DANTEL VE CEYIZ DUNYASI

Elislerinden ornekler bulabileceginiz, ugraslarimizi paylasmak icin hazirlanmis bir internet gunlugu

6/07/2005

Sevgili elisi dostlari,

Bir cogunuzun bildigi gibi 1 ayligina Istanbul'a gidiyorum. Bugun ogleden sonra yola cikacagiz. Donusumde yeni modelleri sizlerle paylasabilecegim icin pek memnunum cunku artik evimde su an kullanip da siteye eklemedigim elisi kalmadi. Tum ceyizimi annem hala sakliyor benim icin. Gidince bir suru fotograf cekmeyi umuyorum. Bu surede siteyle cok ilgilenemeyecegim cunku insan senede bir kere gidince gunler goz acip kapayana kadar geciyor ve her seferinde esimle yapmayi hayal edip de vakit darligindan yapamadan, tum arkadaslarimizi goremeden geri donmek zorunda kalip uzuluyoruz.
Ben bugun gene sevdiklerime biraz daha yakin olmanin sevinciyle gidiyorum. Elisi dostlarimin oldugunu bilerek donecegimden, uzuntum de daha az olacak. Kim bilir belki bir kisminizla tanisacagiz. Gorusemediklerime de bir dahaki sefere diyelim simdiden. Sevgilerimle. Saglicakla kalin.
Cigdem Tepsi Ortusu



Haftasonu buradaki arkadaslarimiza ziyarete gittik. Bu tepsi ortusunu Cigdem'e Balikesir'e gittginde annesinin komsusu hediye etmis. Ben aceleyle masanin ustunde cektim, tepsinin ustunde de guzel duruyor. Gule gule kullan Cigdem.

Labels:

6/06/2005

Folyo Kabartma



Kastamonu Tosya'dan Munevver Hanim Teyze 30 sene once yapma cicek kursuna giderken bakir ve pirinc folyodan yaptigi pano resmini gondermis. Desen folyo uzerine cizilip kesilir, sonra desenine gore tersinden sekil verilip saten veya karton uzerine yapistirilir. Elinize saglik Munevver Teyze.

Labels:

6/04/2005

Cindrella




Daha once yayinladigim Cicekli Kanavice Masa Ortusu'nnu yorumlarinda sizlere yabancilarin etamin islemelerini ne kadar cok gelistirdiklerinden bahsetmis, cok uc bir model bulacagimdan bahsetmistim. Bu Sindrella tablosunu Sandy Orton yapmis. Harika gorunuyor ama bundan 3 tane yapsam sonunda gozum igne deligini gormez gibi geliyor bana.

Labels:

6/03/2005

Karanfil Pecete


Bu peceteleri teyzem ortaokulda islemis. Hosuma gidince bana verdi hepsini. Ben ozellikle cok ince etamin olusunu seviyorum. Istanbul'da aradik ama ne yazik ki sifir etamin, oyle diyorlarmis buna, bulamadim. Eger nereden alabilecegimi bileniniz varsa, soyleyin ; cok makbule gececek.

Labels:

6/02/2005

Gelin Taci


Kurdela isleme ornekleri ariyordum. Christine Kingdom'in Glorious Ribbon kitabindan degisik bir kullanim alani daha cikti. Ben pek citi piti buldum. Siz ne dersiniz?

Labels:

6/01/2005

Mutfak Guzeli



Bu mutfak takimini Dantelci sitesi sahibi Ahmet Bey paylasti bizlerle. Kendisine tesekkur ediyoruz. Isteyenler, kendisi ile irtibata gecip, bu modelden takim satin alabilirler.

Labels: