DANTEL VE CEYIZ DUNYASI

Elislerinden ornekler bulabileceginiz, ugraslarimizi paylasmak icin hazirlanmis bir internet gunlugu

1/31/2008

Peceteli Fiskos Ornekleri


Posted by Picasa
Bugun de iki peceteli fiskos ornegim var sizler icin. Begenmeniz umidiyle.


Posted by Picasa

Labels:

1/30/2008

Nevresim/Pike agzi dantelleri
Birkac farkli pike agzina yakisacak dantel ornegim var bugun. Umarim begenirsiniz.









Posted by Picasa

Labels: ,

1/28/2008

Cemile'nin Tulbent Oyalari 3


Oyalarin guzelligi Cemile'nin ozellikle ablasina, fotograflarin cekim hatalari bana aittir. Aceleyle yola cikmak uzereyken cekilince bu kadar olmus. Ornek cikarmak isteyenlerin gene de isine yarayacagini umarim.






Posted by Picasa




Posted by Picasa

Labels: ,

1/25/2008

Neslihan Teyze'nin son oda takimlari


Annemin komsusu Neslihan teyze'den cektigim son orneklerde bunlar. Herkese guzel bir haftasonu dilerim.



Posted by Picasa

Labels:

1/23/2008

Son mutfak bezi ve kurdela nakisli kese


Bir tane de nazar boncuklu islemezsem olmaz diyerek son ortuyu de boyle yapmistim. Ustteki ise benim kurdela nakisli ufak keselerimden birisi. taki gibi ufak tefek seyleri saklamak veya potpori doldurup dolap iclerine koymak icin ideal.

Labels: ,

1/21/2008

Kanaviceler


Kendi zevkinize uygun renklerde islendiginde kanaviceler goz aliyor. Siz de buradaki desenleri farkli renklerde calisarak gonlunuze gore bir sonuc alabilirsiniz.




Posted by Picasa

Labels:

1/18/2008

Son boyama tablolarimdan


Daha once bahsettigim numaralara gore boyama kitlerinden bitirdigim bir baska tablo da bu. Teknik olarak daha once paylastiklarima pek benzemiyor aslinda; tuvalin ustunde sanki siyah beyaz bir fotograf basilmis gibi, ama nerenin hangi renklerin karisima boyanmasi gerektigini soylemiyor. Kutunun disindaki renkli baskiya benzeyecek sekilde kendiniz tamamliyorsunuz. Esimin dedigine gore, diger tiptekilere gore daha cabuk bitti (hakikaten birkac saatte bitti, digerlerinden buyuklugune gore bir hafta boyunca her aksam ugrastigim da oluyordu) ve daha profesyonel gorunuyormus. ben gene de oburlerini daha cok seviyorum. Digeri dedigin ne diyorsaniz iste boyle bir sey. TIKLA.

Bir de Nazli'dan baska kimseden ses cikmadi sordugum konuyla ilgili. Sandikta bekleyip sararmis dantelleri beyazlatmak icin sizler neler yapiyorsunuz diye sormustum. Tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim.

Labels:

1/16/2008

Kumas Boyama Ortuler


Bugun cok guzel kumas boyama orneklerimiz var. Sizlerin de begeneceginden hic suphem yok. Sizlere de desen fikirleri verecegini umarim.
Sandiktan cikmis, yillar boyunca durdugu yerde sararmis dantelleri beyazlatmak icin neler yaptiginizi paylasabilirseniz sevinirim. Hic lekesi yok ama durdukca beyazligini yitirmis gorunen dantellerin nasil rengini aciyorsunuz?





Posted by Picasa





Posted by Picasa

Labels:

1/15/2008

Tulbent Oyalariyla Devam


Cemile'nin en basta ablasinin ordugu, aile ve arkadaslarinin da yaptiklariyla oya arsivinden ornekler. Ben cok guzel cekememisim aceleyle. Bir dahaki sefere siger igne oyalarindan da orneklerde gorusmek uzere.




Posted by Picasa




Posted by Picasa

Labels: ,