardir ya, ogrenci klup baskanlari, oyle bir tarz cizmeye calisiyordum. Hala da etrafima gore klasik cizgiye yakinim diyebilirim. Kanada'ya geldikten sonra ise biraz toplum tarzi ,biraz da camasirlari ben yikadigim icin herhalde spor tarza kaymaya basladim. Spor ayakkabilarim en iyi dostum. Gerci ortam olunca, ince topuklu ayakkabilarimi giymeyi gene cok seviyorum, kendimi daha ozel hissediyorum desem. Ayakkabi almaya ciktigimda, hep gozum ince sivri topuklu suslulere kayar anlayacaginiz.
Beni esprili bulmaniza cok sevindim; bu demektir ki sizler gercek Serra'yi tanimaya baslamissiniz. Ben birisiyle ilk tanistigimda, O insanla ne kadar anlasacagim, ne kadar sevecegim uc asagi bes yukari anlarim. Eger hoslanmadiysam, mesafemi korurum, ve fazla konusmayan, notr bir tavrim olur. Yok eger gorunce seversem, hemen ben olurum. Gercek Serra, cok ama cok konusmayi seven, konustukca acilan, hayati tartismayi seven birisi. Insanlarin farkliliklarini kabul ettim, ozellikle benim hayatima direkt etkisi olmayan insanlari (yani birinci derece ailem disindakiler). Bu anlasmami kolaylastiriyor.

Sonra melek olma kismi var ya, umarim sakincasi yoktur Nuran teyze cok guzel bir sey yazmis, sizlerle paylasmak istiyorum. Erkeklere karsi fazla da melek olmayacaksin, sonra kanadini kirarlar demis.

Dun aksam yazmaya baslamistim arkadaslar, sonra Yusuf yeter destan mi yaziyorsun, bilgisayar bana lazim deyince, kalktim tabi basindan. Gec de olmustu ama ozellikle kanapeye uzandim ki, sirami kaybetmeyeyim, ama nasil olduysa ben sabah kendimi yatagimda buldum. Uymusum demek, Yusuf da iceri goturmus. O yuzden yazdiklarimi post edememistim, simdi sabah hemen ilk is bunu yaptim.

Esime teshislerinizin ne kadar dogru oldugunu yazdirmak zor olur, Asuman ve Nagihan sizlere birakiyorum sozu. Soyleyin ne kadar tutmus tahminler?

11/16/2005


Elisini soyle, sana kim oldugunu soyleyeyim



1.Ilk elisi ne zaman yapmaya basladiniz, neyi kimden ogrendiniz?
Anneannem elime 5 yasinda tig tutturmus yanilmiyorsam. Kolun kadar zincir cekeceksin demisti, tabi ne mumkun, komsumuzun kizina gidip O'na yaptirmistim yarisini. Sonra da bir daha uzun zaman elime hicbir sey almadim. Inatmisim galiba. :))

Gercek anlamda ilk elisini ise yanilmiyorsam, orta bire giderken, daha once sizlerle paylastigim Gul Buzdolabi Ortusu'nu isleyerek basladim. Ilk dantelimi de galiba orta sona giderken yapmistim. Kimden ogrendigime gelince, etamin zaten belli nasil yapilacagi. Danteli ise solak oldugum icin ogretemediler.Ben de gene inat ettim, anneannemden seyrederek kendim sag elimle yapmayi ogrendim.

2.Ilk yaptiginiz elisinizi sakliyor musunuz, fotografi var mi? Peki ya en cok sevdiginiz elisiniz hangisi, fotografi var mi?
Ilk dantelimi sakliyorum, gosterirsem cok beceriksizmissin dersiniz diye dusunuyorum. O yuzden deneme olarak yaptigimi gecip, ilk yaptigima bakalim lutfen.



En son yaptigim danteli cok seviyorum, onumuzdeki haftalarda sizlerle paylasacagim. Sonra yaprak ortu'yu, bir de havlu askilarimi cok seviyorum.

3.Gunde elisi icin ne kadar vakit ayiriyorsunuz?
Bu bloga basladigim zamanlarda cok vakit harciyordum, bos vaktim coktu. Ozellikle son 3 aydir gece gunduz demeden yaptigim icin, bir de tum gunum zaten bilgisayar basinda gectigi icin gozlerim agrimaya basladi. Doktorum okuma gozlugu verdi; gozum bozulmamis ama isiga karsi hassasiyet olusmus. O yuzden gunde bir saati gecirmeyecegim bundan sonra.

4.Bilmediginiz ve ogrenmek istediginiz bir elisi var mi?
Herkese soyledigim uzere evet, orguyu ogrenmek istiyorum. Sonra dogru durust kumas boyama tekniklerini de ogrenmek istiyorum.

5.Bundan sonra sadece tek bir elisi tarzinda calisacaksiniz desek, ne secersiniz; dantel, orgu, boyama vs?
Dantel, kesinlikle dantel. Adimiz dantelciye cikti zaten, ayip olur baska sey yaparsam. :))

6. Sizce en zor elisi hangisi, niye?
Gozleri yordugu icin kanavice tarzi seyleri daha zor buluyorum. Ozellikle tablo islerken, daha bir kere de hatasiz olmadi benimkiler. Neyseki belli olmuyor.

7. Yaptiginiz elisileriyle ilgili mutlaka olmasi lazim dediginiz bir sey var mi? (renk, model, kullandiginiz alet gibi)
Ailemden gelen bir sey var, dantel mutlaka beyaz olmali. Gerci bej iplikle de yapa yapa alisti gozum. Bir de krem koltuklara beyaz dantel gitmiyor, siritiyor nasilsa diye mutlu mesut oruyorum. Zaten su an elimde hangi ip kaldiysa, onu kullanmak zorundayim.
Modelde ise ufak motifli isleri yapmayi sevmiyorum pek, el oyaliyor. Tek parca isler favorim. Bir de aslinda olmasi degil olmamasi gereken bir sey, nereden olustu bilmiyorum ama meyveli desenli seyleri kendim kullanmayi sevmiyorum.

8. Ya peki yaptiginiz orneklere isim nereden buluyorsunuz?
Bazilari modele bakip dusunuyorum. Mesela piramit seklinde bir seyse, gercek hayatta piramitle ilgili birseyler uyduruyorum, kahire havlu ucu gibi.
Son zamanlarda ise isimler sozlugune bakip, hosuma giden isimleri de kullanmaya basladim. Bunlar da calismazsa, Yusuf'a 'uydur birseyler hadi' diyorum.


Kim oldugunu soyle, sana elisini soyleyeyim

1. 5 kelime ile kendini tarif eder misin? (Istersen 15 kelime de olur, sinirlama yok aslinda kendini bize nasil tanitirdin?)
Gorsel hafizasi cok guclu, detaylari takip eden, yasindan olgun (burasi buyuk gosteriyor demek), saglam yapili, kendi yaptigini begenmeyen (Yusuf ve arkadaslar mukemmeliyetci oldugumu soyluyorlar ama degilim), istemedigim bir seyi yaptirmasi imkansiz ve sadece sevdikleriyle gercek Serra'yi ortaya cikaran biriyim.

2. Mumkun olsa, su soyle olsaydi dedigin bir fiziksel ozelligin var mi? (Hepimizi Allah cok guzel yaratmis da)
Azicik midem ufak olsaydi. Bir de saclarimin gittikce koyulasmasindan pek memnun degilim.

3. Kendinde begendigin ozelligin nedir?
Icgudulerim (Allah'a sukurler olsun),bir de ise basladim mi cabuk bitiririm. Bir de zamanla daha da farkina variyorum( Yusuf soyledi de), fiziksel olarak guclu bir bayanim, cok hosuma gidiyor bu.

4. Keske boyle olmasaydi dedigin huylarin var mi?
Moralim cabuk bozuluyor, sonra da kendimi hemen hersey ters gidecek diye dusunuyorum. Bu huyumdan hic memnun degilim, keske cok iyi bildigim konularda bile sirf bu sebepten geri adim atmasam. Bir de yeni bir ise( yeni bir yer, okul, spor vs.) baslarken cok cekiniyorum, yetenegim olsa bile ilk basta hep korkarim yapmaktan.

5. Son soru ama bunu sen cevaplamayacaksin. Sanal arkadaslarinla yarin onceden belirlediginiz bir yerde bulusacaksiniz. Nasil birini bekliyorlar? Nasil birini gorunce "aa bu gelen Serra" diyecekler?

Oyun kurallari:
1. Sobelenen arkadas cok uzun bu sorular deyip cevaplamamazlik yapamayacak, kaytarmak yok. :)) Bir hafta sonra cevap verin ama mutlaka verin. ( Nazli tahmin edecegin uzere bu kismi senin icin yazdim). Hatta isterseniz, bir gun ilk yariyi ikinci gun kalani cevaplasaniz da olur.
2. En fazla iki kisi sobelenecek ki daha uzun sursun. Sunun surasinda kac kisiyiz ki. Tabi sadece elisi bloglarini sobelemek zorunda degilsiniz.

Ben kimi sobeleyecegimi kura ile sectim. Herkesin ismini kagida yazarken numara verdim. Yusuf bana iki rakam soyledi: 7 ve 14, Tuhfe ve Rahime ikinizi sobeliyorum, olur mu?

11/15/2005

Biktim (Omur Torpusu) Oda Takimi -1




Daha once bloga ekledigim Biktim fiskos ortusu ile cok uyusan bir oda takimi. Benan yenge'nin ceyizinden. Bu ornegin sadece papatyalarin birlestirmesi degisik olanini anneannem fiskos ortusune takim yapmisti. Eger unutmazsam yakinlarda yayinlarim, oda biktim-2 olur.

Omur torpusunu gecen sefer, fiskos ortusunde Candan onermisti, yanlis hatirlamiyorsam, degil mi? Yeni oyuna da yarin baslayacagim, ama hala soru onerilerine acigim. Cok heyecanlanacak sorular yok, merak etmeyin kimseyi koseye kistirmayacagim sorularla. Sadece soru sayisi cok oldu gibi geldi bana ama cevaplamasi kolay sorular.

Labels:

11/14/2005

Piramit Cetik



Havalar sogudu, kis iyice kendini hissettirmeye basladi. Eger cetiklerini hazirlamayanlar varsa, iste tam firsati. Haydi hanimlar (orgu bilen varsa beyler) kisin ayaklarimizi sicak tutalim, cetiklerimizi giyelim. Simdi sorun bakalim bu satirlari yazan sahis cetik giyiyor mu? Eskiden giyerdim, ozellikle duz orulup ustune cicek filan islenen cetikleri severdim ;simdi evim hali kapli oldugu icin corap yetiyor. Bir de apartmanimiz sicak oldugu icin, terlik bile fazla geliyor.

Bu arada esim bu sanal oyunlarimizi, pazarlama firmalarinin bizlere oyunu olarak yorumlamaya devam ediyor. Ozellikle bu son oyundaki sorular, internet arastirmasi ve herkesin cevaplarini takip ediyorlar filan dese de ben oyle degil, hep baska birisi baslatiyor diyorum. Bir oyun da ben baslatayim ki, sadece oyun oldugunu anlasin di mi? :)))) Iste bana bir sebep; sorulari ortak olusturalim, oyunu ilk cevaplayarak ve belki baska sorular da ekleyerek, sizleri sobelemeye baslayayim. Ne dersiniz? Yorumlarinizi ve soru onerilerinizi bekliyorum.

Labels:

11/12/2005

Ne Kadar Sanalız?

Gene sobelendim. Nazli'ya beni sobeledigi icin tesekkur ederim, yalniz biz kendisini sobeleyince, cok uzun bunlar deyip yazmiyor, o yuzden bundan sonra uzun oyunlari Nazli'ya parca parca gonderecegim.

Günde ortalama kaç saat internettesiniz?

Sabah kalktigimda yuzumu yikamadan yaptigim ilk is, bilgisayarin dugmesine basmak oluyor. O acilirken, su isiticisinin dugmesine basiyor, gidip yuzumu yikiyor ve ne yesem diye dusunuyorum. Eger ise gideceksem, sadece elisi sitelerine soyle bir goz atip, bir de gazetenin anasayfasina bakiyorum, ben uyurken muhim bir sey filan olmussa diye. Yok eger o gun evdeysem, bir daha kapanmiyor bilgisayar, ben ders yapiyorsam aralarda bilgisayardayim, yoksa hep bilgisayardayim ki. Internet zaten hem cok hizli hem de sinirsiz oldugu icin hep sanalim ben.

Herhangi bir messenger kullanıyor musunuz?(hangisi)
Msn'i kullaniyorum ama evdeysem bile pek acmadigimi farkettim. Sadece annemlerle konusmak icin kullaniyorum aslinda ama bundan sonra yeni bir program varmis, telefon gibi sadece konusuyorsun, onu kullanmak istiyorum.

Kac tane mail adresiniz var?
Sadece 3, biri hotmail, biri iste, biri de okuldan( iptal edilmesi gerekiyordu ama bir sene oldu hala acik)

Sizinle bütünleşen sanal bir adınız ya da nickname'iniz var mı?
erduremi herhalde, her yerde kullanici adi olarak bunu kullaniyorum.

İnternet ortamında tanışıp, real yaşamınız da pekişen arkadaslıklarınız var mı?
Gecen sene Turkiye'ye gittigimde Nazli ile gorusmek icin ugrastik ama bir turlu kismet olmadi. Sengul'u gene bu blog sayesinde tanidim, gittigimde gorustum, bir suru dantelinin fotografini cektim. Nagihan'in fotografini gordum, e kizi ona verecegim zaten daha ne olsun. Gerci benim olmamis kizimin talibi cok; mesela daha yeni evlenmisim, buraya geri donecegimiz icin akrabalarimizi kisa kisa ziyaret ediyoruz, Yusuf'un yengesinin annesi beni orada gorup, torunuma kizini alicam cabuk yap bir tane demisti ama. Bekleyeni cok.
Diger tanistigim arkadaslarla da mutlaka pekistirecegiz de mekan ve zaman problemimiz var.

İnternet üzerinden alişveriş yapiyor musunuz?
Evet; kitap, elektronik esya, ucak bileti, tatil vs.

Lütfen şu cümleciği iki saniye düşünüp, aklınıza ilk geleni yazın; "ya internet olmasaydı" .......
Eger benim hic internetten haberim olmamissa, muhim degil, ama su gunden itibaren internet olmayacaksa, o zaman hasta olurum. Ev tasirken bir kac gun kesiliyor ya, ben inanin hasta oluyorum, canim hicbir sey yapmak istemiyor, moralim bozuk oluyor. Yani olmaz oyle sey diyorum bu soruya.

Ben de Munevver teyzeyi sobeliyorum ki diger arkadaslara da sobeleyecek birileri kalsin.

11/11/2005

Sakiz Cicegi Bohca



Usttekini bir arkadas gondermisti, alttaki de bizden. Arka planlari ayni renk olmus sansa bakin ki. Ikisi arasinda cok ufak tefek farkliliklar var. Ustune inci boncuklar isleniyor; usttekinde duz bir sira seklinde isli, alttakinde ise egri olacak sekilde. Bir de kirpigi degisik, ustteki daha suslu olmus bana sorarsaniz. Yalniz sahsi fikrim, her ne kadar bohcalar cok asiri yikanmasa da, bu boncuklarin ustundeki yaldizi diyeyim, hemen gidiyor o yuzden bence siz hic dikmeyin.

Labels:

11/10/2005

Gul Kokusu



Niye siyah beyaz bu fotograf ve niye yarim bu dantel degil mi? Siyah beyaz cunku ben goz karari yapmasini bilmedigim icin, ve bu ornegi gordugum kitap kullanilacak ip miktarini yanlis verdigi icin yarim kaldi. Ustelik renkli iple ordugum icin de tek bir gulu bile tamamlayamadim, ustunu size ornegi gosterebilmek icin de ayni rengin farkli bir tonuyla bitirdim. Bu ornekteki guller Nagihan'in Guller Acti fiskosuna cok benziyor. Toplam sekiz tane gul olacak ustunde, her kenarda iki taneden. Aslinda cok guzel duruyor da ben bitiremedim ki. Bittiginde de gullerin uclari birbirine bagli kalmayacak. Cok begendigim icin de sizlerle paylasmak istedim. Kitapta ornek bu isimle geciyordu. Eger bulabilirsem, degisik bir fiskos ortusu de var bu ornegin.Ortasi gene boyle, gulleri bitirdikten sonra, aralara serpme guller yaparak istediginiz kadar buyutuyorsunuz aslinda. Belki bu kitap(bir gazetenin verdigi dantel kitabi miydi, yoksa dantel dergisi miydi emin degilim) vardir sizlerde de.

Labels:

11/09/2005

Bebek Yastigina Kanavice

Madem bugun isteklerden gidiyoruz, gecen gun Fiyonk'ta kim oldugunu hatirlamiyorum ama Saadet'ten bebek yastigina islemek icin kanavice ornegi istemis. Bunlar olur mu acaba? Tum ornekler internetten. Sahipleri kusura bakmasin, benim yillarca biriktirdigim arsiv genis ve tabi o zaman blog mu vardi ki, ornegin kaynagini bilmem gereksin. Orneklerin sahibi, sana sesleniyorum, kotu bir niyetim yok.





Labels: ,

Cilek



Nilgun hanim, Nalan'in forumunda cilek ornegi istemis. Ben de internetten buldugum sadece bu ornekler var, umarim iclerinden birisi isinize yarar.



Labels: ,

11/08/2005

Mavis Tulbent Oyasi



Asuman'i blogumu takip edenler biliyordur. Asuman'a kayinpederi, fotograf ceken cep telefonlarindan hediye etmis, Asuman da durur mu, tabi bol bol fotograf cekiyor, arada ben de nasipleniyorum cektiklerinden. gecen gun de Asuman'i dantelceyiz'in Turkiye mumessili ilan ettik, artik ben gidemesem de o fotograflari cekip gonderecek, di mi Asuman?
Bu yemeniyi, Asuman'in annesi Pakize halam ben oyalarim demis ama araya bayram da girince kalmis; is basa dusmus Asuman hemen halledivermis tabi. Ailenin en buyuk cocugu olmanin boyle sorumluluklari da var. Cok da guzel cekmisin Asuman, tulbentin susunu ustune katlamissin. Eline saglik Asuman, renklerin uyumu harika olmus.

Labels:

11/07/2005

Gelincik Yastik



Yediginiz ictiginiz sizin olsun, anlatin bayramda neler yaptiniz arkadaslar? Ben buralarda ozellikler elisi sitelerinde pek hareketlilik olmadigi icin, baska seylerle ugrastim. Gelen iplerimle ilk yaptigim isimi hemen hemen bitirmek uzereyim, iki sirasi kaldi. Onun disinda, dunyanin bir kac ucundan sevdiklerimle konustum, bayrami da bahane ederek, gorusmek cok iyi oluyor. Baska da bir sey yapmadim galiba.

Bu arada danteli de anlatmadan gecmeyelim. Annemin kalan sondan ucuncu yastigi, yani daha iki tane daha var; sonra da kendi yastiklarimdan paylasacaklarim var. icindeki sateni cok acik bir yesil oldugu icin pek belli degil, aslinda daha guzel bir dantel. Konya yoresinden bir ornek olsa gerek , biz Konyal'dan esinin isi sebebiyle Istanbul'a yeni gelmis, yeni evli bir komsumuzdan almistik ornegini. Onlarin da kulaklari cinlasin.

Labels:

11/04/2005

Pasminalarim



Merhaba herkese,

Bunlar benim kendime bayram hediyelerim, pasminalarimin ucuna kumas boyasi ile sus yaptim. Ne yazik ki istedigim kadar guzel cikmadi fotograflar. Oysa ozellikle mavi olanin ustundeki boyalar boncuk gibi duruyor, boya gibi degil. Genelde hep duz renk seyler giydigim icin, pasminalarin ucunda susu olsun bari diyerek boyadim. Cok basit ustelik yapmasi. Mavi olanin ustunde seffaf parlak, lacivert ve mavi 3 renk boya var. Farkli siralarla farkli mesafelerde noktalar yerlestirdim ustune. Kuruyunca, cok modern bir goruntusu oldu diger ikisine gore. Ilk basta hic begenmeyen Yusuf, sonunda en cok mavi olani sevdi. Hicbirini daha kullanmadim, o yuzden hediye de edebilirim. En guzel yani da bu olsa gerek.

Bu arada herkese biraktiklari yorumlar icin tesekkur ederim. Inanin ki, bugun Turkiye ile konusunca biraz moralim duzeldi, kendime geldim. Kisa bir suredir, icimde bir hosnutsuzluk var. Kisa ve oz bir tarif yaparsam, parcalarin hicbirinden sikayetim yok ama bir araya gelince, butun fotograftan memnun degilim gibi bir durum soz konusu. Biraz da bayramin geldigini bilmem bu duygularimi kiskirtip, su yuzune cikartiyor. Gececek tabi, bu arada biraz sesim solugum cikmazsa merak etmeyin beni. Herkese iyi bayramlar ve guzel bir haftasonu diliyorum.

Labels:

11/02/2005

Ramazan Bayrami



Bayram sabahları, demli bir çay, su böreği, bayram şekerleri, şeker isteyen çocuklar, bir telaş bir koşturmaca. Köprü hep kalabalık, bayram programları, kolonya ikramları, bayram harçlıkları, uzun bayram tatilleri, ev gezmeleri, kısa hal hatır sormalar, el öpenlerin çok olsunlar ve daha bir dolu küçük ayrıntı. Hayatın üzerindeki ’pause’ düğmesine dokunun... Kısa bir süre için hayatı durdurun. Mutlu bayramlar...
Ekim Ayindan Secmeler



Bayram ile hepimiz bloglarimizda birkac gunluk ara vermis olacagiz. Bu vesile ile ben de Ekim ayinda bloga ekledigim islerden bir potpori ile hatirlatma yapayim istedim. Yukaridan asagi, soldan saga olarak soyle: Dilek masa ortusu, Boncuklu bohca, Biktim fiskos ortusu, Gulyuzlu tepsi, Gulum somentabl, Kartopu fiskos, Parilti mutfak takimi, Osmanli lalesi kumas boyama ve yaprak ortu. Herkese mutlu bayramlar.

11/01/2005

Kitap Ayraclari


Saadet'in Fiyonk Elisi Gunlugu'nde Ayse hanim bayram icin, esine dostune hediye edebilecegi ufak tefek elisi hediyelikler konusunda yardim istemis, bir arkadasinin etamine kitap ayraclari islediginden bahsetmis. Umarim Ayse hanim oraya biraktigim yorumu gorur ve bu bayram icin gec de olsa, artik kurban bayramina bu orneklerden istifade edebilir.

Orneklerin hepsi internetten, buyuk ihtimalle de ayni siteden ama benim su ana kadar internetten buldugum hicbir ornegin adresi bende yok. Bilen varsa soylesin.

Mor Cicek Lale


Denizci Kalpli



Papyon Martilar



Aycicek

Labels: ,