DANTEL VE CEYIZ DUNYASI

Elislerinden ornekler bulabileceginiz, ugraslarimizi paylasmak icin hazirlanmis bir internet gunlugu

11/30/2007

Herkese merhaba,

Iki haftadan sonra yorgun ve bitkin bir halde evime geldim. Yorum birakip iyi tatiller dileyen herkese tesekkur ederim ama ne yazik ki tatile ne de Istanbul'a gittim. Is icin 2 haftaligina sehir disindaydim. Ozellikle ilk hafta cok yogun gecti; aksamlari odama geldigimde yemek bile aklima gelmedi ki taniyanlar bilirler ki yemek deyince benim icin akan sular durur.

Bu iki haftanin guzel tarafi haftasonunda esimin de yanima gelip universiteden bir arkadasim ve esiyle bulusmamiz oldu; iki taraf icin de sabahin cok erken saatlerinde yola cikip 5-6 saat araba surup bulusmus da olsak, ayri salonu olan bir yerde kalmamizin sayesinde geceyarisina kadar otel odasinda misafir agirlamis gibi oldu. Yemek yedik, cay kahve ictik ve bir an sandik ki biz Turkiye'deymisiz de bize misafirlige gelmisler. Harika bir bulusma oldu bizim icin.
Biraz once evime girip internetten gazetelere bakarken universiteden hocamizin (Engin Arik) vefat haberini okudum; sizlerde kazada olen herkesin ruhu icin bir fatiha okuyun lutfen.
Haftasonu dinlenip Pazartesi gorusmek uzere diyorum.

11/18/2007

Kanaviceler


Kanavice icin kullanilan renkle dantelin tonu tutsa cok daha hos bir goruntu olusurdu ama hem kanavicenin hem de dantel motofinin benzerligi gene de guzel bence.

2 haftalik bir ara alip Aralik ayinda gorusmek uzere.









Labels:

11/13/2007

Boyama bohca ve igne oyali bohca danteli


Kumasin kenarina diktiginiz kurdelanin nakisina uygun sekilde ustune de benzer renklerden yukarida gordugunuz sekilde el boyamasi yaparak bohca-fiskos ortusu yapabilirsiniz. En altta ayni ornegin farkli bohcasini da gorebilirsiniz. Altin yaldizli ortasi dantel kenarlari igne oyasi motiflerden yapilmis bohca kenarinin detay fotosu da gumus renkli olarak mevcut.
Yavruagzi bohcayi da daha once semasi ile hem bohca hem masa ortusu haliyle paylasmistim, buradan gorebilirsiniz: http://dantelceyiz.blogspot.com/2005/12/ask-bahcesi-masa-ortusu-bohca-seruhan.html



Posted by Picasa





Posted by Picasa
Bu usttekini ornek olarak paylastim, renkli iplikle oruleni de bu.



Posted by Picasa

Labels: , , ,

11/12/2007





Posted by Picasa

Labels:

11/10/2007

Kurdela Nakisi Bohca- Havlu Takimi


Bohcasi ile ayni ornek havlu takimlar ceyizlerin vazgecilmezi; ozellikle de damat bohcalari soz konusu oldugunda. Kurdela nakisi calisilmis bir ikili.



Posted by Picasa

Labels: , ,

11/08/2007

bebek mevlut sepeti ve bebek odasi susleri



Evde kolaylikla yapabileceginiz, parasi da cebinizde kalacak sepet ve kapi susu orneklerini bebeginizin cinsiyetine gore degistirebilir, veya hem kiz hem erkek bebeklere uyacak sari, nil yesili gibi renklerde yapabilirsiniz.


Posted by Picasa

Labels:

11/06/2007

Semalarla geri dondum


Sema paylasmayali cok olmustu, bugun biri orta sehpaya digeri masa ustune somentabl olabilecek iki ornegin semasi var.

Posted by Picasa

Labels: ,

11/05/2007

Bizim evden tulbent oyalari




Posted by Picasa




Posted by Picasa

Labels:

11/02/2007

Pike


Ustteki kalan pike kumaslarini degerlendirerek dikilmis kardesimin pikesi. DIkis yerlerine fotografta goruldugu uzere boydan seritler yapilinca hos da olmus. Agzina da ince gupur dikilerek suslenmis.
Posted by Picasa

Labels:

11/01/2007

Cicek Ortu

Posted by Picasa

Posted by Picasa

Labels: