DANTEL VE CEYIZ DUNYASI

Elislerinden ornekler bulabileceginiz, ugraslarimizi paylasmak icin hazirlanmis bir internet gunlugu

9/27/2006

Kartanesi Peceteli Ortu

Merhabalar herkese,

Bugun birkac ornegi bir arada ekledim cunku haftasonuna kadar sehirdisinda olacagim. Daha once bahsetmistim, isyerinde egitime de basladim; bu birkac gunu de baska bir sehirde gecirecegiz hep beraber grup olarak. Beni fazla ozlemeyin diye de boyle bir cozum buldum; biliyorum aslinda ozlemeyeceksiniz de. :))


Dantel kitabindan bir ornek ve semasi.




Victorian Needlecrafts kitabindan aldigim bir sema. Aslinda icindeki cickelerden baska bir sema cizmeyi planliyordum ama kismet.


Ornegin yarisini minik karelerin etrafina ordukten sonra boyle minik karelerden birlestire birlestire ortu buyuyor ve asil ornek cikiyor.Bu da kitaptan bir ornek. En sona ise semali bir ortu kaldi.






Hem yastik, hem oda takimi hem de istenirse biraz buyultulup dortlu peceteli fiskos da yapilabilir.

Bunu da aslinda sal motifi yapabilirsiniz diye ekledim.

Labels:

9/25/2006

Papatya Sehpa Ortusu



Benim sehpa ortusu dedigime bakamayin, oyle guzel bir motif ki isterseniz motifleri daha farkli birlestirip farkli yerlere uygun ortuler, mesela masa ortusu, yapabilirsiniz. Sevgili gonul dostunun guzel bir ornegi.

Labels: ,

9/22/2006

Tepsi Ortusu Semalari


Sonuncusu haris, digerleri benim cizdiklerimden. Kusura bakmayin oyle yorulmusum ki, gidip biraz dinlenecegim. Ziyaret eden tum arkadaslara tesekkurler.













Labels:

9/20/2006

Bahar Mutfak Takimi



Dunku yaziya biraktiginiz yorumlariniz icin hepinizi tesekkur ederim. Merak etmeyin, hepten blogdan kopmayacagim ama eskisi gibi hergun guncellemem zor gorunuyor. Daha onceden hazirladigim semalari cokca paylasmaya baslayarak kendime de bir nebze kolaylik saglamis olurum diye umuyorum. Bugun de bir baska gullu mutfak takimi ile devam edelim paylasimlarimiza.

Labels:

9/19/2006

Merhaba sevgili elisisever arkadaslar ve dostlar,

Bugun yeni bir ornek eklemedim. Benim yilan hikayesine donen is meselem olumlu sekilde sonuclandi ve dun yeni isimde basladim. Benim icin fiziksel bir mekan degisikligi olmadi cunku gene ayni yerde, ayni binada calisiyorum ama daha ilk gunden is ce sorumluluk yogunlugunu hissettim. Bir haftaicinde Ramazan'in baslamasiyla ister istemez gunler daha da yogun gececek. UStelik Ekim sonuna Paris'deki bir konferansa yetistirmem gereken bir projem ve Pazartesi gununden itibaren 2 ayligina baslayacagim yogun bir egitim programim da var. Haftanin bes gunu sabahtan aksama kadar is yerinde egitimde, aksamlari ve haftasonlari da proje icin bazen isyerinde bazen evde calismam gerekecek. Bu yogunlugum icinde elimden geldigince blogumu guncellemeye devam edecegim. Eger benden ses cikmazsa sebebi bu yazdiklarimdir. Sizlere de hemen hergun ugramaya devam etmek istiyorum ama her zaman selam birakamazsam, darilmayin lutfen. Aralarda seyahat de etmem gerekecek; eger hic sesim cikmazsa da uzaktayimdir; merakta kalmayin simdiden soyluyorum. Zaten ben butun bir yaz blogda tam gaz calistim da. Izni hakettim umarim. Sevgiler.

9/18/2006

Zisan Ortu



Bu ornek dort adet parcanin birlestirilmesinden olusuyor. ISterseniz fiskos ortusu gibi isterseniz masanin ustunde somentabl seklinde olabilir. Tek bir parca yastik boyutuna yakin, biraz ufak, diyebilirim.Aslinda yeni buyuk sehpalara uygun tek parcadan oda takimi da yapilabilir. Takip etmeyi gerektiren bir ornek oldugundan daha buyuk parcalar yapmak icin iyi dusunup karar verin derim ben. Altta bir parcanin semasini ekledim. Diger fotograflardan nasil birlestirebileceginiz gorebilirsiniz.


Labels: ,

9/15/2006

Sarmasik Etamin Masa Ortusu



Bu ortunun detay fotograflarini bu yaz gittigimde cekmistim ama belki hatirlarsiniz, tum fotograflarimi kaybettim. Eger isteyen ve bir dahaki seneye kadar bekleyen olursa, gene cekebilirim. Alttaki bebek nevresim takimi ile seccade ise Sengul'un ornekleri. Sizlere de fikir verebilir diye dusundum. Nevresimi annesi dikmis.







Labels: ,

9/13/2006

Gunes Peceteli Fiskos Ortusu



geceyarisi oldugundan aceleye geldi, pek yazamiyorum yazi. Umarim begenirsiniz ornegi.

Labels:

9/12/2006

Guler Carsaf etegi ve dunku semanin buyuk hali



Bir yorumda semanin yeteri kadar acik olmadigi yazilmis. ASlinda tum semalari kagida bastirinca boyutu anlasilir olacaktir. Buyutulmus hali burada, eger ornegi cikartamiyorum diyen olursa, yardimci olurum. Farkli detay fotografi godnerebilirim.Bir de yeni kelebekli ortu semasi kalmis dunden. Fiskos icin kucuk olur, belki fiskos masasinin ustunu kaplayacak kadar olabilir.




Yeni ornek eklemeyecegim sandiniz degil mi? ISte farkli bir carsaf etegi icin dantel. Arzu edenler ucgen kisimlari da ust kenari gibi duz orerek ara danteli yapabilir veya ben sadece havlu kenari yapacagim da diyebilir.

Labels: ,

9/11/2006

Kelebekler



Bugun kelebekler ile yazi yolcu ediyorum. Nicin bugu nderseniz, dun cok usuduk; anladik ki bizim buraya kis geldi gelecek. :(( Ben orneklerin hepsini cok begendim; insallah sizler de begenirsiniz. Daha once kelebekli bir nevresim takimi da eklemistim bloga; artik dantel olarak ne lazimsa kelebekli yapabiliriz. :) Baska arkadaslardan arsivime ekledigim mutfak takimi, oda takimi ornekleri de var; arzu eden olursa emaille gonderirim. Sirasiyla asagidakiler fiskos, yuvarlak masa icin somentabl, perde kenari ve kare masalar icin somentabl semalari. Ornekler Seruhan'in internetten buldugu wesca'nin sayfasindan' sema ustundeki degisiklikler benden.







Labels:

9/08/2006

Guldal Masa Ortusu ve Somentabl



Her zaman geceden blogu gunceller oyle yatardim, dun tabi Kandil oldugundan guncelleyemeden uyuyakalmisim; kusura bakmayin arkadaslar. O yuzden aceleyle sabah ise gitmeden hazir olanlardan yukledim. UStteki sema acik zaten,; alttaki ise eger butun olarak ormek zor gelirse, kirmizi cizgilerle ayrilmis kisimdan dort parca orup, kumasa pikolanabilir. Buna benzer bir ornek; yapim acisindan, eklemistim, fikir verebilir. Herkese iyi haftasonlari.




Labels:

9/07/2006

Mutfak Havlusu ve Havlu Asacagi



Aslinda cok basit bir ornek, minik el havlularina, dolap ici ortulerine yapilacak kadar sade ama beyazla kontur gecilince kendini gosteren bir ornek bu. Altta beyazla kenarlarini oyalamayinca hicbir seye benzemedigini gorebilirsiniz. :)


Ornek hafif oldu diye, evet Nazl'cim bonus olarak, bir de annemin banyosundan havlu asacagi. Gordugunuz uzere de en azindan bir 6 senedir bozulmadan da kullanildi.

Labels: ,

9/06/2006

Tepsi Ortuleri ve bir ne isterseniz o olabilir dantel








Ornek fotograf ve semasi Victorian Needlecrafts kitabindan koltuk ortusu olarak yapilmis ama bana sorarsaniz ortadaki sepete yapmadan cok guzel perde ornegi olur. Ciceklerinden farkli ornekleri onumuzdeki gunlerde cizip buraya da aktaracagim.
Aslinda bugune baska bir sey ekleyecektim ama butun gun bloggerda problem vardi; bir turlu yeni fotograf yuklememe izin vermedi.

Labels:

9/04/2006

Dua Semali Seccade



Gunaydin herkese,Eylul ayi geldi; hadi herkes evine donsun diyorum. Blogcu arkadaslarimiz nerelerdesiniz?
4x 6 olacak sekilde bu motifleri birlestirince seccade boyutu oluyor. Altina saten gecirip nisan/dugun bohcalik bir seccadeniz olabilir. Yalniz ortalara boyle minik gullerden dikmeyin, oyle ya da boyle dusecekler derim. Utulemesi de zor, bir de kullanim sirasinda da zor oluyor. Parcalarin hepsini orup, sonra tek tek birlestirebilirsiniz.Yatak ortusu, masa ortusu, butun dantel bohca yapmak icin de cok guzel bir ornek.

Labels:

9/01/2006

Baklava Fiskos



Nazli simdi kisa yazmissin gene diyecek ama gecenin bu saatinde ancak bu kadar enerji kalmis. Bugun de gecse pek rahatlayacagim. Haftasonu kavrami olmasa nasil yasardim; butun bir hafta su iki gunu bekleyerek geciyor son donemde.
Ortunun sirf ilk sira baklavalarini yapip, oda takimi gibi de yapilabilir ama ancak yatka odasina uygun olacagi icin pek tavsiye etmem. Boyle tek basina bir fiskos ortusu olsun bu seferlik, olur mu?



Labels: