DANTEL VE CEYIZ DUNYASI

Elislerinden ornekler bulabileceginiz, ugraslarimizi paylasmak icin hazirlanmis bir internet gunlugu

12/31/2007

NewYork

Herkese saglikli, mutlu bir yil diler, 2007'nin son gununde bayram kacamagimiz NY'dan bir kac fotograf paylasmak istedim. Birkac gunlugune gezmeye gittim, iki cok sevdigim arkadasimla gorustum; tadini Ottawa'da unuttugum turk kebaplarindan yedim; gulluoglu'ndan baklava, su boregi, pogaca bile alip enerji toplayip bir de ustune surpriz olarak arkadaslarimdan birinin tulbent oyasi kolleksiyonunu fotograflayip geri geldim. 2008'de bu guzellikleri de paylasmak umidiyle.


Rockefeller Center


Grand Central- Metro merkez durak binasi

Guggenheim Muzesi -icten bina gorunus; done done eserlere bakarak ust kata cikiliyor.

Bottan Manhattan gorunusu- 2001 incesi cekilmis olsa, bu fotografta Dunya Ticaret Merkezi'nin yikilan iki binasi da bu goruntude olacakti.
Posted by Picasa

12/21/2007

Motifli ortuler


Motif motif orulen bu ortuleri isterseniz oda takimi da yapabilirsiniz. Yakin fotolari olmadigi icin alttaki ornekte bir motifi kirmizi ile isaretledim.
Sizler bayram tatilinden donerken ben burada Noel tatiline giriyorum birkac gunlugune yokum, donuste guzel fotograflar paylasmak uzere herkesin Kurban Bayrami'ni kutlarim.


Posted by Picasa

Labels: ,

12/19/2007

Havlu dantelleri




Posted by Picasa




Birkac havlu dantelimiz var bugun; birkaci benden. Asagidaki calisma, yorumlarda soruldugu gibi desen kartonun ustunde geliyor. Bicak yardimiyla kaziyarak, bicagin farkli yanlarini kullanarak farkli kalinlikta kaziniyor, tamamlaniyor.






Posted by Picasa

Labels:

12/16/2007

Engraving Art:Eiffel Tower



Bu gordugunuz fotografta ust kosede goruldugu gibi ucu kesici bir alet yardimi ile siyah kapli kartonun ustundeki desen takip edilerek, kartonun ustunden kaizyarak alttan gumus kabartma cikartiliyor. Takim halinde bicagi ile beraber almistim. Ramazan'da isten gelip iftari beklerken az az yapa yapa bitirmistim bu sene; paylasmak bugune kismet oldu. Eger daha fazla bilgi isterseniz email atabilirsiniz.



Posted by Picasa

12/13/2007

Fiskos ornekleri





Posted by Picasa
Posted by Picasa

Labels:

12/11/2007

Tulbent Oyalari


Posted by Picasa

Usttekiler iplik oyasi, alttakiler boncuk oyasi. Umarim hosunuza giden bir ornek cikar iclerinde.





Posted by Picasa

Labels:

12/09/2007

pike dantelleri


Bu ikisi kalan iplerden ordugum pike agzina olsun diye ordugum danteller. Alttakinin kenarina kirpik de yapicam bir ara umarim, bekliyor.

Posted by Picasa

Labels: ,

12/05/2007

FISKOS

Gobekteki motifi halkalarin oldugu yere yaparsaniz, belki biraz daha ugrasmis olsaniz da, ortunuzun hem kullanirken hem de yikarken ve utulerken daha kullanisli olacagindan suphem yok.
Posted by Picasa

Labels:

12/03/2007

pERDE SEMALARI



Posted by Picasa

Posted by Picasa

Labels: