DANTEL VE CEYIZ DUNYASI

Elislerinden ornekler bulabileceginiz, ugraslarimizi paylasmak icin hazirlanmis bir internet gunlugu

1/31/2007

Igne Oyali Namazlik

Posted by Picasa
Ilki Benan yenge'den, ikinici online alisveris sitesinden igne oyali, bizim evdeki adiyla mevlut basortusu.


Posted by Picasa

Labels: ,

1/30/2007

Sevgi Oda Takimi

Posted by Picasa

Gonul dostundan gelmis guzel bir oda takimi ornegi var bugun. Altta ise kenar motifi farkli yapilmis cok benzer bir baska ortu. Bu sekilde ortaya kara kafes yaparak kare parcalar, orta kafesi daha buyuk ve dikdortgen orerek de orta sehpa ortusu yapabilirsiniz.

Bu arada sizlere de soylemis olayim, ince iple(baska ipim yok) de tok duracak, ormesi kolay tek renk iple orecegim, pike agzina yakisacak bir ornek ariyorum. Diger blogcu arkadaslardan elinde boyle ornegi olan varsa haber verirse sevinirim. Hani derseniz ki Serra dantelci sensin, sen bulamadinsa biz ne yapalim; isin asli soyle: bendeki modellere baka baka( daha yayinlamadiklarimda dahil) gozum oyle alismis ki degisik gelmiyorlar. Degisik bir sey ariyorum.

Posted by Picasa

Labels:

1/29/2007

Patik



Nalan bu ayki orgu icin patikleri secmis; ben ancak fotografini yayinliyorum. Nasil yapidlgini bilmiyorum. Bilenler bilmeyenlere anlatsin lutfen.

Yorum birakarak bir modelin detayli fotografini isteyenler, bana email atarak ornegin ismini de belirterek tabiki, yazarlarsa yardimci olmaya calisirim. Bende olan fotograflari gonderirim.

Posted by Picasa

Labels:

1/26/2007

Karanfil Tulbent Oyalari


Aceleye geldigi icin pek bir sey yazamiyorum; guncellemeden haftayi kapatmak istemedim. Umarim herkes umdugundan daha guzel bir haftasonu gecirir. Pazartesi gorusmek uzere. Sizleri iki guzel tulbent oyasi ile basbasa birakiyorum.

Posted by Picasa

Labels:

1/24/2007

Daisy Takim- Sehpa ortusu-Perde-Somentabl



Gecen yaz ugrastigim semalardan birisi. Yeni cizdigim semalardan eklemeyeli cok olmustu zaten. Umarim hosunuza gider.



Posted by Picasa

Labels: , ,

Kelebek Tepsi Ortusu ve Dilim Perde

Posted by Picasa
En son yazdiklarima yorum birakan arkadaslarin hepsine tesekkur ederim. Teyzemin ameliyati ertelendi. Yeni MRlar, ultrason ve mamogram cekilmesi ve ikinci bir fikir alinmasi, daha dogrusu ameliyatin onaylanmasi icin su an icin haftaya kadar ertelendi. Su an tetkiklerde baska bir yere sicrama gorunmuyor, biraz umutlandik tabi. Dualariniz, benimle kaygilandiginiz icin sagolun arkadaslarim.

UStte uzun zamandir semasini bulsam diye kivrandigim bir ornek, altta kenari yillar once orulup, sonra hicbir seye uymayan bir havlu kenari. Niye uymadi diye sorarsaniz, nasil olduysa evde bir mor iplik bulmusum da ormusum, yoksa katiyyen kullanacagim bir renk degildir kendileri de ondan. havluyu da zaten be nalmadim, ikisi birbirini buldular yillar sonra. Bu ne demek ,bekletin illa yerini bulur. :)

Posted by Picasa

Posted by Picasa
Posted by Picasa

Labels: ,

1/22/2007

5 Parmak Havlu Danteli/ Yastik

Posted by Picasa

Merhaba elisiseverler,

Yeni bir hafta yeni umutlar, dertlerimize devalar ile gelsin diye acmak istiyorum. Cuma gununden beri ailecek icimiz yorgun, elimiz kolumuz bagli ve uzuntuluyuz. Teyzem Carsamba gunu ameliyat olacak; hic beklemedigimiz bir zamanda, aniden gogsunde baslayan agrilar gogsunun alinmasiyla sonuclanabilir. Elimizden dua geliyor, teyzemin moralini yuksek tutmak icin ailecek cirpiniyorlar. Ben de boyle uzaktan, ne oldugunu bilmez halde dondum kaldim.

Sizleri uzmek istemem, bu olayi nakletmemin sebebi eger blogda yavaslama, guncellenmeme olursa beni mazur gormeniz. Aslinda elimden geldigince guncellemeye devam edecegim cunku boyle zor anlarda bizleri dusunmekten alikoyacak, oyalayacak mesgaleler lazim.

Peki niye yazdim cunku gectigimiz gunlerde bloga isimsiz olarak hep ayni orneklerin tekrari, yeni ornekler koyun, sayfanizi guncelleyin diyen bir iki yorum birakilmis. Oysa ben elisi blogculari arasinda sayfasini en cok guncelleyenlerden oldugumu dusunuyordum. Ve ayni sekilde mumkun oldugunca yeni ornekler paylasmaya calisiyordum. Bir de ufak ricam olacak ziyaretcilerden; unutmayin ki bu benim sizden bir karsilik bekleyerek yaptigim bir sey degil. Hem ben oyalaniyorum, hem birilerinin hosuna giden, baskalarina da faydasi olan bir ugras diye goruyorum blogumu. Ama nihayetinde ben bir servis vermiyorum ki benden talep edercesine beklentisi olsun kimsenin. Benden ornek isteyenlere elimde varsa ulastiriyorum, yardimci olabiliyorsam mutlu oluyorum; odulum bu.

Saglicakla kalin diyorum. Gorusmek uzere.


Posted by Picasa

Posted by Picasa

Labels:

1/17/2007

3 Oda Takimi: Aycicek, Altindag ve Baliksirti

Posted by Picasa
Uc farkli yuvarlak oda takimi ile devam edelim blog seruvenimize. Uzerinize afiyet, ben hasta olmusum da farkinda degilmisim. Tabi bir 30 derece, bir -20 , sonra bir 3 derece sonra bir daha -29 derken benim bunyem ne yapacagini sasirdi. Sabah bir kalktim, sol tarafim agriyor. Daha once bir kere daha basima geldigi icin , haah ben bunu taniyorum biliyorum deyip doktora gittim. Buyuk ihtimal bobreklerimi usutmusum, hastaliga bir sey demeyecegim de bir de agrimasa. Butun gun evde sirt ustu yattim, yanima donemedigimden. Yarabbi ne rahat yerde yasiyorum; mudure bir email boyle boyle deyince onlar benden daha cok endiseleniyor; aman dikkat et iyi dinlen ilacini tam al, iyilesene kadar gelme diyorlar. Gelmeyecegim de topu topu 5 gunluk hasta iznim var, buna da sukur. Eskiden kadrolu olmadigimdan o da yoktu.

Aksama bayagi farketti halim, agrim hafifledi; en azindan her 45 dakika da banyoya kosmama gerek kalmadi.:( Annemi oglen arayinca tabi simdi soylesem telaslanacak diye, iyiyim isteyim cok konusamayacagim diyerek kapattim.
Iste boyle gecti bir gun daha. Isler beni bekliyor; elisleri de beni bekliyor. Neredeyse bir sene once basladigim boyama masa ortusunun son iki motifi boyanmayi bekliyor, yaptigim somentablonun kirpikleri kaldi. Esi olan sehpa ortusunun de ikinci parcasi yapilmali.
Ben de bugun (Persembe) hava duzeliyor diye esime aksam is cikisi kayaga gidelim diye soyleniyordum; kaldik mi evde gene. Zaten kayak icin cok kotu bir sene geciyor burada. Neyse, esim ne zaman vereceksin bilgisayar demeye basladi. Herkes kendine ama niyi baksin.

Posted by Picasa

Posted by Picasa

Labels:

Lif Ornekleri

Posted by Picasa
Internetteki online alisveris sitelerinde gordugum degisik lif ornekleri. Ben bu en usttekinin rengine bayildim. eskiden ne guzel bol vaktim varmis; isten gel gerci biz isten eve gelene kadar ugramadik yer birakmadik ya ondan gec kaldik, yemek o bu derken bir bakmisim geceyarisi. Iste zar zor bir seyler ekleyip blogu guncelledim, gene emaillerime cevap yazamadim. Bu aralar hic kimseye yazamaz oldum; zaten bir isin ucundan tutarsan baska bir is kaliyor. Zaman yetmiyor gene. :)

Posted by Picasa
Posted by Picasa
Posted by Picasa
Posted by Picasa

Labels:

1/14/2007

Piramit Etamin Seccade

Posted by Picasa
Bir ziyaretci etamine islenecek kolay seccade ve igne oyasi ornegi istemis. Elimde birkac kolay seccade ornegi daha var yayinlamadigim. Bir de arsivdeki seccadelere de bakmanizi tavsiye ederim. Icinden istediginiz olursa, detay fotograflari icin bana email atabilirsiniz.

Igne oyasi olarak ne icin ornek aradiginizi soylememissiniz. Gene arsivden igne oyasi ornekler bu isimle ait oldugu grupta var; masa ortusu ariyorsaniz masa ortusu basligina, havlu kenari istiyorsaniz havlular kismina, vs. bakabilirsiniz.

Bir de orgu gunlerinin ikincisi yaklasiyor, bir goz atin derim.

örgü günleri #2









Posted by Picasa

Posted by Picasa

Labels: ,