DANTEL VE CEYIZ DUNYASI

Elislerinden ornekler bulabileceginiz, ugraslarimizi paylasmak icin hazirlanmis bir internet gunlugu

3/30/2007

Ufak hediyelik fikirler



Birincisi kavanozun kapagina yapistirilmis bir etamin isleme. Ben cok hos gorunudugunu dusunuyorum. Ikincisi ise gupur motiflerin etrafina dantel ile donerek yapilan parcalarin birlestirilmesi sonucu olsan bir tepsi ortusu. Ucuncusu ise modelin kolayligindan dolayi cabuk bitecegini dusundugum bir ortu. Sevdiklerinize, arkadaslariniza yaparken zevk alacaginiz hem de emek verdiginiz bir hediye ile gonul alabileceginiz fikirler.
Herkesin kandilini kutlarim.


Posted by Picasa

Labels:

3/27/2007

Karanfil Bohca Kenari ve Masa Ortusu Semasi



Dun Rengarenk Dantel'den Nazlicim hani sen eskiden dantel ornegi cizerdin, ne oldu diye sormus. Bu aralar blogu guncellemeye vakit zor yetisiyor Nazli, sema cizmek nerdeee? Ama madem sema dedik, bugun bir sema paylasalim. Bununkini ben cizmedim, yok zaten cizersem kesin bir bilgisayar programi yazmisim demektir cunku piyasada dantele ozgu program yok. Bunu bir baska blogcu arkadasimiz ormus, linke bakabilirsiniz. Eger isterseniz, bunu masa ortusunun dort kosesine orup, etek olarak da gosterilen ikinci semayi calisabilirsiniz.
Posted by Picasa

Labels: ,

3/26/2007

Yarimay Tepsi Ortusu


Posted by Picasa

Merhaba tum elisiseverler,
Kac ay oldu ekleyeyim diye beklettigim bir tepsi ortusu. Aceleyle ordugum icin istedigim kadar guzel olmadi ama modeli benim hosuma gidiyor.
Dilimli fiskos modeli arayan Sema Hanim, arsive bakarsaniz semali ornekler de oldugunu goreceksiniz. Ben bulanikta olsa ben fotograftan cikaririm diyen olursa diye gene de ornegi paylasmak istedim. Sag sutunda cikan konulara gore arsiv sayfasindan peceteli ortuler icinde semali olanlari bulabilirsiniz.

Bu arada bir blog ziyaretcisi, dandik dantellerle bizim vaktimizi almayin, duzgun seyler yapin manasinda birseyler yazmis. Kimsenin kafasina blogumu ziyaret etmesi icin silah dayamiyoruz; begenmiyorsaniz bakmazsiniz olur biter. Bizi lutfen gereksiz yorumlarinizla mesgul etmeyin.

Labels:

3/23/2007

Gullu Tepsi

Merhaba tum arkadaslara,

havalar burada da isinmaya basladi; en azindan arti derecelere ciktik ve ortalikta kar niyetine pek bir sey kalmadi. Dun de yagmur yaginca hepten erimeye basladi.
Bu gobegi tepsi ortusune uyarlanabilecek, veya istenirse etrafindaki zincir isi kafesler daha fazla sira yapilarak belki bir sehpa ortusu veya sifonyer ustune olabilecek bir ortu yapilabilir.
Hepinize iyi haftasonlari diliyor, Pazartesi bulusmak uzere diyorum.
Posted by Picasa
Buyultulerek, sehpa ortusu gibi de yapilabilir.

Labels:

3/21/2007

Cilek Dortlu Pecete Fiskos/ Ortu



Benim begendigim bir peceteli fiskos ortusu olabilcek ornek. Bu arada hala istedikleri modelleri gonderemedigim arkadaslar var; kusura bakmayin ama mutlaka gonderecegim. Eger cok aceleniz varsa, bir email daha atabilirseniz, veya yorum birakip acil oldugunu belirtirseniz oncelik tanimaya calisirim.
herkese yogun, dolu dolu gecen guzel gunler dilerim.
Posted by Picasa

Labels:

3/19/2007

Istek Uzerine Havlu Askisi ve Pecete Halkasi Tarifi

Merhaba herkese, bir blog ziyaretcisinin istegi uzerine buraya tekrar hatirlatma amaciyla yazmaya karar verdim. Havlu askisinin tarifini daha once asagidaki linkteki postta anlatmistim.
http://dantelceyiz.blogspot.com/2005/04/havlu-askisi.html

Pecete halkalarinin yapimi ise hemen hemen ayni. Once plastik halkanin ustu istenilen renkte kurdela ile sariliyor. Sonra eger asagidaki ornegi yapmak istiyorsaniz, ustune ince tul kurdelalardan bu sefer sararak degil de, halkanin ustune, once bir tarafta kalacak sekilde silikonla yapistira yapistira bir tur donuyorsunuz. Ikinci turda ise obur tarafta tul kurdela kalacak sekilde bir tur daha attiktan sonra, arzu ettiginiz yerine minik ciceklerden, veya bu sekilde kendiniz hazirlayacagi, bulursaniz hazir satilan suslerden de yapistirip bitirmis oluyorsunuz.

Posted by Picasa

Posted by Picasa

Labels:

3/16/2007

Kabartma Havlu Dantelleri




Birkac gundur blogu guncelleyemedim, bugunde bir sey eklemezsem merak edersiniz diye hazirdakilerden ekledim. Havlu asacaklarinin tarifini haftaya yapacagim; ornek detayi isteyen arkadaslara haftasonu fotograflari gonderecegim. Iyi haftasonlari.



Posted by Picasa

Labels: ,

3/13/2007

Annemin dantel yastigi


Dort farkli yone bakan laleleri andiriyor gibi geldi bana bu ornek. Anneannemin bunu ordugu gunleri dun gibi hatirliyorum. Aradan onca yil gecmemis gibi.
Kendi kendime nazar degdirdim arkadaslar, dun evden cikmadan blogu guncelledim, aman ne guzel gidiyor hersey diye. Sonra voleybol oynamaya gittim, daha dakkasina nasil oldugunu bilemiyorum, yavas cekimde izlemek mumkun olsa keske ama ben kenardaki siranin kosesine bir guzel gobek attim,aynen topa kafa atar gibi oldu, tabi siranin kenara kacacagi yok, oldugu yerde duruyor, sonuc olarak morarmis bir karinla hatta biraz da aciyla dolasiyorum dunden beri. :(( Yalniz bu gobekli olmanin bir faydasini az da olsa gordum, allah korusun o yag tabakalari olmasa herhalde ic organlarima zarar verirdim. :)
Posted by Picasa

Labels:

3/12/2007

Igne Oyasi Mevlut Basortuleri ve Tulbent Oyalari




Posted by Picasa

Merhabalar herkese,
gecen haftaki yogunlugumdan sonra yeni bir haftaya merhaba derken bu guzel igne oyalarini kullanmak istedim. Usttekiler online bir alisveris sitesinden. Alttakiler isecogunlukla Benan yenge'den.

Gectigimiz hafta Ikra yakinda evlenecegini, hic ceyiz yapmadigini ama simdi keske yapsaymisim dediginden bahsetmis yorumunda. Ikra eger bana email atabilirsen, sana nacizane birkac fikir vermek isterim. Ceyiz ve diger alisverislerin icin faydali olabilir.

Bu haftam da yogun gecer mi diye dusunuyorum. Neyseki guzel yogunluklar; isim var calisiyorum, dostlarim var kapimizi caliyorlar da onlara hazirlik yapiyorum. Sagligim yerinde cok sukur, aradaki ufak tefek hastaliklari saymazsak, istedigim gibi gezip dolasip, spora yapabiliyorum. Beni merak eden tum dostlara tesekkurler. Iyiyim.





Posted by Picasa

Labels: ,

3/09/2007

Gungor Fiskos Ortusu



Kusura bamayin arkadaslar, birkac gundur ismeyerek blogu ikinci plana attim; islerin yogunlugundan, aksamlari da baska mesguliyetlerden dolayi blogu guncellemeye vakit bulamadim. Email gonderen arkadaslara da cevap dahi yazamadim. Umarim haftasonu ben de islerimi toparlar, yeni haftaya guclu bir giris yaparim. Herkese iyi haftasonlari dilerim.

Labels:

3/06/2007

Endam Oda Takimlari

Posted by Picasa
Iki oda takimi, iki guzel ornek. Alttakini ben daha once gormemistim, degisik bir takim olmamis mi?

Posted by Picasa

Labels:

3/05/2007

Bursa Guzeli Fiskos



Bursa guzeli tepsi ortusuyle takim bir fiskos ve oda takimi ornegi olmus. Daha once ortunun farkli sekilde birlestirilmisini de paylasmistim. Bir de bu haline bakin bakalim. :)

Birkac ozel mesajim var;
1) Nagihan A. vallahi biraz bekler istersen ben de gullu model bitmez.
2) Ayhan Hanim, Samanyolu Peceteli Ortu'nun baska fotografi ne yazik ki elimde yok.
3)Bir de kolkola havlu kenarina Ersin Yildirim soyle bir mesaj birakmis: "Bu siteyi eshefle kınıyorum. Sevdiğimle doğru dürüst görüşemez olduk siz sitenize bu örnekleri koymaya başladığınızdan beri. kınıyorum sizi. " Ersin Yildirim'in sevdigi , senin yuzunden bak boyle mesajlar birakiliyor; bu sevdiginle gorus arada; hep ceyiz yapmakla olmaz.





Posted by Picasa

Labels:

3/02/2007

Cay Peceteleri


Posted by Picasa

Bunlar son gunlerdeki takintim; cay pecetesi degil aslinda ama tam ne isim verecegimi bilemedim. Elbezi kumasi da degil, oyle birsey iste. Bunlari alip rengine gore cicek islemek hem eglenceli hem de kolay. UStelik cabuk bittigi icin herkesin yapacagi kadar da kolay. Bunlar ilk isler, daha sonra daha guzel iki tane daha yaptim ama once az guzelini gorun diye bunlari once ekledim.
Ozellikle elisine yeni baslayanlarin bu islere isinmasi icin birebir bence.
Herkese iyi haftasonlari dilerim.

Labels: