DANTEL VE CEYIZ DUNYASI

Elislerinden ornekler bulabileceginiz, ugraslarimizi paylasmak icin hazirlanmis bir internet gunlugu

10/31/2006

Hanimeli Uclu Perde



Dantel dergisinde havlu kenarina dikmis de olsalar, sizler kiyip da bunlari havluya dikmeyin lutfen. Hepsi ayri ayri perde olur, cok israr ederseniz baska bire olur ama lutfen havluya dikmeyelim. Unutmayalim, dantel dergileri en kisa surede orulup ortaya cikacak sekilde fotograf cekiyor; butun perdeyi orup camda cekeceklerine havlunun kenarinda cekmeyi tabiki tercih ederler.





Labels:

10/30/2006

Zafer Dantel


Cok kullanim alani olan bir ornekle haftayi acalim. Isterseniz sadece gullu kisimlari yaparak havlu kenari, carsaf etegi orebilirsiniz. Veya bir masa ortususun kenarlarini bu dantelle susleyip, koseleri donerken de fotograftaki sag koseyi kullanabilirsiniz.

Labels: , ,

10/27/2006

Kral Yolu Masa Ortusu






haftayi kapatmak icin guzel bir ornek, sizlerde begenirsiniz umarim. Nazli'nin dedigi gibi biraz yogun bir hafta gecirdim; bugunu de atlatirsam iki gun dinlenecegim ki Pazartesi kosusturmacaya kaldigim yerden devam. :)) Herkese iyi haftasonlari diliyorum.

Labels:

10/25/2006

Nilgun Havlu Kenari



Fotograf altina yazi yazmistim ama bloga yukleyemeden silindi. Bir daha da aynisisi yazacak guc goremedim kendimde. Bugun boyle beni idare edin lutfen.

Labels:

10/22/2006

Bayram Cicekleri




Bayram boyunca yeni bir sey eklemeyecegimden, bayraminizi kutlamak icin sizlere kanavice cicekler gonermeye karar verdim. Herkese iyi bayramlar dilerim.












Labels:

10/20/2006

Zeytin Cicegi Fiskos , Basak Oda Takimi ve digerleri


Bu ornegin carsaf etegi icin dantelini daha once buraya eklemistim. SImdi de boyle bir peceteli ortu olacak halini paylasiyorum. Altta ise oda takimi olabilecek sekilde halini gorebilirsiniz.



Basak Oda Takimi



Bu oda takiminin yatak ortusu ise burada.

Yildiz Ortu



Benim blogumdan bayram hediyesi boyle olabiliyor tabi. Ben ancak cok ornek ekleyebildim.

Labels: , ,

10/19/2006

Dilim dilim Fiskos



Bence hem fiskos olarak hem de yuvarlak masalara ortu olarak cok guzel takim yapilabilir bir ornek. Yaparken ornegi takip etmek de gerekmiyor ki bence en iyi kismi bu.



Bu ise ortadan baslanip, done done arzu ettiginiz kadar buyultebileceginiz bir fiskos; ya da isterseniz masa ortusu.

Labels:

10/18/2006

Dilruba Perde



Benim hos buldugum bir perde ornegi bu. Dunku yazdiklarima birakilan yorumlardan bir yanlis anlasma var gibi geldi bana. Ozunde dedigim su: herkes mi yanlis okudu ya da herkes mi tersinden anladi? ben zaten bunlarin hepsini benim yapmam mumkun degil; ama gene de orulmus bitmis gormek benim icin buyuk keyif ve bu sebeple baskasina yaptirip bu kadar danteli saklama/ kullanma ve hediye etme durumum da olamayacagindan satsam mi demistim. Bu tabiki ticaret amacli oluyor. neyse sadece kendi kendime ic gecirmemi disa vurmustum, ciddi bir durum yok ortada. Buna da aciklik getirdikten sonra ziyaret edenlere bir soru: Bu sitede dantel olarak ne gormek hosunuza gidiyor; semalar,hic gorulmemis ornekler, daha cok tepsi ortusu mu, daha cok oda takimi mi vs. Akliniza gelenleri yazarsaniz sevinirim. Tesekkurler.

Labels:

10/17/2006

Harika Bir Somentabl ve bir o kadar guzel fiskos ortusu





Ben ozellikle sometabla bayildim da artik beni asar bunlar; annem artik benden ceyiz saklamak icin ucret talep edecek cunku evi resmen isgal etmis durumdayim. Bazen ben bunlarin hepsini yapsam kendim kullanama, yapmasam icim gidiyor, bir dantel dukkani da acip , yaptirip satsam mi? En azindan orulmus olur, ben de gozumle gorurum ve rahatlarim.



Labels:

10/16/2006

Dumen Sehpa Takimi



Cok eskilerden bir ornek; annemin sehpa takimi. Once parmaga dolanan iplerin etrafi sikigne ile dolduruluyor, sonra ustu yapiliyor. SImdilerde ise minik plastik halkalari kullanarak pratiklestirilebilir ama yikarken problem oluyormus.

Labels: ,

10/13/2006

Artvin Ortusu







Bugun hem boyle bir ortu semasi hem de dun dinleyip hosuma giden bir turkuyu paylasmak istedim.Anasayfada semalar yarim ciksa da ustune tiklayince tamamini gorebilirsiniz. Gecen gun buradaki Artvinli bir tanidik esime O da Artvinli ya) Turkulerle Artvin diye bir cd vermis. Icinde en cok bu hosuma gittigi icin sizlerle bu turkuyu paylasiyorum; mp3 olarak aradim ama bulamadim.

SENDEN BANA YAR OLMAZ

Senden bana yar olmaz
Olsa vefakar olmaz
Kışa çevirme yazımı,
Çalıp dinletme sazımı
Küstürüp sen al nazımı,
Yaralıyım yaralı

Her ağaçta bar olmaz
Seven bahtiyar olmaz
Kışa çevirme yazımı,
Çalıp dinletme sazımı
Küstürüp sen al nazımı,
Yaralıyım yaralı

Yar ki yardan ayrılsın
Ağlamaktır neşesi
Kışa çevirme yazımı,
Çalıp dinletme sazımı
Küstürüp sen al nazımı,
Yaralıyım yaralı

Labels:

10/12/2006

Cark ve Direk Oda Takimi


Son birkac gundur ekledigim fotograflarin bazilarinda fotografin butunu gorunmuyor. Fotografin sutune tiklayinca butun olarak kaydedebilirsiniz. Niye oldugunu cozebilmis degilim ama bakacagim. Simdilik bu kadar olsun. Nazli'cim bu arada haklisin, bendeki arsiv daha bir 6 ay yeter herhalde. :)

Labels:

10/11/2006

Icice Ortu



Bugun bu iki sema ile idare edin arkadaslar. Aslinda kendimden yeni biten bir iki ornek eklemek istiyorum ama bu aralar fotograf makinamda bir problem var; esim ya tamir ettirecek ya da yenisini alacak ama ne zamana bekliyorum. Bu sebeple daha onceden hazir ornekleri ekleyebiliyorum ancak.
UStteki semayi once orta kareyi sonra kenarlari yaparak tamamliyorsunuz; eger isterseniz sadece ortadaki kareyi de yaparak oda takimi ile tamamlayabilirsiniz.

Labels:

10/10/2006

Bugday Perde

Labels:

10/08/2006

Dilek Havlu

Labels:

10/06/2006

Cay Saati Tepsi Ortusu




Daha once Hilal tepsi ortusu olarak oval halini bloga eklemistim. Dikdortgen orulmusunu de gorunce paylasmadan edemedim. Herkese iyi haftasonlari.

Labels:

10/04/2006




Dunku istekler uzerine, perdenin tek parcasi. Dun ekledigim butun sema nicin buyumuyor anlamis degilim, tekrar yukledim ayni problem olunca bir de semayi degistirdim. Umarim isinize yarar. Bir de Nejla Hanim degisik buzdolabi ortusu ariyormus. Ne tur bir seyler aradiginizi soylerseniz, bakarim arsivime.

Labels:

Gulsah Ortu ve Perde Semasi


Benim desenini cok begendigim gullu ortulerden biri daha. Aslinda internetten buldugum ornekte asagida perdede ikinci parcaya tekabul eden kisimdi. Ben ortadaki vazomsu kismi temizleyince ornegin daha guzel olacagini dusundugum icin bir parcayi oyle digerini de orjinal halinde biraktim. Sonra bu perdeye es olsun diye de yukaridaki ortuyu yaptim. Seruhan begenecek, kiza yapayim diye bunu da kenara koyacak ama senin kizin bu kadar danteli nereye koyacak evinde aa Seruhancim?

Labels: , ,

10/02/2006

Yildiz Mutfak Takimi ve Halka Havlu Kenari



Bazen bloga ekledigim fotografi nerede hangi sartlar altinda cektigimi anlatsam cok gulebilirsiniz diye dusunuyorum. Mesela gelmeme cok az vakit kalmisken, valizimin ustunde cektigim yukaridaki havlu kenari gibi. Hatta bir tane de Kadikoy- Umraniye minibusunde soforun havlusunu cekmistim; annem ne yapiyorsun kizim derken. Eminim minibus soforu aksam eve gidip esine anlatmistir; bugun bayanin biri senin ornegi cok begendi diye.
Ustteki ornek eskilerden, simdilerde kenarlarina farkli renkle sus yapilarak dikkat cekici oruluyor. Alttaki ise ister mutfak takimina istenirse de havlu kenarina uyarlanabilir.

Labels: ,