DANTEL VE CEYIZ DUNYASI

Elislerinden ornekler bulabileceginiz, ugraslarimizi paylasmak icin hazirlanmis bir internet gunlugu

10/29/2008

Orgu Kopekcik



Annemin bir komsusu sakalli ipten boyle sirin bir kopekcik ormus, ben de anneme sakla sonra kullaniriz diyerek kendi esyalarimla beraber annemin yataginin altina, nam-i diger benim Turkiye'deki depoma kaldirdim.
Posted by Picasa

Labels:

10/26/2008

Igne Oyasi


Iki guzel igne oyasi ornegi, ister ortu kenarina ister havluya olabilir. Simdilerde pike agizlarina, nevresim takimlarina da dikiliyor; nasil kiyip da kullanilir bilmiyorum.
Posted by Picasa

Labels:

10/22/2008

Degisik bir Fiskos Ortusu


Altina danteli gosterecek bir saten ile kullanilirsa daha gosterisli olur diye dusunuyorum, farkli bir fiskos ortusu ornegi.

Posted by Picasa

Labels:

10/19/2008

Suslu Havlular


Bu havlulari anneme yeni tasindigi yerde bir hanim hediye getirmis, Cicek gupurler havlunun ayak kismina dikilip, kenarlarina da lastige dikilmis tul gecirilmis. Pek sirin, kullanmalik degil suslemelik olmus; ceyize yakisir bence.
Posted by Picasa

Labels:

10/16/2008

Mutfak Takimi



Daha once ustteki ornegin pecetelerini gormustuk, buzdolabi ortusu veya istediginiz herhangi bir yerde kullanilmak uzere ortu de yapabilirsiniz. Altta ise daha kolay bir ornek.
Posted by Picasa

Labels:

10/13/2008

Nuran Teyzenin Oda Takiminin Someni


Posted by Picasa

Labels:

10/12/2008

Tulbent Oyalari



Bu sene Turkiye'deyken annemin bir komsusu Kaynarca'da ufacik bir yazma satan dukkan oldugunu, cok guzel ve baska yerde olmayan cesitler sattigindan bahsedince durmadik, kalktik gittik beraber. Bu seneki ana elisi ugrasim bunlarin kenarlarini oyalamak olacak. Ilk ornek bu komsumuzdan hediye bana, ikincisini ise ben yaptim. Renkler tam gercekci cikmamis ama guzel birsey oldu bence tabi; ufak halkalara acmis gul sekli verilip tulbent kenarina ekleniyor.

Devami gelecek, ben yaptikca.
Posted by Picasa

Labels:

10/11/2008

Dantel Seccade


Posted by Picasa

Labels:

10/08/2008

Motifli Takimlar




Posted by Picasa

Labels:

10/06/2008

Boyama Dantelli Bohca-Havlu Setleri



Posted by Picasa

Labels: ,