DANTEL VE CEYIZ DUNYASI

Elislerinden ornekler bulabileceginiz, ugraslarimizi paylasmak icin hazirlanmis bir internet gunlugu

6/30/2006

Kartanesi Fiskos Ortusu



Ornek aslinda dantel kitabindan ama semasini ben cizdim; aslinda sema cizmek cok kolay olmuyor. Ornege gore 15 dakikadan-2 saate kadar surdugu olabiliyor. Semayi takip ederek ordukten sonra, kenarlarina istenilen bir kirpik uygulanabilir. Herkese iyi haftasonlari.

Labels:

6/29/2006

Dortlu Seccade Danteli


Daha once Dortlu Oda Takimi adi altinda bu ornegin oda takimi, pecete uclari ve perdesini eklemistim. O gun semalari yaparken seccade de yapmisim ama sonra eklemeyi unutmusum. Bugun biraz rahatsiz oldugum icin evdeyken, dosyalarimi tanzim ettim; arada bunlari da buldum. Ayni ornegin sadece secde kismini biraz farkli cizdim, herkesin begenisi farkli ne de olsa. Bir de ufak hatirlatma, tum sema gorunmuyor fotograflarda; tam ortadan simetrik olacak sekilde baslamayi unutmayin.

Labels:

6/28/2006

Yonca Igne Oyasi Fiskos Ortuleri





Labels: ,

6/27/2006

Ornek Sepeti



Yogunlugun az oldugu su gunlerde, ornek olarak cikarilmis ve de oylece kalmis motifleri de paylasmis olalim, degil mi? Ikisi de cok basit; belki bebek yatak/sepet ortusu olarak yapmaya daha uygun olur. Cicekler birlestirilerek istenilen boyuta ulasinca, istenilen farkli bir renkte, tum motiflerin kenarlarindan sikigne ile gecilerek bir hava verilebilir diye dusunuyorum.
Beni soran arkadaslar sagolsunlar. Iyiyim diyelim iyi olalim. Havalardan midir nedir pek ketfim yok. Hem sanal hem de gercek alemde dostlar birer birer tatile gittikce, ben de arada bunalmiyor degilim tabi ki. :) Heey, tatildekiler eger duyuyorsaniz beni, sizden ricam sudur: lutfen artik geri donun. Herkese sevgiler.

Labels:

6/26/2006

Cicek Seli Fiskos


Ormesi oldukca kolay, cabuk cabuk donerek orulen bir fiskos ortusu. ne cok ince ne cok kalin ip olursa, daha iyi duser ornek gibi geliyor bana; cok ince ip olursa hafif kalir. Cicekleri ister bir sirayi tamamen dolduracak sekilde ara ara yerlestirin; ya da fiskos masasinin ustunde kalacak kisimi oyle yaptiktan sonra eteklerine serpistirin.

Labels:

6/23/2006

Gul Carki Oda Takimi



Seruhan'dan iki guzel oda takimi daha sizlerle. Aksam uyuyakalmisim, son anda guncelliyorum; cok bir sey yazamadim. Herkese gunaydin, bana daha iyi geceler. Iyi bir haftasonu gecirmenizi dilerim.

Gonul Bahcesi Oda Takimi

Labels:

6/22/2006

Yonca Oda Takimi-Masa Ortusu-Fiskos Ortusu-Perde Grubu



Bugun sadece semalardan ekledim. Hepsi birbiriyle uyumlu, takim yapmak isteyecekler icin, ceyiz hazirlayanlara koaly yapilabilecek, bir o kadar da hos duracak bir takim. Ustteki oda takimi olacak parcalarin kenarina sikigne gectikten sonra begendiginiz bir kenar yapilabilir. Alttaki perde veya buzdolabi ortusu kenari yapilabilir. Eger mutfak takimi yapmak isterseniz, motifteki benim yonca dedigim kismi pecete ucu olarak orererseniz takim bozulmamis olur.
Dort pecetenin etrafina dantel donerek yapilabilen fiskos ortusunu de orecekseniz, kirmizi ile isaretli yerden altta kalani bir pecetenin kenarina, ustte kalani da yanina gelecek pecetenin kenarina orerek dort peceteyi birlestirin ve sonra kenarlarini tamamlayacak sekilde, birlestirilmis pecetelerin kenarindan devam edin ormege. Hani olur ya, bunlarin hepsini yapicam bir de somentabl/masa ortusu veyahut yatak ortusu nasil durur diye merak etmeyin diye de en altta motiflerin birlestirilmis hali var.





yonca

Labels: , , ,

6/21/2006

Cemre Tepsi Ortusu



Ben daha once bu sayfadan bakarak, bu ornekten iki teyzeme hediye yapmistim ama o an fotografini ekledigim ortunun kirpikleri ip bittigi icin yarim kalmisti. Butununu buldum, paylasayim istedim. Aslinda bu gidisimde cektigim fotograflar kaybolmasaydi, orulmus halini de gorecektik.
Digerini hatirlamak icin tiklayin.

Labels:

6/19/2006

Carkli Vitrin Takimi ve Fiskos Ortusu



Herkese iyi haftalar,
Ben cok o kadar iyi bitirmedim gecen haftayi cunku Cumartesi gunu, Turkiye'de cektigim fotograflari, ki cogu dantel fotografi idi, bilgisayara aktarayim hem de neler var diye bakayim istedim. Fakat ne oldu, esim ilk geldigim gunlerde karta ihtiyaci oldugu icin, bana sordugunu soyluyor ama, kartin icindekileri silmis. Oysa ben O'na hic sol der miyim? Demem. Ilk anda ne kadar hayal kirikligi yasadigimi tahmin edersiniz herhalde. En az 100 fotograf vardi; ya yeni ornkeler ya da gordugum bir ornegin farkli bir yerde uygulamasi idi. Su an elimden hicbir sey gelmiyor; o ornekleri tekrar toparlamam da cok zor olur. Ancak annemdekileri tekrar cekme sansim olur. Senede bir kere gidebildigim gozununde bulundurulursa, siz de ben de o ornekleri unutayim.

Gonul dostunun elinden hos bir takim, sikigneli bir ornek. Hemen altta ise biraz farkli sekli var. En altta ise fiskos ortusu olarak Elif Tekstil'den ornek.



Labels:

6/17/2006

Kus Kafesi Perde



Merhaba herkese,
bu haftayi da bir perde ornegi ile kapatalim isterseniz. Istenirse, ornekteki kus yapilmayabilir. Eger kus orulecekse, bir motif duz, bir motif ters orulerek yuzyuze bakan kuslar da yapilabilir; yahu kuslar hep saga bakarak da birakilabilir.

Labels:

6/16/2006

Igne Oyasi Havlu Uclari


Ordan burdan ama hep internetten(gittigidiyor.com) igne oyalari. Ee tabi yaz geldi, kendi kaynaklarimi mumkun oldugunca herkesin donusune sakliyorum. Bakiyorum, hergun de gelen , yorum birakan bir suru arkadas var, ben de hergun guncellemeye calisiyorum.


Labels: ,

6/14/2006


Ne bu ben de emin degilim, nevresim takimi mi, yoksa masa ortusu filan mi ama internette buldum ve bayildim. Sizlerle de paylasmak istedim. Ah keske nereden buldugumu kaydetmis olsaydim. Cok guzel bir kompozisyon olmamis mi?

Labels:

6/12/2006

Bursa Guzeli Oda Takimi



Sevgili Gul'un oda takimini bir sene oldu ekleyecegim diyeli. Daha once Bursa'dan bir tanidiktan somentabl ve sonra da tepsi ortusu olarak eklemistim. Alttaki ikisi de kitaplardan olmak uzere, biraz degisik birlestirilmis veya motifi cok benzeyen oda takimlariyla Bursa guzeli adiyla hepsi takim oldu.




Labels:

6/09/2006

Dortlu Oda Takimi



Merhaba ve iyi haftasonlari herkese. Yeni bir ornek daha var; guzel tarafi da diger kullanim alanlarina uygun parcalarinin da olmasi. Ustte oda takimi/vitrin takimi olacak bir arcanin fotografi var. Isterseniz, ortadaki ciceklerin sayisini arttirarak, orta sehpaya veya masa ortusune de uygulanabilir. Hemen altta, cok az farkli bir varyasyonun semasini cizdim. Isteyenler mutfak takimi da yapabilsin diye de mutfak pecetesini ve buzdolabi ortusu icin danteliniz cizdim. En altta ise gectigimiz gunlerde perde olarak Nalan yayinlamisti, semasini oradan bulabilirsiniz.







Labels:

6/08/2006

Cilve Tepsi Ortusu/ Sehpa Ortusu


Ben alttaki kitapta tepsi ortusunu gorunce cok begenmistim. Fakat, simdi yaptim yapicam derken sevgili gonul dostu, bana daha cok begendigim bir halini gonderdi; iyi ki kitaptan yapmamisim. Sonra Seruhan da tepsi ortusu olarak ormus, fikir edinebilirsiniz diye onu da ekledim.



Labels: ,

6/06/2006

Halkali Seker Oda Takimi



Yaz aylarina girmemizle beraber blogcular da birer ikiser tatil icin yola cikmaya basladi. Sanal dunyada ki dostlarimizin bu sureli ayriliklarindan dolayi, blogumu yaz boyunca hergun guncellememeyi daha uygun buluyorum. Boylece sonbaharla beraber, daha yogun olarak guzellikleri paylasmaya devam ederiz diye dusunuyorum. Belki hafta da 5 degil de 3-4 olur. Belki birgun ekler bir gun guncellemem. Zaman daha belirginlestirecek.
Bu ornekleri tatil oncesinde sanirim internetten bulmustum. Eger siz sevgili blog takipcilerinin gonderdiklerinde de ben unuttuysam da cok ozur dilerim. Bir kaci gittigidiyor.com'dan gibi kalmis aklimda. Sizlere ornek olmasi anlaminda buraya da ekledim. Isteyenler satan arkadaslari da bulup alabilir, yaptirabilir.

Cetrefilli Oda Takimi-2


Motif Oda Takimi

Ece Oda Takimi

Labels:

6/05/2006

Karanfil Oda Takimi



Eger masa ortusu ve fiskos ile takim olarak yapmayi dusunurseniz, buna cok uygun bir ornek bu. Hem hos duruyor, hem de motifli. Gonul dostumuz biraz farkli birlestirilmisini de paylasti bizlerle, sagolsun. Bu motifler salon takimi icin ne guzel olur, ister masa ortusu ile ister masa ustune somentabl ile takim yapin.

Labels:

6/02/2006

Gulhan Mutfak Takimi




Seruhan'a tatile gitmeden once yaptigi perdeye uyacak sekilde mutfak takimi icin pecete kenari bulacagim demistim. Seruhan agir, hoc bir seyler aradigi soyleyerek, gecen gun hatirlatti, gitmeden donusumde hatirlatmasini soylemistim. Elimde istedigim gibi bir ornek bulamayinca, umarim begenilecek bir ornek cizebilmisimdir. Eger masa ortusune ve buzdolabi ortusune olacak sekilde islemek isterseniz, bu parcalari yanyana tekrarlayarak kullanabilirsiniz.Ben asagida ornek olsun diye birlestirdim, boyle degil de tek tek parcalar orulup de birbirine tutturulabilir.
Alttaki Lale hanimin istegi uzerine kenarlari ile beraber Hitit fiskos ortusune bakmayi unutmayin. Iyi haftasonlari dilerim herkese.

Labels:

Hitit Fiskos Ortusu




Daha once bu ortuyu eklemistim. Tatil donusu Lale hanim kenarlarini da gormek isteyince, daha once gormemisler veya hatirlamak isteyenler icin kenarlari ile bir kez daha burada.
Hosgeldin diye yorum birakan, email gonderen tum arkadaslara cok tesekkurler. Uzun ve uzun oldugu kadar da yorucu bir tatildi. Turkiye, iyisiyle kotusuyle bizim Turkiye. Tatil anilarimi her zamana yazarim ama bu sefer ne fotograf cektim, ne sizlere anlatacak kadar degisik bir seyler yaptim. Bu seferki tatil sebebim, bir sene boyunca kacirdiklarimi bir nebze de olsa yakalayabilmekti. Umarim yapabilmisimdir.
Yaptigim guzel seylerden biri blogcu arkadaslarimla gorusebilmek, hic olmazsa seslerini duymakti. Buradan yuzyuze gorusme imkani buldugum ilk gunde Nazli( Rengarenk), Saadet( Fiyonk) ve beraber geldikleri kardesleri Havva(Nazli'nin kardesi) ve Hacer(Saadet'in kardesi); ikinci gunde ise sevgili Semanur ablam ve Berrin'e cok tesekkurler bu iki guzel gun icin. Nagihancigim da konusmak, ve sonra gorusebilmek icin cok aramis ama bizim evdeki cep telefonu kim disari gidiyorsa onun elinde oldugu ve iki de bir de sarji bitip bizi yari yolda biraktigindan olsa gerek, bir turlu denk gelemedik. Bu arada seslerini duydugum gene iki dost Seruhan ve Candan'a da tesekkurler. Bir dahaki sefere daha da buyuk bir grup gorusebilmek umuduyla.










Bu da kenar icin bir alternatif. Kirpikli daha guzel oldugu kanisindayim.

Labels: