DANTEL VE CEYIZ DUNYASI

Elislerinden ornekler bulabileceginiz, ugraslarimizi paylasmak icin hazirlanmis bir internet gunlugu

10/31/2007

Sarmaisi Masa Ortusu ve Peceteler



Annemin gecen sene yapip benim fotografini yeni cektigim masa ortum. Pecetelerin sadece bir kosesinde buket var.
Posted by Picasa

Labels: ,

10/27/2007

Kanavice Nevresim



Tek renk islendigi icin nispeten kolay bir kanavice ornegimiz var bugun. Altta detay fotosundan bakarak calisabilirsiniz. Ebruli iple farkli bir hava yakalanabilir. Kenarina da gullu bir dantel ile guzel bir uyum saglayabilirsiniz.

Posted by Picasa

Labels:

10/26/2007

3 Oda Takimi



Ikisi kare biri yuvarlak motifli 3 oda takimi ile bu haftayi da kapatalim. Elimde cok ornek birikmis oldugu icin onumuzdeki gunlerde mumkun oldugunca yeni orneklerden eklemeye devam edecegim.


Posted by Picasa

Labels:

10/25/2007

Dantel Mutfak Onlugu


Annemin komsusu Neslihan teyzenin sandigindan cektigim, hayatimda ilk defa gordugum dantel onlugu sizlerle de paylasmak istedim. Bu kadar emekli bir danteli nerede nasil degerlendirebilirler bilemiyorum ama guzel oldugu kesin degil mi?
Posted by Picasa

Labels:

10/23/2007

Boyama denemem




Bu ustte gordugunuz benim ilk boya ile ugrasma cabam diyebilirim; akrilik boyasi, fircasi tuvali paket halinde satilan bir set. Tuvalin ustunde baski seklinde resim var ve tuvalin ustundeki numaralar elinizdeki hangi renk boyalari karistirip boyayacaginizi soyluyor. paketin icinde renklendirilmis hali de oldugundan bitmis halinin neye benzeyecegini bilerek aliyorsunuz.
Bu asagidaki ise bitmise yakin hali. Birkac rotus yapip sprey vernikle sabitledim.
Benim icin kolay bir calisma oldu; Ramazan'da bir hafta boyunca isten gelip iftar olana kadar bununla kendimi oyaladim. Bundan heveslenip bir benzer set daha aldim; bitince onu da paylasirim. Eli tuvale gidemeyenleri alistirmak icin guzel bir baslangic olur diye dusunuyorum.


Posted by Picasa

Labels:

10/19/2007

Mutfak Takimi



8 motif kumasa sarilmis, bundan mutfak takimi da yapilabilir. Pecetelerde koseye bir motif, masa ortusunde masanin ortasina boyle gobek ve kenarlara gene sirali. Buzdolabi ortusunun kenarlari da yanyana veya sadece koselere yapilarak tum mutfak parcalari tamamlanabilir.
Posted by Picasa

Labels:

10/16/2007

Kurdela Nakisli Kutular



Kurdela nakisinin farkli bir alanda kullanimi ile daha da bir guzellesen kutulari takilariniz, sac tokalariniz, kapi hirisinde anahtar gibi seyleri derleyip toplamak icin kullanabilirsiniz.



Posted by Picasa

Labels:

10/15/2007

Perde/Yatak Ortusu


Isterseniz yatak ortusu, isterseniz uzun serit halinde orup uclarina sacak yaparak perde olarak kullanabilceginiz hos bir dantel ornegi.


Posted by Picasa

Labels: ,

10/11/2007

Bebek Battaniyesi ve Seker Sepeti


Posted by Picasa
Bayram oncesi seker sepeti olsun bari blogda. Battaniyenin nasil yapildigini sormamaniz sartiyla asagiya detay fotosunu da ekledim. Bilenler bilmeyenlere anlatsin ornegini lutfen. Herkese simdiden iyi bayramlar dilerim.


Posted by Picasa

Labels: ,

10/09/2007

Yildiz Fiskos


Altigen parcalarin birlestirilmesinden olusan bir ornegimiz var bugun. Tanidik bildik bir ornek, gorunce aa benim de var diyebilirsiniz.

Posted by Picasa

Labels: ,

10/08/2007

Lale Dantel Kirlent ve Pasta Susleme




Cok uzun zaman olmus dantel yastik eklemeyeli. Vitrin danteli veya tek koseye cicegi yaparak mutfaklarin camli dolaplarina da kullanabileceginiz bir dantel.
Herhalde bayram heyecani ve hazirliklari baslamistir cogunuzun evinde. Biz birgun fazla oruc tutarak Cumartesi gunu yapcagiz bayrami burada; ay hesaplamalara gore Cumartesi diyor Ottawa icin. Burada pek kalabalik olmadigimizdan fazlaca bir baryam hazirligimiz da yok. Bu pastayi yeni basladim susleme kursunda yaptim; benim bayram hazirligim bu olacak herhalde. Yapsam yapsam bir pasta yapabilirim. Aslinda kurs baslarken buradan resimlerle yapim asamalarini anlatmayi arzuluyordum ama ne kadar anlatirsam anlatayim gozunuzle bir kere gormek gibi olmayacagini ilk derste anladim. Gercek kekte gulleri renkli de yapmayi planliyorum.
Simdiden herkese kolay gelsin diyorum, bayram oncesi gorusmek uzere.

Posted by Picasa

Labels:

10/03/2007

Kurdela Nakisi Masa Ortum


Benim gercek ilk kurdela deneme aslinda bu arkadaslar, simdiki aklim olsa farkli yapardim ama iste yapildi bir kere, kullanicaz. Eger dogru kumas ve kurdela ikilisini bulursaniz cok zevkli bir teknik; tavsiye ederim.



Posted by Picasa

Labels:

10/01/2007

Etamin Seccade


Dortlu minik laleleri tekrarlayarak ornegini calisabilirsiniz. Ebruli iplikle calisirsaniz hareketli bir gorunum de kazanmis olur.
Posted by Picasa

Labels: ,