DANTEL VE CEYIZ DUNYASI

Elislerinden ornekler bulabileceginiz, ugraslarimizi paylasmak icin hazirlanmis bir internet gunlugu

11/30/2006



Semalari ile beraber iki hos ornek. Bu aralar yogunluktan biraz blogu ihmal eder gibi oldum sanki. Farkedilmemistir umarim. Bu arada merak edenler icin; hayir bu tatilim Turkiye'de gecmeyecek. Baska bir yere gidiyorum; ama baska blog takipcisi turk arkadaslar gorecegim.

Alttaki semali perdenin benzerini eklemistim. karar sizin, hangisini begenirseniz onu orun.





Labels:

11/28/2006

Gittigidiyor Ornekleri


Internetten birkac dantel ornegi. Ozellikle ustteki ortu benim hosuma gitti, yaratici bir bayanin elinden cikmis gibi.





Bu en alttaki fiskos ortusunu daha once buradayayinlamistim.
Kasim ayinin sonlarina geldik. Dun ise blog 2000 hit alarak kendi icinde bugune kadarki en cok gunluk ziyaretci sayisina ulasti. Bu aralar gunlerim hem isyerinde hem evde hazirliklar ile geciyor. 2 haftada sonra bir terslik olmazsa cook uzaklara gidecegiz, 3 hafta kadar esimin dedigi gibi biricik sevgilim internetten ayri kalacagim. Dantellerinden ornekleri burada paylastigim dostlarla da gorusme, daha dogrusu yuzyuze tanisma imkanimiz olacak. Simdiden haber veriyorum, sonra nereye kayboldun demeyin yani. :))

Labels: ,

11/25/2006

Nilufer Fiskos Ortusu



Bir site ziyaretcisi uzun zaman once annesinin niluferli bir fiskos ortusu ordugunu ama sonra sattigini, simdi aynisi olmasa da niluferli bir fiskos ortusu ormek istediginden bahsetmisti. Gec oldu ama kusura bakmayin.




Labels:

11/22/2006

Salkim Oda Takimi


Cok uzaklardan bir guzel insanin gonderdigi guzel bir ornek olsun istedim bugun. Agir bir ornek, sikigne ile yapiliyor. Yapacaklara kolay gelsin.

Labels:

11/20/2006

Basak Kalbi Fiskos Ortusu


Genbe fotograflar bloga eklenince yarim gorunmeye basladi ama gecen seferde denedigim uzere, tekrar yuklemenin bir faydasi yok. Hem fiskos ortusu, hem daha cok parca ile masa ortusu, tek bir motiften de yastik ortusu yapmak icin uygun bir model.

Labels:

11/16/2006

Iki guzel sema



Ben ozellikle ustteki gullu semaya bayildim. Daha once ekledigim diger gullu orneklerle takim yapilabilir. Arsivden bir goz atmanizi tavsiye ederim. Alttaki ise modern cizgilere sahip hos bir ortu olur diye dusunuyorum.

Labels:

11/14/2006

Kartaneleri Ortu



Hem masa ortusu hem aradantel hem de boyle peceteli ortu yapmak icin ne guzel bir ornek. Ilk gunlerin heyecani mi kalmadi, yoksa yaza yaza bir sey mi kalmadi bilinmez, iki satir yazmasi zor geliyor.

Labels: ,

11/13/2006

Bahriye Oda Takimi



Gecen sene komsu utu yaparken alip cekmistim, utusuz battaniye ustunde cekilmis ama modeli uc asagi bes yukari benzetmek mumkun oluyor. Fotograflarin ornegin elinde olmasi gibi detay vermesi mumkun degil, ancak file orneklerde oluyor. Ben hala yorgunum; bir iki gune kendime gelirim herhalde. Soguklar da bastirmaya basladi, kis geliyor gene. :(((

Labels:

11/07/2006

Birkac Gunluk Izin
Haftasonuna kadar sehir disinda olacagimdan, blogu guncelleyemeyecek ve sizleri de ziyarete gelemeyecegim. Pazartesi gorusmek uzere.

11/06/2006

Gul Yolu Semali Buyuk Ortu





Labels:

11/03/2006

Gullu, Fiyonklu ve Uzumlu Perdeler



Her ne kadar Nazli'ya, gel benim bloga, bende kelebekli havlu koyacagim dediysem de bugun bunlari ekleyebildim. Nicun, cunku esim halaa makinayi yaptiracak. Yani bende uretim devam da, fotograf mi cekebildik. SImdi bunlari bize neden anlatiyorsun derseniz sebebi soyle; esim hergun bloguma ugruyormus da.
Fiyonkludan Seruhan benzer bir perde ormustu, diger gullu ve uzumluyu de belki sizlerden birisi ormeye karar verir. Kolay gelsin.






Labels:

11/01/2006

Orumcek Ortu



Eminim ki bu ornegin daha guzel bir adi vardir ama ben uzaktan bakinca orumcek geldi aklima, bu aralar isim bulmakla ugrasamiyorum; ilk aklima gelen uyduysa da oldu uymadiysa da diyerek yaziyorum biraz. Kusurlarimi hos gorunuz lutfen.
Bu ornegi daha cok motifle buyultup fiskos ortusu yapabilirsiniz; hatta bir ara cok modaydi her motifi farkli renk iple oruyorlardi. Benzerleri mevucttur diger blogcu arkadaslarda. Herkese iyi gunler.

Labels: