DANTEL VE CEYIZ DUNYASI

Elislerinden ornekler bulabileceginiz, ugraslarimizi paylasmak icin hazirlanmis bir internet gunlugu

8/31/2006

Coskun Somentabl/Masa Ortusu ve Fiskos



Alltaki semadan usttekini yaptim, ancak boyle buyutebildim ornegi. SOmentabl gibi masadan fazla sarkmayacak sekilde ortu olarak uygun oldu aslinda sekli. Ortunun yarisindan baslayip tamamladiktan sonra diger yarisini orebilirsiniz. Insallah guzel bir ortu olur yapan olursa.

Labels:

8/30/2006

Karsi karsiya Ortu



Aslinda adina tavus kusu demek daha dogru olurdu. Bu ornegin bir adi da ananastir, ozellikle yabancilar boyle adlandiriyor bu tip ornekleri. Biz de de cilek de deniyor galiba. Isim kismini gectikten sonra geleim ornege. Ortadan baslayip istediginiz kadar uzun yapabilirsiniz, orta sehpaya da uyarlanabilir; dikdortgen bir masanin ustune somentabl gibi de. Sadece uclardaki yelpaze kismini butun daire gibi orerek de yatak odasi takimi yapilabilir.

Labels:

8/29/2006

Halkali Seker Oda Takimlari



Ozunde ayni ornegin farkli sekillerde birlestirilmesi veya halkalarin birlestirilmesindeki degisikleri gormeniz icin 3 halkali seker ornegi. Plastik halkalarin doldurularak yapiliyor. Biri bizim evden biri Benan yenge'den biri de komsudan. Annem yardim olsun diye almis. Yikarken plastik halkalardan dolayi zor olacagindan yapacaklarin naylon ip kullanmasi tavsiye olunur.






Ornek hafif oldu bugun; yanina hediye olarak bir de bohca kenari icin sema veriyoruz. :))


border="0" />

Labels:

8/28/2006

Gunes Yatak Takimi



Bu benim aradantel takimlarimdan birisi. Ben yandim siz yanmayin, kendilerini utulemesi sorunludur. Annemin ordurdugu bayanin da "aman da ne kolay" diyerek ordugunu sanmiyorum. Minik motifli, akilda tutmayi gerektirecek bir zorlugu yok ama , ip kopar, yeni basla, iki dakika sonra bir daha tekrarla ile bu takimi nasil bitirmistir kimbilir. Benim zaten dantelde butun orulen parcalarin degerini anlamam, bu takimi ilk utuledigim an ile cakisir. Kendileri su an, bohca icinde, sandik beklemeye devam ediyor. Iki kere kullandim, dayanamadim Turkiye'ye gonderdim. Niye anlattim, yok illa kolay ormesi, yapicam diyen olursa sonradan gelip de sikayetlenmesin. :) Allahtan diger takimlarim butun; birini burada paylasmistim.
herkese iyi haftalar.

Labels: ,

8/25/2006

Koltuk Ortuleri






Dun bir ziyaretci Alice Brooks koltuk ortusu setlerinden aradigini soyleyerek yardim istemis. Bunlarin hepsi Alice Brooks'un orneklerinden degil ama isinize yarar diye dusundum Nejla Hanim. Buyuk parcalar koltuk basi icin, ufak parcalar ise iki tarafa sarkacak sekilde kollar icin.



Bir baska ornek.




At arabali ornek.




Bu ornekte bir kola bayan bir kola erkek motifi geliyor ama isteyen ikisini ayni da yapabilir.




Tum ornekler http://www.myhq.com/public/p/h/phonaker/links.html sayfasindan bulunmustur.

Labels:

8/24/2006

Aycicekler



Nazli, bu aralar uzun yazmiyorsun demis. Laf bitince, ne kadar zorlasan, iki satir cikmiyor. Bloglarin sessizligi beni de etkiledi tabiki. Biraz da bu sebepten olsa gerek.
Aycicekleriyle yapilmis orneklerle tarlalarin sarisini bloglara tasimis olduk. Renkli iplerle nasil olur bilmiyorum ama deneyen olursa haber vermeyi unutmasin. UStteki parcalari ister butun orup birlestirerek, yatak ortusu isterseniz basak bir yerde kullanin. Yanina da bir fiskos ortusu ekleyin en alttaki sekilde oldugu gibi.






Labels: ,

8/22/2006

Uc dantelleri



Bilindik ama guzel ornekler.



Labels:

8/21/2006

Gulay Oda ve Sehpa Takimi



Sevgili Meral bu ornegin sehpa ortulerini yakinlarda eklemisti bloguna. Ben eksik kalir miyim, bir de ben de gormus olun istedim. Kullanisli bir ornek, sehpa ortusu, oda takimi, tepsi ortusu, masa ortusu, bohca, seccade akliniza ne gelirse orebilirsiniz aslinda. Mesela seccade orerken en icin diyelim ki bu kutucuklardan 6 tane yapmaniz lazim. Seccadenin bas tarafini ise tepe olustursun diye her sirada iki yandan birer kutu azaltarak tamamlayabilirsiniz. Benim bu anlatimimdan bir sey anlasilmaz diye sema cizdim.

Labels: ,

8/18/2006

Gul Kokusu Oda Takimi-2


Bu hafta ekledigim semanin orulmus hali de asagida. Gecen sene gittigimde bizde cekmistim ama ustunden zaman gecince bilgisayarimda nereye kaydettigimi bulamamistim. Gecikmeli de olsa burada gormus olalim. Ustteki ise evimizin ornek torbasindan; dura dura kenari leke olmus. Kim bilir kac sene once kim ormus.

Labels:

8/15/2006

Gul Kokusu Nevresim ve Fiskos



Seruhan'a dun aman takim yapacagim diye bu ornege baslama dememin sebebi bu nevresim dantelini begenecegini dusunmemden. Alttaki ornek ise internetten, sema kosesinde adres yaziyor diye hatirliyorum. Takim olabilecegini dusundugum icin beraber eklemeye karar verdim.




Labels: , ,

8/13/2006

Gul Kokusu Perde ve Oda Takimi



Bir kac arkadasta gordugum bir ornek bu, Seruhancim ozellikle senin icin olsun. Yalniz rica ediyorum, butun takimi ormeye kalkma; kizinin evi gullu ornek doldu simdiden. Bu ornekle takim olabilecek diger parcalar da bir dahaki sefere. Nagihan'in dort parcayi birlestirerek yaptigi fiskosu buradan gorebilirsiniz.


Labels: ,

8/10/2006

Betul Ortu




Gectigimiz gunlerde Benan yengenin kanavice yastigini ekledigimde, sabah sabah acinca kendisine surpriz oldugunu yazmisti. Bugun de surpriz olsun sana Benan yenge.
Esimin amcasinin esi kendisi, daha evinde cektigim ortulerden eklemediklerim var.

Alttaki fotograftaki teknigin ne oldugunu bilmiyorum, o zaman soylemisti fotograf cekerken ama ben unutmusum. Ustteki minik minik ciceklerin yanyana yapilisini Munevver teyze anlatmisti. Bu ornegin havlu kenarina olacak sekilde ucgen orulup havluya pikolaniyor. Istenilen boyutlarda orulup, citi piti gupur havasinda gos bir ortu de olur.

Labels:

8/09/2006

Seray Takim Semalari



Gunler oyle birbirinin ayni gecmeye deva mediyor ki, iki satir yazmak icin bile bir sey gelmiyor aklima. Bu da umarim birilerinin isine yarar, ben kendimce elimden geldigi kadar bir seyler cizmeye calistim. Oren olursa fotograflarni gormek de isterim tabi. Ustte somentabl veya orta sehpaya tablerunner dedikleri usul ortu, altta 4 pecete ile yapilan fiskoslara uygun sema ve an altta da oda takimi olabilecek gibi bir duzenleme var.



Labels: , , ,

8/07/2006

Asma Yapragi Ortu ve Kanserisi Gul



Bu gullu ornegi sanki daha once buraya eklemistim gibi geldi ama gecenin bu saatinde arsivimiz gezip bakmaya usendigim icin gene de ekledim. Hatirlatma olmus diyelim isterseniz. Alttaki de yaprak desenli, istenirse uzumlu yaprakli fiskos ortuleri ile takim da yapilabilir. Ornek icin bu adrese bakabilirsiniz : http://www.gulhis.com/detay.php?UrunID=92&PID=2 . Gene en alttaki semayi seritler halinde orerek masa ortusu ile takim tamamlanabilir.






Labels: ,

8/04/2006

Gokkusagi Fiskos


Yogun ve yorucu bir o kadar da sicak gecen bir haftaya ragmen , asker de evine donunce tahmin edersiniz ki guzel bir haftaydi. Bloglarin eski hareketliligi, nesesi kalmadi. Bir yandan da savaslar, olen cocuklar derken Allah onumuzdeki haftayi hayirlara cikarsin.

Labels:

8/03/2006

Boyama Tepsiler


Yanilmiyorsam elimdeki son iki boyama tepsi ornegi de bunlardi. Baska yok, ben zaten dantel uzerine yogunlasmis bir blogum, aralarda arkadas, es, dostta cektigim diger elisi gruplarindan ornekler ekliyorum. Baska bloglari gezdikce, boyama da ne kadar ileri teknikler kullanildigini goruyor, imrenmiyor degilim acikcasi. Usttekini bir arkadasima hediye ettim, alttaki ise bir komsumuzun kendine yaptigi tepsi.

Labels:

8/01/2006

Armagan Perde / Yatak Ortusu



Ilk ornek istenirse yatak ortusu olarak, istenirse tek sira orulerek perde olarak kullanilabilir. Ayni sekilde masa ortusu icin de ozellikle kumasin eteklerine gecmek icin hos olur diye dusunuyorum. Alttaki ise ornek yanyana tekrarlanarak perde olarak orulmus. Ikisi de sirin ornekler.

Labels: ,