DANTEL VE CEYIZ DUNYASI

Elislerinden ornekler bulabileceginiz, ugraslarimizi paylasmak icin hazirlanmis bir internet gunlugu

2/28/2007

Samanyolu Peceteli Ortu



Sevgili arkadaslar,

Ben bu kis mevsiminden biktim artik; bahar gelsin be de kendime geleyim istiyorum. Bir de tum dileklerim de olsun istiyorum ama sirasi var, di mi?

Bu aralar gene canim IStanbul'um, ailem, arkadaslarim diye sayiklamaya basladim galiba ki kendimde degilim. Kalkip gidicem gitmesine ama bunun isi, yasami, muduru, ucak biletini, ivir ziviri hazirlamasi ve birbirine denk dusurmesi ve bir de tabi esimi birakip gitmesi var ki ben isin icinden cikamiyorum. O yuzden mumkunse icinizden bir gonullu ciksa da kalkip buraya gelse, ben de ucundan kiyisindan Turkiye havasi alsam olmaz mi?



Posted by Picasa

Labels:

2/27/2007

Hediyelerim



Herkes bloglarinda blogcu arkadaslarinin gonderdigi hediyelerini paylasiyor, kiskandim tabi. Ben de blog sayesinde tanistigim gonul dostu teyzemin hediyeleri ile gene oyle bir baska arkadasimin hediyesini sizlerle paylasmak icin ancak fotograf cektim.
Gonul dostu teyzemle biz ilk kurdela nakisi vasitasi ile tanistik; o da bu hatirayi anmak icin bana boyle kurdela isli guzel yastik kiliflari hediye etti. Asagida benim elimden fotografini gordugunuz diger hediyesi de cokk guzel pecete halkalari. Oyle guzeller ki anlatamam; ben de pecete halkasi yapmistim bir suru ama bunlar daha guzel. Esim bile soyledi, aa Serra senin yaptiklarin basitmis diye beni kizdirmaya bile calisti.
Lif de boyle hediye gelince hepsini bir ekledim bloga. Lifin arkasi lila rengi. O da ayri guzel. Boyle karsilarina gecip seyretmelik hepsi.
Buradan tekrar tesekkur etmis olayim; o telas ve heyecan arasinda etmeyi unuttuysam eger.


Posted by Picasa

Labels: ,

2/26/2007

Son Cetikler



Elimde kalan son cetik fotograflarini da kis bitmeden paylasmak istedim. Kis basladi mi ki bitsin Serra dediginizi duyar gibiyim. Umarim bir dahaki kis aylarini mevsim normallerinde geciririz dyielim.


Posted by Picasa




Posted by Picasa

Labels:

2/23/2007

3 Oda Takimi

Posted by Picasa

Eminim ki bircok yerde gormussunuzdur ama gormeyenler icin bir de ben bloga eklemis olayim diye dusundum. Uc farkli model, uc guzel oda takimi. Herkese iyi haftasonlari dilerim.

Posted by Picasa
Posted by Picasa

Labels:

2/21/2007

Kanaviceli Pike Takimi


Posted by Picasa

Kanavicesi ile ne kadar uyumlu bir pike takimi olmus degil mi? Eger islemesi iyi cikmamis derseniz diye de birkac tane kanavice olarak islenebilecek cicek semasi da ekledim.
Posted by Picasa





Posted by Picasa

Labels:

2/19/2007

Yengemin Isleme Yastiklari



Herkese iyi bir hafta dileyerek baslayalim isterseniz sevgili arkadaslar. Yengemin evine isledigi diger iki yastigi daha once paylasmistim; simdi kalan diger iki tanesini kis bitmeden sizlere gostermis olayim. Detay fotograflarini buraya koyup yer kaplasin istemedim; lazim olursa email atarak isteyebilirsiniz.


Posted by Picasa

Labels: ,

2/15/2007

Gulsum Yemeni Oyalari


Posted by Picasa

Ben herhalde bu gidisle yemeni koleksiyonuna baslayacagim bu gidisle. Oyle civil civillar ve ustelik oyalarin hikayesi de var.
Buralardan pek bir haber yok; dun asiri kar yagdi bu taraflara. Ottawa 12 cm kar ile kurtulduysa da 50 cm kar beklenen bolgeler var. Cok sukur mevsim normallerine donduk; alismisiz bir kere yagsin diye dort gozle bekliyoruz. Burada kisin hava eger sicak olursa moralle bozuluyor cunku kis anlamini yitiriyor herkes icin. Hava yeteri kadar soguk olmayinca acik havadaki buz pistleri kapali kaliyor; kar yagmayinca kayak pistlerinde yapay karla zevki olmuyor. Alismis kudurmustan beterdir derler ya, iste alismis buranin insani da. SOyle havayi cekeyim, burnumun icinden cigerlerime kadar bir donsun diyor. :))

Sizlere gonlunuzce bir mevsim diler, yarina kadar hoscakalin derim.



Labels:

2/14/2007

Mutfak Takimlari



Herkese gunaydin sevgili elisidostlari,

bugune de mutfak takimlari dustu; ilki aslinda pecete olarak islenmis. Digerleri ise internet alisveris sitesinden cook once buldugum iki kenar. Mutfak takimi yapmaya musait diye dusundum.





Posted by Picasa

Labels:

2/13/2007

Kanserisi Nevresim Takimi



Bir arkadasimin kanserisi nevresim takiminin yastigi. Bu sekilde nevresim agzi be carsaf etegi ile tamamlayabilirsiniz.
Posted by Picasa

Labels:

2/09/2007

Boyama Tepsi Ortuleri ve iki desen


Ilki bana hediye verilen bir boyama tepsi ortusu. Ikincisi de dikdortgen bir kumasa boyanmis. Ne yapacagima karar veremedigim bir baska ornek. Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum. Bu ikinci parcayi nasil degerlendireyim?

Posted by Picasa
Bu ikisi de komsumuz Neslihan teyzenin boyadigi iki parca. Alttaki masa ortusu gibi kumasin koselerine serpistirilmisti.
Iyi haftasonlari.


Posted by Picasa

Labels:

2/08/2007

Meyveli Pecete



Cok sirin dort pecete islemesi degil mi? Capcanli da gorunuyor; ben ki pek meyve deseni sevmem bunlara bayildim. Umarim sizlerde begenirsiniz.

Posted by Picasa

Labels: