DANTEL VE CEYIZ DUNYASI

Elislerinden ornekler bulabileceginiz, ugraslarimizi paylasmak icin hazirlanmis bir internet gunlugu

4/27/2006

SIMDILIK HOSCAKALIN

Sevgili blogcu arkadaslar ve elisiseverler,
bugunden itibaren blogumu guncelemeye tatil hazriliklarimdan dolayi ara vermek ihtiyaci hissettim. Mayis sonunda gorusmek uzere diyorum. Herkese sevgiler.
Serra

4/26/2006

Sirali Gul Perde




Herkese guzel gunler diliyorum oncelikle. Daha onceden haberdar olanlar icin: sinavim iyi gecti cok sukur. Valizlerim de hazir, gelen giden ucaga el sallar oldum. :) Son dakikalara yaklastikca , bir yandan telas artiyor, yapilacak illaki bir seyler kaliyor. Bir yandan da bekleyis yoruyor insani. Iste boyle dantellerle, elisleriyle oyalaniyoruz; sirf birseyi beklerken degil gunun yorgunlugunu atarken de.
Cok begendigim bir ornek ama acikcasi benim gozum kesmedi kendime de yapmaya. Yapanlarin eline saglik, gozune isik diyorum.

Labels:

4/24/2006

Gorkem Kanavice



Hem pespese dantel ureticilerinden ornekler ekledim, birgun ara verelim ve tarzimizi da degistirip kanavice ornegi paylasalim. Bu yillardir sandikta bekleyen, once anneme sonra bana gecen, gerci annem yok ben hala kullanabilirim diyor ama, ne yapacagimiza bir turlu karar veremedigimiz ortu. Anneannem gencken islemis, bir de baska ornekten olmak uzere iki tane aslinda. Bunu ilk basta bambu koltuklara yastik yapabiliriz diye dusunmustuk ama oyle guzel ki ve ince isli ki, kiyamadim. Sizler ne dersiniz, bu ortuyu ne olarak kullaanbilirim, ne gibi degisiklikler yapmam gerekir?



Labels:

Gelincicegi Bohca



Bu bohcalari bulunca, alisik oldugumdan farkli bir tarzla karsilastim. Ozellikle alttaki boyama dantel bohcalar benim icin yeni oldu, ilk defa goruyorum. Zevkler ve renkler tartisilmaz, begenenler de olur begenmeyenler de diyerek sizlerle de paylasmak istedim. Ben danteli boyamaya, bilemiyorum yeni oldugu icin mi, pek gozum alisamadi ilk etapta.Ornekler Elif Tekstilden.
Bir kisminizin bildigi uzere Sali gunu benim icin cok onemli bir sinava girecegim. Ondan sonra da artik birkac gun son hazirliklarla ugrasirken, blogumu ve sizleri ihmal etmis olursam, kusura bakmayin. Mumkun oldugunca her blogu gezmeye gene calisacagim ama eger yorum birakamazsam, mazur gorun bu hafta beni. Ondan sonra da Ay sonuna kadar yokum zaten, blog da tatile girecek yani.

Zisan Bohca



Zisan Bohca -2


Zisan Bohca-3


Zisan Bohca-4


Zisan Bohca-5

Labels:

4/22/2006

Zeyrak Mutfak Takimi


Bugunku fotograflarin hepsi danteli hazirlayanlardan. Dantelci ve Elif Ev Tekstil ile kontak kurarak hazir dantel siparisi de verebilirsiniz. Alttaki fotograflari Dantelci sitesinden Ahmet bey onceden gondermisti ama paylasmak bugune kismetmis. Ustteki fotografin bircoklariniza fikir verecegini umuyorum. Genelde , peceteler tamam da masa ortusu nasil olacak, buzdolabi ortusu nasil orulecek seklinde sorular oluyor. Fotograftan goruldugu uzere, pecete kenari olarak orulen parcalari yanyana daire/kare/yildiz olusturacak sekilde beraber pikolatabilirsiniz. Buzdolabi ortusu icin de, isterseniz gene yanyana, veya mesela bur ornek icin cicek olan deseni daha once yayinladigim Muge mutfak takimindaki gibi orebilirsiniz. Eger mutfak perdesi de takim olsun derseniz, gene buzdolabi ortusu icin uygulayacaginiz yontemi tekrarlayin diyebilirim.

Labels:

4/20/2006

Kasimpati Fiskos Ortusu




Yalniz Papatya Fiskos Ortusu


Cetrefilli Fiskos Ortusu



Elif Tekstil'e internette gezinirken rastladim. Sonra kendileri ile irtibata gecerek, orneklerini kullanmak istedigimi ilettim. Mehmet Bey, benim blogumu gezdikten sonra olur verince sizlerle paylasma imkani buldum. Dukkanlari IStanbul'da, Gaziosmanpasa'da imis. Bana fiyatlari uygun gibi geldi, internet uzerinden alma imkani da var, dukkanlarindan da. 70- 80 YTL'ye fiskos ortuleri, 20-40 YTL'ye bohcalari gorunce bana uygun geldi. Ben 4 senedir bu konuda fiayt takibi yapmiyorum gerci.

Ornekler bildik; genelde eger ayni ornegin mesela vitrin takimini bloga eklemissem, gene ayni ismi kullaniyorum ki konulara gore arsivden arama yaparken takim olanlari rahat bulabilin. Cetrefilli oda takimi ve havlu kenarlarina linkten ulasabilirsiniz. Onumuzdeki haftada Elif tekstilden orneklerle devam edecegim, haberiniz olsun.

Labels:

Capa Oda Takimi



Oda takimi dedigime bakmayin siz, her sey olur, hatta yanlis hatirlamiyorsam bir blogcu arkadasta bunu butun seccade olarak orulmus gormustum. Gonlunuz ne cekerse, motif benden ormek sizden olsun diyelim mi?

Labels:

4/19/2006

Bahar Mutfak Takimi



Gunaydin herkese,

Guzel bir Carsamba gunu gecirmenizi dilerim. Ben dun biraz isyerinde bunalarak eve geldim, dar vakitlerde genelde hep isler ustuste yigilir ya, oyle oldu. Bir de bir arkadasin, ki arkadas dedigimi bakmayin, benim iyi niyetle O'nu rahatlatmak icin soylediklerimi tutup bana karsi kullandi, cok da kizginim. Neyse canlarimizi fazla sikmayalim, nasilsa surda tatilime az kaldi. :)

Bu Gul'un mutfak takimi. Daha once bu ornegin oda takimini eklemistim; dun de Nazli ekledi; Onun ara birlestirme parcalari biraz farkli. En altta ise kitaptan yamuk olmamasi icin cok ugrastigim tepsi ortusu var. Ben de sanki oturup yapmis gibi soyleniyorum yahu. :)

Labels:

4/18/2006

Menekse ve Ilkgul Dantel Yastik




Gunaydin herkese,

gerci su an sizin icin sabah mi emin degilim. Cicekli bir seyler eklemeyi dusunurken bunlar geldi aklima. Aslinda ikisi de yastik olmak icin oruldu ama biri portmantoda biri bohcada su an. Ustteki yengemin, alttaki benim. Benim olani da yengemin diger orneginden cikartmistim. Ilk ordugum yastiktir ayrica, her ne kadar sonra daha guzel seyler orduysem de, ve daha duzgun de, ilk gozagrisi diye bir sey varmis. :)




Bugun sizlere bir baska konudan da bahsetmek istiyorum. Ilk 15 Nisan'da Nagihan'in blogunda uyarisi uzerine, benim de bahsi edilen siteyi gezmem ile farkina vardigim bir durum. Intoko insanlarin internet uzerinden satis yapmasina yarayan bir site. Buraya dantel satmak isteyen kisiler de kontak adresleri ile ilan birakarak, fotograf da kullanabiliyorlar, satmak istedikleri urunleri satabiliyor. Problem su noktada basliyor, bir sahis, bizim gibi elisi bloglarindan aldigi fotograflari kendisininmis gibi kullanarak , satici olarak ilan vermis. Linklerden gorebilirsiniz :
http://www.intoko.com.tr/index.php?url=http%3A//www.intoko.com.tr/markt/40/43/items/610733.htm%3Freturn%3DeJxLtDK0qs60MrAutjIxs1JKySwuyEmsjM8sSc3NySwusdbPTSzKL

http://www.intoko.com.tr/index.php?url=http%3A//www.intoko.com.tr/markt/40/43/items/610733.htm%3Freturn%3DeJxLtDK0qs60MrAutjIxs1JKySwuyEmsjM8sSc3NySwusdbPTSzKL

http://www.intoko.com.tr/index.php?url=http%3A//www.intoko.com.tr/markt/40/43/items/610733.htm%3Freturn%3DeJxLtDK0qs60MrAutjIxs1JKySwuyEmsjM8sSc3NySwusdbPTSzKL

Baska da var, sirf bunlar degil.

Nalan (Elisi Sepetimdekiler), Saadet( Fiyonk) ve Meral(Arkadasca) dan da fotograflar kullanmislar; benden de bir iki fotograf var. Kimse ne benden ne bu arkadaslarimdan fotograflarimizi kullanmak icin izin istedi. Ben blogumda, elimdeki arsivimdeki ornekleri bsakalari ile paylasmak icin burada sergiliyorum. Isteyen herkes zaten buradan ornegi alip yapabiliyor. Ben ilk anda, fotograf makinasi olmayan biri, bizden ornek cikartip bunlari yapip satiyordur belki diye dusunmustum ama bunun icin de izin istese, zaten fotograflarda sag tus kilidi yok, izin verirdik. Yeri gelmisken sunu bir kere daha tekrarlamak istiyorum, benim blogumdaki ornekleri herkes istedigi gibi kendisine ormek icin kullanabilir. Ben diger arkadaslardan begendigim bir ornegi orup, su arkadasimda gormsutum begendim yaptim diyerek, ve o arkadasin linkini de vererek, kendi bloguma yaptigim dantelin fotografini koyuyorum. Bir de istek uzerine, arkadaslarim icin sema ciziyorum ki bunlar baska bir yerde olmayan seyler cogunlukla. Yani kendim oturup bilgisayar programinda vakit harciyor ve o semayi olusturuyorum. Bu semalari da herkes gene fotograflarda oldugu gibi , ormek icin kullanabilir. Yok, ben ormeyecegim ama kendi blogumda kullanacagim diyorsaniz da o zaman benim blog adresimi verirseniz benim acimdan problem olmaz. Kusura bakmayin ama yeri geldigi icin uzatiyorum biraz lafi, bendeki semayi alip diyelim ki danteli ordunuz, simdi tabi o sizin maliniz, kendi ortunuz ama gene de semasini su arkadasta gormustum deseniz , birbirimize destek vermek ve mumkun oldugunca daha fazla kisiye ulasmak anlaminda faydali olur diye dusunuyorum. Ben kimseye benim fotografim, kullanma demiyorum; cunku her fotograftaki danteli ben yaptim diye bir sey yok; ailem, arkadaslarim veya bazen kutuphanedeki kitaplardan da olmak kaydiyla elimdeki herseyi baskalarina ulastirmak istiyorum. Yani amacim bunlar benim, dokunani yakarim degil, herkese ulasalim, herkes faydalansin; bunun icinde blog adreslerini de fotograflarla mumkun oldugunca kullanalim.

Labels:

4/17/2006

Seyran Tepsi Ortuleri




Iyi pazartesiler herkese. ne eklesem diye arsivimde gezinirken bu tepsi ortulerini gordum, gezinirken buldum adlari seyran oldu. Ikisi de bilindik ornekler ama ben eksik kalir miyim, ben de ekledim bloguma. :)

Labels:

4/16/2006

Yeni Kontak Adresim

Bu Cuma sabahi, nasil oldugunu hala anlamadigim bir sekilde erduremi@hotmail.com olan email hesabimda bir aksilik yasadim ve su an iptal olmus durumda. Lutfen kendi kontak adreslerinizde benim yeni email adresimi erduremiser@hotmail.com olarak degistiriniz. Beni taniyan ortak tanidiklarimiza da yeni adresimi bildirirseniz sevinirim.

4/14/2006

Karanfil Masa Ortusu



Kutuphaneden aldigim kitaptana bir ornek. Masa ortusu olarak dort koseye orulup kumasa geciriliyor. Aslinda sadece iki tane orup, uzun kenarlari karsilikli gelecek sekilde kara olusturulup, kare bir ortu de yapilabilir. Kenarina da alttaki semaya gore uc danteli calisirsaniz hos olur.
Bir baska kullanim yeri de bohcalar olabilir. Goruyorum, bohcalarin kenarina kocaman danteller oruluyor. Sadece kenari da perde ucu yapabilirsiniz isterseniz.

En asagida ise iki adet dortlu pecete ile birlestirilerek tamamlanan fiskos ortusu icin dantel semasi bulabilirsiniz.



Kilim Dortlu Pecete Fiskos


Kilim Dortlu Pecete Fiskos-2

Labels: ,

4/13/2006

Firildak Kanserisi Oda Takimi


Dantelci Ahmet Bey, birkac oda takimi ornegi gondermisti, ben unutmusum. Ancak bu kadar zamandan sonra aklima geldi. Genelde zaten boyle oluyor, araya zaman girince aklimdan ucup gidiyor.

Sefa Oda Takimi



Gunes Oda Takimi

Labels:

4/12/2006

Tavuskusu Fiskos ortusu



Daha once blogda semasini gordugumuz tavuskusu masa ortusu ile takim olacak bir fiskos ortusu. Masa ortusu olacak dantel kumasa geciriliyordu. Fiskosun icindeki ufak cicekler koselerde kullanilarak oda takimi da yapilabilir. Aysenceyiz sayfasinda bu ortu, vitrin takimi olarak da orulebilir.

Labels:

4/11/2006

Bahar Aradantel



Herkese guzel bahar gibi gunler dileyerek, bahari hatirlatan bir ara dantel ile Sali gunune gelmisiz. Ben yapmadim, zaten taniyanlar bilir, boyle minik motifli seyleri ben ormeyi sevmiyorum. Bu aslinda sadece yastik icin ama tamamlansa aradantel olarak da hos olabilir diye dusunuyorum. Bir de acaba bu ornegin bir kenarini duz diger kenarini da kirpikli orsek de sonra havlunun ucuna diksek, iki kenari duz olani da havluya gene bant seklinde pikolatsak hos olmaz mi?

Labels:

4/10/2006

Gupur Havlu Danteli



Sevgili elisidostlari, bugune guzel havlu kenarlari ile baslayalim; yapalim hediye edelim veya kendimiz kullanalim ama illaki kullanalim diyorum. Guzel seyleri sona saklamisim, bu havluyu bana Suheyla yenge hediye etmisti. Ben yillar once ilk dantel ogrendigimde, kitaplara bakar bakar ornek begenir ama hicbirini bitirmeye sabredemeyecegimi dusunur ve bir turlu baslayamazdim. Bu havlu ornegini de o zaman begenmis ama gene ayni sebepten yapmamistim; cocukluk iste her is bitmez gorunuyor o yasta. Aradan 15 sene gecmis ve bana havluya dikili kullanima hazir gelince tabi cok sevindim. Altta detayi:



Salkim Havlu Danteli



Bu iki havlu ornegimizin biri benim, alttaki ise bir arkadastan cektim gecen sene tatile Istanbul'a gittigimde. Aceleyle cektigim fotograflar boyle kotu de cikinca uzuluyorum. O anda makinanin ekranindan ne yazik ki ne kadar net oldugunu anlamiyorum , taa ki bilgisayara yukleyene kadar. Tabi arkadasi arayip, ben yarin 10 dakika ugrayacagim bir daha diyecek ne vakit oluyor, ne de gidecek. Kendi evimde cektigim fotograflarin cogu cok net cikmis, arada tabi elimden kacanlar olmus. Onlari da anneme bir daha hurc actiramayinca, tekrar cekememisim.

Ustteki salkim ornegini daha da buyultup perde ucu yapiyorlar, ben utu acisindan pek tavsiye etmem ama. Alttaki ornekten de hos bir nevresim/ pike danteli olur.
Orumcek Havlu Danteli

Labels:

4/07/2006

Papatya Oda Takimi


Ayni motiflerin kullanilarak, sadece birlestirmede farkli iki oda takimi. Daha dogrusu ustteki somentabl olacak bir ortu. Herkese iyi haftasonlari dilerim.

Labels:

4/06/2006

Yansima Perde



Fotograftan da belli oldugu uzer, ilk parcasini yeni bitirdim perdemin. Ormeden once daha hosuma gidecek bir sey bekliyordum; simdi biraz hevesim kacti gibi. Bir de bu perdenin ucuna nasil kirpik yapayim dusuncesi var aklimda? Diger perde orneklerine baktim, sacakli bir sey yapmak istemiyorum. Bir tek aklima yarim halkalar yapmak geliyor, zaten bitirir miyim bilmiyorum. Onerilerinizi bekliyorum.

Labels:

4/05/2006

Kumas Boyama Ornekleri



Dun bir ara internet baglantisinda problem yasadik evde. ben de blogu guncellememistim daha. Neyseki gecenin ilerleyen saatlerinde duzeldide normal hayata donebildik. Elimiz ayagimiz olmus bilgisayar, kopamiyoruz. Neslihan teyze'den kumas boyama ornekleri. Bir grup daha kalmis, bir dahaki sefere artik.









Labels:

4/04/2006

Guldali Pike Danteli



Sevgili Asuman'in ceyiz magazasindan bizler icin cep telefonu ile cekip , evet utanarak soyluyorum 3 ay once gonderdigi guzel pike danteli ama ben bugun yarin bugun yarin diye diye hergun ertelemisim. Pike agzina cok guzel olmus, nevresim icin de rahatlikla uygulanabilir, perde olur Yuvarlak ortuye pikolanarak fiskos ortusu bile olur hos bir dantel. Sagol Asuman'cim hem zahmet veriyorum sana hem de boyle gec ekliyorum bloga.

Labels:

4/03/2006

Renk renk Oyalar



Herkese baharla beraber guzelliklerin de cogaldigi gunler diliyorum. Boyle bir bahar gunune de civil civil oyalar yakisiyor. UStteki fotograf gonul dostundan. Alttaki ornekler de anneannemden.









Labels: