DANTEL VE CEYIZ DUNYASI

Elislerinden ornekler bulabileceginiz, ugraslarimizi paylasmak icin hazirlanmis bir internet gunlugu

1/31/2006

Lollipop Peceteli Fiskos/Masa Ortusu


Hergun bloga yapilmis bitmis dantel ornegi eklemek zor tabiki. Bugunluk gene bir sema ile arsivlerimizi genisletelim. Boyle semalardan yapacaginiz dantellerin de pek esi olmuyor, ne de olsa herkes baskasinda olmayan farkli ornekleri kullanmak istiyor. Bir arkadas da Hobilerim forum'da bu sekilde pecete etrafina orulup birlestirilen ortu aradigini yazmis. Umarim O'nun da isine yarar. Kenar olarak da asagidaki semayi calisarak, butunluk saglayabilirsiniz.

Labels: ,

1/30/2006

Muge Mutfak Takimi



Bu haftaya uzun zamandir bloga eklemek istedigim bir mutfak takimi ile baslayalim. Daha orulme asamasinda iken cekmistim fotograflari. Sadece buzdolabi ortusu bitmis, pecete kenarlari oruluyordu. Ben de de bu ornegin somentabl yapilacak kenar semasi vardi. Sizlerinde farkedecegi uzere, orulmus dantel ile sema biraz farkli. Ben "aa bendeki semadaki daha zarif duruyor, bu boyle tombul desenli olmus" dedim diye de laf isittim. :)) Gene de israrliyim, semadaki motif daha hos duracaktir. Somendeki ara motifleri istedigini kadar arttirabilir, masaniza uygun olacak sekilde arzu ettiginiz boyutta orebilirsiniz. En altta ise pecete ucu var.



Labels:

1/27/2006

Kirpikli Havlu Danteli




Sevgili elisi dostlari, gectigimiz birkac hafta ile baslayarak yogunluktan dolayi elisi ve elisi bloglarina yeterli ilgiyi gosteremedigimin farkindayim. Hergun bloga birseyler eklesem de, iki satir aciklama/ yaziyi zor yaziyorum. Bu biraz islerimin yogunlugundan, biraz is disinda baska seylere calismam gerektiginden, biraz da bu havalar mahvetti beni durumlarindan. Halime Kanada'da bircok insanin yasadigi, ozellikle sabah evinden cikip isyerine, oradan cikip evine donen insanlarda rastlanan gunisigi gorememekten kaynaklanan ic kararmalari ki winter blues da denebilir. Bugun isyerinde bir arkadasim ben 45 sene de ancak bagisiklik kazandim bu duruma diyerek teselli etmek icin ugrasti sagolsun. Hersey zorunluluktan yapilir gibi hissediyor insan. Gerci esime sorarsak, bunun adi tembellikmis. :)) O yuzden eger eski ilgimi gosteremiyorsam, bu sizlere karsi takindigim bir tavir degil inanin ki.
Neyse sizleri fazla benle bunaltmadan, gelelim dantelimize. Sengul arkadasimin elinden bir havlu ucu. Yapmasi da kolay, gorunusu de guzel. Bir kenardan baslayip, kirpik dahil bir sira bitirilip bir ust sira ile devam ederek istediginiz boyutta orebileceginiz bir uc. Carsaf kenarina da guzel olur. Havluya uygun ufak cicekler de ayrica hos olmus. Iyi gunlerde kullansin herkes.

Labels:

1/26/2006

Mavigul Etamin Semalari



Biraz aceleye geldigi icin bu gulleri nereden hatirladigimi bulamadim. Nalan sen mi paylasmistin alttakini? Artik birini yapip paylasmani bekliyorum demeyin; ben sizlerle paylastigima gore sizin yapmaniz lazim. :))












Labels:

1/25/2006

Tepsi Ortusu Semalari




Labels:

1/24/2006

Gulden Ortu Son Hali



Belki hatirlarsiniz, bu ortuyu yapip kirpigini yapmadan sizlerle paylasmistim. Annem sagolsun bir kuka isterim iki gonderir; ben de icime sinmedi bari gelen ip bitene kadar kullanayim diyerek o ortuyu buyultmeye karar verdim. Sonunda boyle, 75 cm'e 55 cmlik oldu.


Yildizcicegi Detay

Istek uzerine, yildizcicegi ortunun detay fotograflari.



Labels:

1/23/2006

Gelincik Boyama Buzdolabi Ortusu



Bu ortuyu belki bir 15 sene once Avustralya'daki teyzem anneannem icin boyayim gondermisti. Ben o zaman tabi cocuk, ilk defa boyle bir sey gormusum, icimden hic unutmuyorum gelismis ulke, neler var demek ki orada diye dusunmustum. :)) Anneannem o gun bugundur kullaniyor, ilk gunku gibi.
Cumartesi gecesi cok hos bir surpriz, teyzemler beni msn'e eklerken ben de o anda aciktim. Karsilastik, konustuk cok hosuma gitti tabiki. Blogun adresini verdim, gerci teyzem calisiyor, cocuklar simdi tatidle oldugu icin belki kuzenim girip bakabilirse onlara da surpriz olsun. Yillar once yaptigi isi gorup mutlu olsun.

Labels:

1/20/2006

Yildiz Ortu



Sonunda benim ordugum bir seye geldi sira. Sagolsunlar, hem model gonderen var, hem bende sema var derken gunler geciveriyor. Gecen haftaki yildizcicegi oda takimi ile benzedigini gorunce kitaptan bakarak ordum, tatile gitmeden once bitirmistim. Fotograftan kenarlari marullanmis gibi gorunuyor ama tam aksine cok olculu bir ortu oldu, ilk defa da bir kitaptan baktigim ornegin ip yetti, boyutlari da kitaptaki kadar oldu. Once orta yildizli yuvarlak orulup, once bir yanina sonra tam karsisina yarim daireleri de bitirince, kenar danteli ile tamamlaniyor. Esime de begendirdik, ee artik kullanmaya geldi sira. :)) Boyle diyorum ama artik bir dahaki pakete bunu da ekler gonderirim anneme; saklasin diye.
Hepinize iyi haftasonlari diliyor, gonlunuzce vakit gecirmenizi diliyorum. Pazartesi gorusmek uzere.

Labels:

1/19/2006

Namrun Igne Oyalari



Bugun sizlere bir siteden bahsetmek istiyorum. Bu fotograflari internette elisi satan kisileri ararken buldum; yanlis hatirlamiyorsam internetten alisveris yapilabilecek bir yerdi. Fotograflarin sahibinden de siteyi buldum. Namrun Igne Oyalari sitesinden ne yazik ki fotograflar yok, fiyat bilgileri var. Isteyenler zaten bulup alabilir. Ben igne oyasini severim ama bunlar cok guzel olmus, hani kenarina oya yapmis olmak icin degil de bu desene hangi ornek de yakisir diye dusunulup emek verilmis. Bana fiyatlari da cok uygun geldi. Gectigimiz gunlerde Sennur da yorum biraktigi sekilde, Allah boyle calisarak ev gecindirenlere kolaylik versin. Istanbul'a gittigimde, boyadigim masa ortusunun uclarina bu oyalardan alip dikmeyi dusunuyorum.

Bir duyuru da Ozlem hanim icin. Istanbul Tuzla'da oturan Ozlem hanimgonderdigi emailinde yatak odasi takimlari, masa ortusu ordugunu belirtmis. Ilgilenenler icin elinde hazir dantellerde oldugunu soylemis. Tel numarasini vermis : Tel:0555 536 43 09. Ilgilenenlerin haberi olsun boylece.



Son olarak ise dun bir sarki gondermistim arkadaslara. Bircogunuzdan geri geldi; dinleyenlerin sevdigini umuyorum. Nuran teyze icin sozleri de asagida. Isteyenlere mp3 formatinda gonderebilirim.

Gamzeler
Seni boyle gormek istemezdim yar,
Saclarin kar beyazi yuzun solgun.
Seneler doldurmus gamzelerini
ama gozlerine dokunmamis yar.
Seneler doldurmus gamzelerini
ama gozlerine dokunmamis yar.

Yazik sana nasil kiydilar yar
Opulecek ellerini kimler yordu
Acilar curutmus hayallerini
ama gozlerine dokunmamis yar.
Seneler doldurmus gamzelerini
ama gozlerine dokunmamis yar.

Labels:

1/18/2006

Palmiye-2 Pike Danteli




Bana ornek geleli 1 ayi gecmis ama ben boyle unutkan oldukca 3 ay da gecerdi. Nezahat Hanim'in kizinin ceyizinden bir parca daha. Elinize saglik, kiziniz gule gule kullansin. Asuman sen de cekip gondermissin, sagol. palmiye modelinin degisik hallerini daha once eklemistim bloga. Buradan da bakabilirsiniz.

Labels:

1/17/2006

Baklava Seccade



Sehnaz aralik ayinda bende dantel seccade ornegi var mi diye sormus, ben de Ocak ayinda hatirlatmasini rica etmistim. Sonra ben Sehnaz'in sordugunu unutup Asya'ya diger arkadaslarda gordugum bitmis orneklerden gonderip, birkac gun icinde semali ekleyecegimi soylemistim. Ancak bugun farkian vardim ki ilk emaili yanlis yere gondermisim. Asya da hic sesini cikartmiyor sagolsun, yuzume vurmuyor. :))
Sehnaz, bunlar aslinda tek motif seklindeydi, birlestirince boyle seccade ornegi olabilir. Istersen motif motif orup arasini kafeslerle tamamlayabilirsin. Yahut da motifleri saten kumasa pikolatabilirsin. O zaman daha az dantel ormus olursun. Bitmis ornekler icin Aysenceyiz veya Ansude linklerine bakabilirsin.
Bir de gordugum oda takimi olabilecek ufak motifleri de birlestirerek, seccade boyutlarinda dikdortgen bitiriyorlar ve gene altina renkli kumas, tercih sana kalmis, gecirip kullaniyorlar. Ben hepsi guzel olur diye dusunuyorum. Bu semalar etamine islemek icin de cok uygun. Umarim begenirsiniz hepiniz, ozellikle de Sehnaz.

Lale Seccade

Labels:

1/16/2006

Yonca Fiskos

Dantelci sitesinden Ahmet bey, ilgilenenler olursa diye fiskos ornekleri gondermis; flos ipten orulmus fiskos ortulerinin fiyati 55YTL imis. Ilgilenenler linklerden Dantelci sitesini bularak, kendisi ile iletisime gecebilir.




Karanfil Fiskos




Nihan Fiskos

Labels:

Bahar Oda Takimi



Tum arkadaslara hosgeldiniz diyorum. Bayram bitti, herkes blogunun basina donsun lutfen. :))
Butun bir hafta sabirla tek basimiza bekledik, hem Tuhfe hem de ben.Tatil bittigine gore, eski usul devam ederiz artik. Saka bir yana, o kadar farkediyor ki, tek bir arkadasin bile tatile gitmesi, bir de neredeyse herkes boyle bayram arasi verince, dusunun benim gibi yurtdisidna olanlari. Bos gecti haftam, bombos.

Asuman'in oda takimi, hemen cekmistim gecen yaz gittigimde. Ayni ornegin mutfak takimini ise gelin hanim Gul kendisine yapmis; haftaya da mutfak takimini gorebilirsiniz. Eline saglik Asuman, bu arada gonderdigin diger ornekleri unutmus degilim, bilesin.

Labels: ,

1/12/2006

Yildizcicegi Oda Takimi



Sevgili arkadaslar, bayram olmasina ragmen arada da olsa ugradiginizi anlayinca, hic degilse bir ornek daha ekleyerek bu haftayi gecirelim istedim. Sandiktan ciktigi icin sararmalar olmus. Kullanacagim zaman parlayana kadar yikarim artik. :))Her ne kadar aynisi olmasa da, gectigimiz gunlerde ekledigim Arzum Yatak Ortusu ile benzedigini umuyorum. Ikisininde ortasinda ruzgar gulu var diye kandiriyorum kendimi. Bir de tuvalet masasina olabilecek sekilde uzun bir parcadan, hepsi birbiriyle takim olsun diye bir ortu ordum Aralik ayinda. Onumuzdeki hafta da o ortuyu eklerim.
Sizlere iyi bayramlar.

Labels:

1/09/2006

Parilti Havlu Danteli



Oncelikle herkesin kurban bayramini kutlarim. Cok yemeyin ilk gun olur mu? Gelelim dantellere. Ustteki motifleri Parilti Mutfak Takimi'ndan hatirlarsiniz belki. Gupur gibi duran bir dantel degil mi? Altta ise pembe cicekli, ve yavruagzi uclar var. En alttaki fotograf online acik arttirma sitelerinden birinde gordugum bir ornek. Boyle yaptigi dantelleri satan bir suru insan varmis.




Labels: ,

1/07/2006

Muhabbet Kuslari Kanavice


Icim razi olmadi, ben bu kadar deseni hergun eklesem bitiremem, diyerek haftasonlari da ara ara boyle internetten, kitaplardan , arkadaslarin gonderdiklerinden eklemeye karar verdim.

5 farkli kompozisyonla muhabbet kuslari.









Labels:

1/06/2006

Carkifelek Fiskos Ortusu




Bayram yaklasiyor, bir telas bir kosusturmaca baslamis gibi Turkiye'de. Bloglardan ve diger arkadaslardan takip ediyorum. Bu aralar bayram da araya girmisken, ben de blogda bir tatil alayim diyorum. Sadece birkac gunlugune, gene dostlar, blogcu arkadaslar evlerine donene kadar.
Bir carkli model daha. Iter, fotografi takip ederek fiskos ortusu yapin, isterseniz, 3x3 motif birlestirip kenarina en uc kirpigi gecerek oda takimi yapin. Isterseniz ikisini de yapin, takim olsun.

Labels:

5 Pratigim

Ne kadar once sobelendim ama araya tatil anilari yeni yil girince benim 5 pratik bilgim kaldi bugune. hepsi de paylasildi simdiye kadar ama ne yapalim, bunlar geliyor aklima. Yusuf'a benim neleri pratik yaptigimi sordum, benim O'na gore herseyi pratik yaptigimi soyledi ama aklina hicbiri gelmemis. :))

1. Sarimsaklari soyup yag dolu kavanoza koyuyorum, ne kadar lazimsa cikartip kullaniyorum.
2. Valizimi yerlestirirken, ayakkabilarin icine corap koyarim, hem ayakkabilarin sekli korunur hem de yerden tasarruf etmis olurum.
3. Sardigim yapraklari buzdolabi posetine yanyana tek kat olacak sekilde sirayla dizer, buzluga koyarim. Bazen tum tencereyi degil de yemegin yanina olsun diye adambasi 3-5 tane pisirmek istedigimde, birbirine yapisik olmamasi ve tencere icinde dondurulmadigi icin istedigim kadar yapabilirim. Ayni sekilde sigara boreklerini de boyle yapiyorum. Hatta biber dolmalarini da, kafalarini kesip, icini temizleyip, buzdolabina atiyorum. Eger kisa sure icinde hepsini pisireceksem, iclerini de dolduruyorum.
4. Carliston ve aci biberleri ufak ufak kestikten sonra kavurup recel gibi kavanoza dolduruyorum. Bu senekiler oyle aci cikti ki, bir parcacik bile yemegi aci yapiyor.
5. Yarim limonu kuflenince dolap iclerine koyarim, karinca kaciriyor. Eskiden apartmanda degil, evde oturdugumuzda yazin cok karinca olurdu. Bir de kapi girisine kirec dokmenin faydali oldugunu duymustum.
6. Camasir suyu kokusu, orumcekleri kacirir, bu yuzden yuva yaptiklari koseleri camasir suyu ile silmek iyi olur.
7. Tatile giderken, saksilarin icine ici su dolu pet siseleri batiriyorum. Boylece cicekler, suyu istedikleri kadar kullaniyor. Hatta bu yaz 1 aylik yoklugumdan sonra dondugumde ciceklerimi benim evde baktigimdan daha iyi buldum. :))

Ben de Sevgi Sepeti'ni sobeliyorum.

1/05/2006

Nazli Gul Yastik



Hemen senebasindan aklimda olup da bloga ekleyecegim dedigim semalari sizlerle paylasmak istiyorum. Ilk once Nazli'nin yaparken semasi olmadigi icin ornegini cikartmak icin ugrastim dedigi yastik. Yalniz ben simdi dikkatli bakinca gulun farkli oldugunu gordum. Model o kadar benziyor ki, su ana kadar anlamamisim.

Ikinicisi ise daha once Aysen'de gordugumuz bir masa ortusu. Iki farkli semasi var ben de. Buyrun ikisini de kullanin. Bir ara(10 sene olmustur allah bilir) bu ornegi yapayim diye cok heveslenmistim ama sonra iyi ki vazgecmisim, bitiremezdim herhalde. Semaya gore danteli calistiktan sonra, istediginiz renk kumasa sardirarak, sonra kenardaki cicekleri, ortunun uclarina da calisarak ortunuzu tamalayin. SIterseniz kumasinizla ayni renk iplik kullanarak farkli bir hava yakalayabilirsiniz.

Tavuskusu Masa Ortusu-1


Tavuskusu Masa Ortusu-2

Labels:

1/04/2006

Arzum Yatak/Masa Ortusu



Bu kitaptan cikartarak yapmisti anneannem yatak ortumu. Iki kere kullandim simdiye kadar, bir ilk evime geldigimde bir de sonra misafirlerim geldiginde. Baktim olacak gibi degil, annemle geri gonderdim Turkiye'ye. Iki senede bitirdi anneannem, bir iki parcasina yardim ettimse de, el eli tutmuyor, sen git dersine bak dedi hep. Sonra aldigi ipler yetmeyince yatak ortusune tekrar basladi yeni iplerle. Ilk ordugunu de ufak bir masa ortusu yapti; diger kuzenime vericegiz , vakti zamani geldiginde alip goturecegim elimle. Simdi her gittigimde kendi ortumu cikartiyorum ve sanirsam annem 'bunu da alir gider, hepten mi yerlesecekler oraya' diye, bohcasindan cikartmiyor, 'ac ucundan bak bir daha kaldiramam' diye soyleniyor bana.



Sehnaz sormus 2006'dan arzun ne diye. Arzum oyle cok ki, 2005'den kalanlar da var. Olsun ben isteyeyim gene, aglamayana emzik yok. En basta hakkimizda hayirlisini istiyorum, kendim icin, ailem icin sevdiklerim ve dostlarim icin. Bu saydigim insanlari daha cok gorebilmek istiyorum cunku Onlar hayatimi daha mutlu hale getiriyorlar.

Lutfen tercumemi mazur gorun, Candan hasta olmasa O'ndan rica edecektim tam anlamini verebilmek icin; "Simdi dusunuyorum da bu son(birinin mutlulugu) ancak bunu direkt son yapmayarak elde edilebilir. Mutlu olanlar ( diye dusundum) zihinlerini kendi mutluluklarindan baska bir seye takmis olanlar. Baska bir seye niyet ederek, bu yol boyunca mutlulugu yakalayanlar... " John S. Miller.

"But I now thought that this end [one's happiness] was only to be attained by not making it the direct end. Those only are happy (I thought) who have their minds fixed on some object other than their own happiness[....] Aiming thus at something else, they find happiness along the way[....] " John S. Miller

Bu sene iki yere gidebilmek istiyorum, hic olmazsa birine mutlaka gitmek istiyorum. Sonra gene icimde heyecan denen seyi hissedebilmek istiyorum, eski ben olmak istiyorum. Gozden akan yas icimi temizlemeye yetsin istiyorum. Uzun zamandir gormedigim ve coook ozledigim birine doyasiya sarilmak istiyorum. Kizdigim birine cikisabilmek istiyorum, aman bosver dememek istiyorum. Olu topragi serpilmis su sehirde, tekrar canlanmak istiyorum.

Cook istiyorum di mi?

Labels: ,

1/02/2006

Son Durak Los Angeles

Aralik'in 23unde sabah erken saatte yola ciktik San Francisco'dan, Los Angeles 4-5 saatlik bir yol, ama Yusuf yok deniz kenarindan harika manzarali bir baska yol varmis illa oradan gidelim diye tutturdu. Benim de canima minnet, manzara da var, daha ne di mi? Yok hic oyle olmadi cunku hava cok kotuydu. Yol bir gidis bir gelis, daracik, kavisli, asiri virajli, bir de ustelik sag yanimiz ucurum, asagisi deniz. Sis de bastirinca, 50 hiz limiti olan yerlerde biz 30 la gittik; ilk basta ben kullanayim derken baktim ki huzursuz oluyorum, Yusuf'a verdim arabayi. Bir yandan iyi oldu, cunku tecrubeli ama obur taraftan biz 9 saatte gittik, cani cikti. Yolda ufak sehirlerde var, biz bir iki yerde durmayi da planliyorduk. Monterey'de buyuk bir akvaryum var diye girdik oraya. Iyi ki de girmisiz outlet center da varmis, alisveris yapmis olduk. Neyse gelelim akvaryuma, fotograf cekemedim sadece kisa videolarini cektim icinde. Kopekbaliklari, foklar ve penguenler tabi herkes icin ilgi cekiciydi. Hersey guzeldi, bir de cafe girisinde kirkyama usulu yapilmis bir pano vardi, sizlerle onu da paylasacagim. Benim cok hosuma gitti.

LA deyince tabi ilk akla gelen Hollywood. Bir o yaziyi gorene daha dogrusu fotografini cekene kadar yapmadigimiz kalmadi. Gozlemevinin bahcesine kadar gittik, gozlemevi kapali oldugu icin sadece Yusuf'un arkasinda hollywood yazisiyla bir fotografini cekip geri donduk. Isteyenler 3-4 kilometre yuruyerek heryerden bildigimiz o yaziya kadar gidebiliyor. Iki ana caddesi var bu bolgenin: Hollywood ve Sunset Bulvarlari. Ben Ozel Bir Kadin filminden ikisini de hatirliyordum, Edward'in Vivian'i arabasina aldigi o koseyi sanki elimle koymus gibi bulacagimi sanmistim ama yanilmisim; bastan asagi kac kere gittik ama ben filmdeki yerleri nedense gerceginde gorup bulamadim.

Hollywood bulvari


Hollywood Bulvari ustunde Walk of Fame'de bari bir iki tanidik isim bulayim dedim, benim yurudugum kisimda ancak Muppet Show'dan Kermit'i gorup onun yildizinin fotografini cektim. Bu cadde ustunde Kodak Theatre ve Graumann's Chinese Theatre'lari var. Kodak Theatre Oscar torenlerinin yapildigi salon. Bu iki binanin onunde ise meshur filmlerdeki karakterlerin kostumlerini giymis insanlarla para vererek fotograf cektirebiliyorsunuz. Bu cadde ustundeki bazi dukkanlarin kepenkleri ustteki fotograftaki gibi boyali. Dukkanin onunde yerde kimin adi varsa, O kisinin resmi yapilmis kepenklere de.



Bir de benim dikkatimi ceken, bu sehir de buyuk oldugu icin bir kac bolgesi haric, Istanbul'daki o duzensizlik, binalarin insanlarin basina buyruklugu Los Angeles'da da var. Bu buyuk ulkelerdeki sehirleri gorunce 15 milyon nufusla, kisitli butceyle belediyelerimiz gene de iyi calisiyor galiba diye dusunmeye basladim.



Bu fotografi internetten buldum cunku elimde boyle guzel bir fotograf yoktu, ve ben bu fotografa bakinca Istanbul'un tepelerinden farkli olmadigini goruyorum. Biz de de otobanlarin iki tarafi ev doludur, bunlar kadar cok para harcanarak yapilmamistir, hatta uc gunde konmustur ama uzaktan bakinca ne guzellikler ne de cirkinlikler oldugu gibi gorunmuyor. Ottawa'ya gore ise tum sehirler zaten karisik hatta duzensiz gorunuyor ama iste gonul bu ilk gordugunu seviyor. :))

Blog takipcilerinden Seruhan'in cok gormek istedigi Beverly Hills bolgesine gecelim isterseniz. Bircogumuz Beverly Hills 90210 dizisini hatirlar herhalde. Oradakinden de guzel bir yer Beverly Hills. Yollar oyle genis ki, Yusuf buraya ucak bile iner diye yorumda bulundu. Evler cok ama cook luks, hepsinin onunde bir kac hos araba, gerci bunlarin hepsi misafirdi anladigim kadariyla cunku biz noel gunu gezdik, insanlarin misafirlerinin olmasi dogaldir. Ayrica niye garaja park etmemisler kendi arabalariysa , degil mi? Belki de garajda yer kalmamistir. :)) Rodeo Drive ise bizdeki Nisantasini andiran ama daha luks bir yer. Yollarda yilbasi oldugu icin herhalde aydinlatma lambasi olarak inanin kristal avizeler vardi. Ben tabi sadece vitrinlere bakinmakla yetindim. Bir de dolasirken, turk bir aile ile karsilastik, daha dogrusu Onlar biz o sirada konusmadigimiz icin bizim farkimiza varmadilar.

Rodeo Drive

Eger uzun bir tatiliniz varsa gitmek icin uygun bir sehir Los Angeles cunku yapacak cok sey var. Sehrin benim gezdigim kisimlarindan baska, Disneyworld ve Universal Studyolari'ni gezmesi de en az 4-5 gun alir. Biz daha once Ornaldo'da gittigimiz icin bu ikisine gitmedik. Sansiniz olursa, buyuk kucuk herkesin ilgisini cekecek birseyler bulabilirsiniz.

Benim icin en ilginci yollarda unlulerin evlerinin haritasini satan cocuklar vardi. Bu biraz kedinin kasabin onunde cigerlere bakip yalanmasi gibi geldi bana, bir de zaten gezip goruyorsun, kimin evi oldugunu bilsen de pek birsey degismeyecek.

Son gun ise Six Flags Magic Mountain Eglence parkina gittik. ne ben anlatayim, ne siz sorup yureginize insin; fotograflar durumu gozler onune seriyor. Bu gordugunuz 3 seye de bindim. insan zaten anlamadan bitiyor, goz acip kapayana kadar. Ikinci fotografdaki Goliath denen sey, bir harika. tek kotu tarafi o gorulen yerden daha uzun bir mesafeyi resmen dusuyorsunuz, ben ilk bindigimde gozlerimi kapatmistim, in in bitmiyor, agzim acik kaldi, cigerlerimde hava saklayacak yer kalmadi; meger tam da o sirada yerin altina giriyormus. Cikinca Yusuf tuneli gordum mu deyince, ognredim. Ee tabi gittim bir daha bindim, tunel nerde diye. :o







Bizim tatilimizde boyle bitmis oldu. Tekrar las vegas'a donup bir gece gecirdikten sonra bindik ucagimiza evimize geri geldik. Bu sefer cok yorulduk, bir dahaki sefere tatilde dinlenicem.