DANTEL VE CEYIZ DUNYASI

Elislerinden ornekler bulabileceginiz, ugraslarimizi paylasmak icin hazirlanmis bir internet gunlugu

5/31/2007

Igne Oyali Seccade ve Havlu/Bohca Takimi


Uzun lafa gerek yok, fotograflardan belli oluyordur guzelligi. Tam ceyizlik olmus.

5/30/2007

5/29/2007

Devetabani Nevresim Danteli



Uc farkli nevresim dantelimiz var bugun. En alltaki ornegin biraz farkli sekillerini daha once blogda gostermistim; mutfak takimi olarak da vardi hatta.

Kusura bakmayin arkadaslar, eskisi gibi yazamaz oldum. Ilk gunlerde hem blogun heyecani hem farkli bir ugras oldugundan mudur nedir, yazacak lafim cok oluyormus.


Posted by Picasa

Labels:

5/28/2007

Mutfak Bezleri



Bunlar daha once farkli desen calistigim mutfak bezleri. UStteki ornegin semasini gecen hafta Nazlica'da gormustuk. Ben de bu bezlere isledim. Alttakinde ise goncalari aralikli olarak ortuye yerlestirdim.



Posted by Picasa

Labels: ,

5/23/2007

Kanavice Isli Havlular



Kanavice kisimlari cok acikca gozukmese de fikir cok hos. Bu tarz havlular heryerde kolay bulunmasa da imkansiz da degil. Ustune cok asiri olmamak uzere minik kanavice cicekler ile, kenarina da renkli dantel yapilarak hos bir kombinasyon olusabilir.


Posted by Picasa

Labels: ,

5/21/2007

Gul Kokusu Fiskos Ortusu



Daha once bu ornegin oda takimi parcasina renkli iple baslamis, ipim bitince yarim kalmisti. Bu da fiskos ortusu. Nagihan'in da bu ornekten yaptigi ortuyu gormustuk ama ne guzel bir ornek oldugunu bir de ben hatirlatayim dedim. Oda takiminin bitmis hali de asagidaki gibi oluyor.

Posted by Picasa

Posted by Picasa

Labels:

5/17/2007

Semali seccade, masa ortusu, somen

Merhaba elisi arkadaslarim,
Her yeni ekledigim elisinde sizlere evime dondugumu dusundurmusum; oysa onceden hazirlanmis postlar ile bir baskasi benim adima sayfayi guncelliyordu. Bu sebeple sizleri de ziyaret edemedim.
Hem geldigimi haber vermek hem de neredeyse iki haftadir sayfaya yeni bir sey eklemedigimden alelacele bu ornegi ekleyerek sizden dinlenmek icin bir iki gun daha izin istiyorum. Gorusmek uzere.
Bu ornegi boyle sira sira orup masa ortusu, somentabl, yatak ortusu, secccade gibi bir suru sey yapilabilir. Hunerli hanimlarin hayal gucune kalmis.





Posted by Picasa




Posted by Picasa

Labels: , ,

5/06/2007

Yaprak ortu



merhaba sevgili elisi severler,
bugun uc farkli yaprak temali ortu ornegi var. Yakin plan fotolari olmadigi icin ancak fikir vermesi acisindan bloga ekledim. Umarim begenirsiniz.





Posted by Picasa

Labels: