DANTEL VE CEYIZ DUNYASI

Elislerinden ornekler bulabileceginiz, ugraslarimizi paylasmak icin hazirlanmis bir internet gunlugu

12/29/2005

USA'da 10 Gun

Herkese guzel dilekleri ve dualari icin cok tesekkur ederim. Zaman acilara da ilac, umutlara da arac. 2006'in tum guzellikleri beraberinde getirmesini dilerken 2005'i de sizlerden ayri gecirdigim 10 gunu anlatarak kapatayim istedim.

Bu tatilimizde USA'da Nevada ve California eyaletlerinde gezerek gecirdik. Ilk once Las Vegas'a uctuk, iki hos gun gecirdik. Bir senedir Las Vegas adli bir diziyi takip ediyordum televizyondan. Bu dizi Monte Carlo otelinde geciyordu. Benim bu sehirle ilgili kesin fikrim bir yalandan ibaret oldugu.


Daha once giden arkadaslarimizdan da iki gunden fazla yapacak hicbir sey yok, daha uzun kalmayin demislerdi zaten. Bu sehri daglarla etrafi cevrili resmen bir col parcasinin ustune kurmuslar. Strip denilen Las Vegas Bulvari ustunde birsuru guzel otelden baska hicbir sey yok. Bu caddenin arka sokagi bile kirik dokuk. Calisanlarin cok buyuk bir kismi meksikali veya cinli. Hic oyle filmlerdeki gibi luks bir sehir bile degil. Ancak 45 dakika ara kullandiktan sonra varilan Hoover Dam ( Baraj) bolgesinde normal evler vardi. Biz buradan yola cikmadan once Grand Canyon'a gitmeyi planliyorduk ama hava sartlari elvermedigi icin orada karar degistirdik. Aksam karanlik cokup de isil isil caddeyi gormek guzel ama sabah olup da etraf aydinlaninca ruyadan uyanmis gibi oluyor insan.

Kusbakisi Vegas


Orada gezdigim otellerden birkaci cok hosuma gitti. Bellagio'nun onundeki fiskiyelerde yapilan su gosterisi cok hostu. Otelin ici de oyle. Otelin icinde ne gezdiniz bu kadar dediginiz duyar gibiyim. Buradaki otellerin tek amaci gelenleri mumkun oldugunca otel icinde tutabilmek ve mumkun oldugunca fazla para harcayip ayrilmalarini saglamak. Otellerin icinde alisveris merkezleri, farkli restaurantlar, cafeler, hatta bazilarinda eglence parklari var. Bazi oteller ise bir tema ustune kurulu, ici de disida buna uygun dekore edilmis.

Ceasar's Palace (Sezar'in Sarayi) Roma temaliydi. Bir baska otelin icinde gondol turlari duzenleniyordu. Iki otelde de tavanlara gokyuzu goruntusu verilmis, oldukca da gercekci gorunuyor. Luxor' un disi piramit seklinde, icinde ise Misir'i cagistiracak ne ararsaniz vardi.

Ceasar's Palace lobi


Ceasar's Palace'dan bir baska goruntu



Gondol Sefasi


Benim Vegas'da gormeyi istedigim bir baska sey ise kucuk kiliselerde yapilan evlilik torenleriydi. Hic oyle filmlerdeki gibi degilmis, kaldigimiz hergun birer gelin gorduk otellerde ama bana sorarsaniz cok mutlu gorunmuyorlardi. Tv'deki gibi cok heyecan verici, insani farkli hissettiren bir sey yokmus demek ki. Hatta bu kiliselerin buyuk bir kismi derme catma tek katli evler.

Benim icin Vegas'ta yaptigim hic unutmayacagim sey kaldigimiz otelin kulesiydi.Ustteki kusbakisi vegas fotografini bu kuleden cektim. Bu kulenin tepesinde lunaparklardaki eglence araclarindan vardi.


Bir suru insana cok cilginca gelecek bir sey yaptim ve bunlara bindim. Fotografini gordugunuz bu 121 katli kulenin tepesinde 4 farkli sey var, ben en sagdaki insanity (delilik) denilen seye bindim. Bindikten sonra kol binanin ustunden hava bosluga donuyor ve sonra kendi etrafinda donmeye basliyor. Dondukce koltuklar birbirinden daha uzaklasiyor ve en sonunda her koltuk 70 derece asagiya egiliyor boylece kulenin tepesinden oturdugunuz koltuk yere bakiyor, yani anlayacaginiz tam kusbakisi Las vegas yaptim. Tabi herkes yapmiyor bu dedigimi, mesela Yusuf ben bunu goruntulemek icin binmeyeyim dedi. Korktun mu derseniz, hayir korkmadim cunku gecen seni gittigimiz Orlando Disneyland tatilinden neden korkup, ne den rahatsiz olmadigimi biliyordum. Ben sadece asagi birakilmaktan korkuyorum, yuksekten degil. :))



Bir digeri ise Scream- Ciglik. Ben dedigim gibi dusme hissinden hoslanmiyorum, o yuzden de buna binmedim.



Vegas'da bir yarim gunumuzu de Hoover Barajinda gecirdik. Bir de sonunda kendime tv'de bayilarak seyrettigim CSI(Crime Scene Investigation) (Cinayet Alani Sorusturmasi diye cevirebilirim herhalde)dizisinin tsortunden aldim ki, daha ne olsun. Artik hep o tsortle seyredicem.

Serra destan yazdin daha bir sehri ancak bitirdin demeyin tamam mi? Arkasi yarina.

12/28/2005

Herkese Merhaba

Merhaba dostlar,

10 gunluk bir tatilden sonra tekrar aranizdayim. Sali gecesi evimize geldik ama hem tatil yorgunlugu hem de dun haberdar oldugum bir meseleden dolayi kendime gelemedim. Bu yuzden beni biraz daha mazur gormenizi rica ediyorum. Guzel bir tatil gecirdik, farkli sehirler gorup, farkli seyler yasayip hayat nereye akiyor, ne getiriyor diye bolca dusunup, bir o kadar da cok gezip geri geldik. Semanur'un kapidan kafasini uzatip yagan kari gormek istedigi gibi ben de soyle gozucuyla kapidan bakip 2006'da neler olacak bilebilmek isterdim su an. Insanin elinin kolunun bagli oldugu, ne yapsa ne dese degistiremeyecegi , insallah sonu iyi biter diye dua etmekten baska yapacagim birseyin kalmadigi bir durumla karsi karsiyayim. Canim tahmin edersiniz ki cok sikkin. Direkt benle alakasi olan bir durum da degil ama insan dusunup bunaliyor tabi.

Buradan herkese 2006'in guzellikler getirmesini diliyorum. Dertli olan derman, hasta olan acil sifa, darda kalan gonlunde ferahlik ve arayan leylasini (aradigi leyla her ne ise) bulsun. Ogrencilere Allah akil ve calisma azmi versin, icinde de benim kardes ve kuzenlerime. Terazi burcu olarak bugune kadar hep dengeyi aradim, ne zaman kefelerden biri agir bassa huzursuz oldum. Belki de ilk defa ilahi bir gucun kefelerden birine elini uzatmasini bekliyorum. Allahim su gecenin karanliginda, seher vaktinin sessizliginde, gozlerden akan iki damla yasla sana acilan elleri bos cevirme, gonlumuzden geceni sen bizden daha iyi bilirsin; hakkimizda hayirlisini ver.

12/15/2005

Gullerden Bir Demet - GUL HAFTASI

Bu haftayi bir suru gullu ornek semasi ekleyerek bitirelim isterseniz. Elimdeki kitaplardan, internetten, arkadaslardan gelmis gullu ornekleri de boylece bir arada gorme imkanimiz olur.

Dortlu Pecete Fiskos
Isterseniz bohca ucu, isterseniz pecetelerin etrafina orup, birlestirerek fiskos ortusu isterseniz de masa ustune somentabl havasi vereceginiz bir ortu icin ideal.


Ikiz Guller Masa Ortusu
Bu ornegi internette bulmustum, yanilmiyorsam about.com'dan. Allta semasini cesitli sekillerde birlestirerek farkli ortuler icin gozunuzun onune gelsin diye birlestirdim. Asil semasi hemen asagida.



Ikiz Guller Dortlu Pecete Fiskos Ortusu



Ikiz Guller Aradantel Ornegi



Kalp Yastik
Seruhan'in gonderdigi kalp icinde gullu yastik semasi.



Nalan Masa Ortusu
Bu ustteki ornegi Nalan daha once blogunda paylasmisti, oyle guzel ki dayanamadim bir de ben burada paylasayim istedim; gullu ornek arayanlar hepsini bir arada gorsun diye. Umarim Nalan sakincasi yoktur canim.



Akangul Somentabl
Yildiz gibi akip gidiyor sirayla guller.



Gul Bahcesi Bitmis Hali
Bu linkten daha once yayinladigim semasina bakabilirsiniz, internetten bitmis halini bulunca gormeniz icin eklemeye karar verdim.


Gobekli Gullu Kare Ortu
Semasindan bakinca cok guzel bir ortu olacagi belliydi ama dort semayi birlestirince ortada kalan gobek kismi da guzel oldu.



Gul Havlu Ucu
Gullu olsun ama zor olmasin diyenler icin bir havlu veya carsaf kenari smeasi.



Nazli Gul Fiskos Ortusu
Nazli blogu Rengarenk'te bu ornegin bitmis halini eklemisti, eger yapmak isteyenler olursa semasi da burada. Bu linkten bitmis halini gorebilirsiniz.



Ben 10 gun kadar aranizda olamayacagim. Bir terslik olmazsa Pazar sabahi yola cikiyoruz, donuste gezdigim yerlerin fotograflarini sizlerle paylasmayi umuyorum. Ben yokken bloglariniza yeni seyler eklemeyin, olur mu beni bekleyin. Candan ozellikle Mahmut Tuncer klasiklerini ben gelene kadar sakla olur mu?
Buranin sogugu insanin canindan bezdirir, ancak boyle aralarda sicak yerlere mumkun oldugunca kacarak dayanabiliyoruz. Uzun zamandir bu tatilin planini yapiyorduk, ilk basta Meksika derken, bir sekilde tekrar USA bati kiyisinda karar kildik. Her ne kadar plan yapmis olsak da bakalim yol bizi nerelere goturecek. Ayin 27'inde geri donmus olacagim, ve ertesi gun ise donmem gerekiyor. Maddi ve manevi anlamda hem tatili hem de ikimizin islerini ayarlamamiz zor oldu ama Allah'a sukur oldu. Herkes kendine iyi baksin, gorusmek uzere diyorum.

Bu kismi Cuma sabahi ekledim. Dun gece cok kar yagmis, esim telefon etti simdi yoda yururken dikkat et, disari da 30-40 cm kar var diye. Arabalar filan kayiyor, yollari temizleyememisler diye. Anlayin halimizi, ey sicak havali guzel yerler, bekleyin gelicem.:))

Labels: , , , , ,

Dostluk Bebek Battaniyesi




Bu battaniye benim ve oren Nuran teyze icin cok ozel cunku dostlugumuzun sekil almis hali. Taa nerelerden fotografini gonderdi bilseniz. Yeni dogmus bebek icin ormus, ustune de kurdela nakisi yapmis. Nasil da kibar olmus Nuran teyze, elinize saglik. Hic alcak gonulluluk yapmayin, bana emailinde sen gor diye gonderiyorum, bloga ekleyecek kadar guzel degil demis. Hme de ne guzel, di mi arkadaslar?


Labels:

Ask Bahcesi Kenar Detayi

Seruhan, ben yapacagim da senin verdigin sema ile ortu tam ayni degil deyince ben bu fotograflari emaille gonderdim ama email geri geldi. Seruhan, ozellikle alttaki fotograftan belli oluyor. Kolay gelsin sana.





Labels:

12/13/2005

Ask Bahcesi Masa Ortusu / Bohca



Seruhan ile dun konusurken, O'na gullu bir ornek ekleyecegime soz verdim ama bu da gullu sayilsa olur mu bugunluk? Benim cok emekli buldugum bir ornek. Yukarida dort parcanin birlestirilip ortasinin da kafesler ile tamamlandigi bir masa ortusu goruyorsunuz. Asagida ise bohca ucu olarak orulmus halini. Yanilmiyorsam Aysen Ceyiz sayfasinda bu bohcanin ustune inci boncuklar eklenmis halini gormustum. Cok hos, kibar ama bir o kadar da damat bohcasi olmaya uygun. En altta ise kitaptan tarattigim semasini ormek icin kullanabilirsiniz. Amante, cok agir bir ornek demezsen, bohca danteli olarak ormeni tavsiye ederim, sonra sandik ortusu olarak da kullanabilirsin. Diger arkadaslarim, sakin ha sizlerin ismini soylemedim diye alinmayin. Lutfen buyrun siz de kullanin semayi da ornekleri de. :))






Masa ortusunun kenar detayini, semadan farkli oldugu icin bu linkten gorebilirsiniz.

Labels: ,

12/12/2005

Nazli beni kahvalti oyununa davet etmis. Biraz geciktirdim, kusura bakma Nazli. Haftasonu evde degildim pek.

Normal bir günde nasıl kahvaltı yapıyorsun?
Eger o gun ise gideceksem, genelde kalkip ilk once bilgisayari aciyorum, elime bir canak sutlu misir gevregi alip, hem bloglari dolasiyorum, hem de elimdekini bitiriyorum aceleyle. Eger ise gitmeyeceksem, sabah sabah havama bagli. Bazen, bagel(susamlisi bizdeki simiti andiran, ufak yuvarlak, ortasi delik ekmekler) firinda kizartip, bazen krem peynir bazen kasar, bazen recel, artik canim ne cekerse. Eskiden cok portakal suyu icerdim ama kanda seker seviyesini ani yukselttigi icin pek icmiyorum. Bu aralar en cok bergamutlu cay iciyorum.

Hafta sonu nasıl kahvaltı yapıyorsun?
Eger bir yerlere gitmeyeceksek, yani vaktimiz bolsa degisik birseyler yapariz mutlaka. Bir de annemin o sirada arayip aramamis olmasi ile alakali bir durum; eger ararsa ben telefonda oldugumdan Yusuf hazirlar ve hep tost yapar. :))

Ne zaman kahvaltı yaparsın?
Ise gideceksem, 7:30 gibi uyanirim, 7:45 gibi bitmis olur kahvaltim; eger evdeysem, ne zaman uyanirsam o zaman. :))

Belirli aile gelenekleriyle veya inanışlarıyla büyüdün mü, bunlar neler?
Oo tabi, herkes gibi pazar kahvaltilari cok onemlidir bizim evde. Daha dogrusu bizim evde her ogun cok muhimdir, herkes o sofrada yerini almak zorundadir, oyle canim istemiyor biraz daha uyuyayim filan olmaz veya anne beni beklemeyin yemege gec kalicam pek kabul edilmez.

Beslenme çantanı düşündüğünde neler hatırlıyorsun?
Beslenme cantamda birinci sinifta, hergun kek ve hazir sut hatirliyorum, sabahci oldugum icin cok guzel kahvalti yaptirip gonderiyordu annem okula. Ben de yemek konusunda biraz mizmizlik yapardim o zamanlar, oglen de eve geldigim icin, hafif bir ara ogun oluyordu. Ilerleyen senelerde ise, ozellikle ortaokul oncesi hazirlik sinifinda tum arkadaslarim beni kocaman sandviclerim ile hatirliyorlar, hatta ustune doymaz, kantinden baska seyler de alirmisim dediklerine gore.

Senin için lüks bir kahvaltı nedir?
Benim icin su an sucuk veya pastirma olan her sofra acayip luks sayilir, ne yazik ki buradaki sucuklar hic guzel degil, yemiyoruz. Off off sucuk giriyor ruyalarima artik, daha once soylemis miydim, anne tarafimin Kayserili oldugunu. Benim icin ana besin kaynagina girer di mi? :))

Nasıl, nerede ve ne zaman kahvaltı etmek istersin?
Su an uzaktaki sevdiklerimin yaninda olsun da, nasil olursa olsun. Mesela, annemin evinde balkonda erken kalkip yaptigimiz kahvaltilar benim icin cok hos olur, bir keresinde masanin ustundeki ekmek sepetinden marti ekmek kapmisti, ben de ekmekleri kurtarmak icin martidan az kalsin bir iki darbe yiyordum kafama. Kardesim o gun bugundur aman dikkat et martilar seni de kapmasin diye saka yapar.
Eger o olmazsa, sadece fotograflarini gordugum ama gidince cok sevecegimi bildigim yeni evde o manzaraya karsi kahvaltiyi bosverelim, bir sabah kahvesi icmeyi de cok istiyorum.
Bir de ben uzun otobus yolculuklarinda, sabah 6 da Susurluk civarindaki molalari da cok severim. Simdi de sabah evden erken cikip, Tim Hortons'dan cikolatali croissant ve kahve de cok hosuma gider cunku uzak biryerlere gidiyoruz demek.

Hayatında hatırladığın özel kahvaltı var mı, onu özel kılan nedir?
Cocuklugumda anneannemlerdeki pazar kahvaltilarini unutamiyorum, herkes o masada olurdu; et kavurmasi , kizartilmis ekmek, sonra benim iki renkli sihirbaz caylarim ( once sekerli su yapip ustune cay ekleyerek yaptiklarim) . Bir de babamla yaptigimiz kahvaltilari unutmuyorum, cok guzel sahanda yumurta yapardi, cok keyifli gunlerdi.
Bir de hic unutamadigim kotu bir kahvaltim var, ama onu unutmayi tercih ederim desem de bakin gene unutmadigim kahvalti deyince aklima geldi. :(((

Kahvaltı masanda eksik olmamasını istediğin şey nedir?
O an canimin istedigi birsey olmasi yeterli yoksa kahvalti etmem. Turkiye'den birseyler olsun da, ne olursa olsun. :)) Hepsinin tadi ayri guzel, buradakilerin yaninda super.

Kahvaltı konusunda söylemek istediğin başka şey var mı?
Bu aralar kahvaltiya misafir cagirmayi sevmeye basladim, Yusuf tam bir recel canavari oldugu icin ve buradaki recellerin icine pektin katarak jole gibi yaptiklarindan cok degisik receller yapmaya basladik; en son yaban mersini galiba , cranberry receli yaptik. Bakkal kavraminin pek olmadigi bir ulke de yasayinca haftasonu kalkip, evde ekmek olmamasi normal bir durum. Ee ne yapiyoruz , Ramazan'dan beri de evde ramazan pidesi yapiyoruz; hakiki pide gibi oluyor. Tabi ev yapimi recel, sicak ekmek burada misafire ikramlik degerli gidalara girer, boylece kahvaltiya misafir de iyi gider :))

Bloğundan bize kahvaltıya önereceğin tarifler önerebilir misin?
Blogdan yemelik tarif pek olmaz da ozel kahvalti sofralarinizi suslemek icin, pecete halkalarini onerebilirim, olur mu?

Az kalsin unutuyordum, ben de kabul ederse ve sobelenmediyse Munevver teyzesyi sobeleyebilir miyim?

12/10/2005

Gul Bahcesi Ortu



Seruhan, daha once yarisini ekledigim bu ortunun nasil bitirilecegini sormus. Seruhan, o gordugun kisim, yarisiydi, ortadan yarimlari orup birlestirebilirsin veya baslayip sonuna kadar orebilirsin; tercih senin.

Labels:

12/09/2005

Palmiye Nevresim/Havlu Dantelleri

Nezahat Hanim'in dunku dantellerinden sonra bugun icin cok guzel bir pike takimi vardi ama ben once kullanilan dantelin biraz farkli hallerinden sizlere bir potpori ile baslayip, sonra bitmis ve pikeye dikilmis halini gormenizin daha hos olacagini dusundum.

Biri kitaptan, biri arkadastan biri de benden, Nezahat hanim'inki de degisik.

Bu arada Seruhan sana gullu sema gonderdim (1MB altinda eklenti olacak sekilde) ama geri geldi. Soz onumuzdeki hafta gul haftasi ilan edicem. :)) Buraya eklersem, herkes icin daha kolay olur herhalde.






Labels: ,

12/08/2005

Lalezar Perde




Asuman'in uzun zamandir sesi solugu cikmiyordu ki dun birsuru dantel fotografi ile yoklugunu telafi etti. Pakize halamin(Asuman'in annesi) talebelerinden Nezahat hanim teyzenin el emekleri bunlar. Kizinin ceyiz hazirliklarindan. Nagice'den ustteki modeli Nagihan'in perde ornegi olarak hatirlayanlariniz cikabilir. Alttaki ornegi ise Munevver teyze'den hatirlar gibiyim. En alttaki ornegi ilk defa goruyorum, tabi begendim; gullu olunca ben kesin bayiliyorum biliyorsunuz.

Nezahat Carsaf Danteli



Orneklerin hepsi perde, nevresim ve/veya havlu icin kullanilabilir, sizlerin yaraticiligina kalmis. Nezahat teyzenin bir ornegi daha var, onu da yarin ekleyecegim.

Gulbin Nevresim/Havlu Danteli

Labels:

12/06/2005

Yazgulu Nevresim Genis Danteli



Bu da dun aksam ekledigimin devami. Birlestirip yanyana perde yapmak icin cok guzel bir ornek.

Labels: , ,

Hcicek kendi yaptigi elislerinden fotograflar gondermis, Eline saglik, paylastigin icin tesekkurler.



Yazgulu Nevresim/Perde Danteli



Seruhan Hanimin da istegi uzerine gul desenli bir nevresim takimi. Yastik basinda ve carsaf ucunda cok guzel duracak bir dantel. Iki tarafindan piko yaptirmak icin pek uygun degil ama eger isterseniz gullerin sarktigi kismi da kafeslerle tamalayarak ara dantel formatinda kullanabilirsiniz. Ayrica perdeniz ruzgarda sallandikca ucunda guller dansetsin diye perdenizin ucuna da yapabileceginiz bir ornek. Nevresim agzi icin genis dantelini de yarin eklerim; cok agir buldugum bir nevresim agzi ama duz oruldugu icin utelerken cok problem cikartmayacak bir ornek. Benim kumasa sardirdigim takimimi utulemekten yoruldugum icin artik pek kullanmiyorum. Pres utulerle cok kolaylasiyor ama su an evimde yerim yok. Utu yapmaya usenmeyen bana hak vereceksiniz; bloga eklerim ilerleyen gunlerde.

Labels: , ,

12/05/2005

Ahenk Mutfak Takimi



Ahmet Bey'in gonderdigi guzel mutfak takimlarindan biri. Hem gullu bir ornek, hem bohca ucuna cevrilebilecek bir ornek. Herkesin gonlu olsun, degil mi? Bu arada Linda yeni baslayanlar icin semali ornekler istemis. Linda, genelde file dantel dedikleri bu sekilde kafes ve biritlerden yapilan ornekler yuvarlak donen modellere ve motif birlestirerek orulenlere gore benim her zaman daha kolay buldugum orneklerdendir. Amente nickname'li genc arkadasim, sen de bu ornegin ust kismini buyulterek bohca ucu orebilirsin. Istersen kenar boyunca yaprak kismini tekrar ederek cok hos bir bohca ormus olursun. Bu arada anladigim kadariyla Amente yakinda evlenecekmis. Sana buradan tum diger elisi dostlari adina mutluluklar diliyorum.
Bir de bu ucgen kenardan dort tane orulerek, orta kismi da ister kumas ister kafes dantel yaparak asagidaki ortuyu yapabilirsiniz.

Labels:

12/03/2005

Elislerinizi Gondermek Icin

Yaptiginiz elislerinin bu sayfada yayinlanmasi icin ne yapabilirim diye soran arkadaslarimiz olmus. Birkac secenek var, size uygun olacak sekilde bana gonderebilirsiniz.

1. Dijital fotograf makinasi ile fotograf cekip, bana emaille fotografi gonderebilirsiniz.
2. Fotograf ceken cep telefonlari ile fotograf cekip, gene ayni sekilde bana email gonderebilirsiniz.
3. Eger normal fotograf makinasi ile cekilmis fotografi varsa, bilgisayara aktarmak icin, scanner (tarayici) 'da taratip bilgisayara aktarip, gene emaile ekleyerek gonderebilirsiniz. ( Fotografin boyutunu degistirmek icin kullandigim program, fotografin asli ufak oldugu icin goruntuyu buyutunce iyi netice vermeyebilir)
4. Eger ufak parca ve dantel gibi birsey ise, scanner (tarayici) 'nin ustune koyup, bilgisayara o tarayicidan cikan goruntuyu emaile ekleyerek gonderebilirsiniz.

Bu dediklerimden dijital fotograf makinasi ile cekilmis fotograflar cok cok daha iyi oluyor. Sizin icin en uygun yontemle deneyin, ben bahsettigim bilgisayar programi ile blogda sergilenebilecek hale getirebilirim.

Eger sizde yaptiginiz elislerinizi, ornekleri paylasmak isterseniz, ne duruyorsunuz; iste bu kadar kolay. Iyi haftasonlari herkese.
Taflan Seccade




Bu son birkac gun nasil gecti anlamadim. Zaman durduk yere Ottawa'da hizlanmis gibi geldi. Sanki ben bloga gunlerdir ugramiyormus gibi hissediyorum. Bu hafta da oyle gececek.

Cuma gunu kacirdim, persembe aksami musait degildim, bloga ekleyemedim bu boyama seccade ornegini. Sanki Munevver teyze'de bu ornegi hatirlar gibiyim. Buna benziyor muydu acaba yaptiginiz seccadelerden biri Munevver teyze? Kadife kumasin ustune boyutlu simli boya kullanilmis; ben cok begendim, ya siz?

Labels: ,

12/01/2005

Kasim Ayindan Secmeler



Bu gunu Kasim ayinda bloguma ekledigim orneklerden bir derleme ile kapatalim isterseniz. Ust sol koseden baslayarak, saga dogru sirayla soyle: Gulden ortu, Bicirik oda takimi, Igne oyasi havlu ucu, Papatya oda takimi, Gelincik yastik, Karanfil Bohca, Biktim oda takimi-2, Yalanci igne oyasi fiskos/oda takimi ve mavis tulbent oyasi.
Herkese mutlu bir Aralik ayi dilerim.

Sennur yorumunda bahsetmis, yeri gelmisken bugun buldugum bir siteden bahsedeyim. Gonen igne oyalarindan ornekler gorebileceginiz, isterseniz de satin alabileceginiz bir site. Adresi soyle: http://gonenoyasi.sitemynet.com.tr/ Belki isinize yarar, ornekler cok guzel.

Yarin, eger unutmazsam, bu aralar aklim bir karis havada, Seruhan hanimin istegi uzerine, gule desenli orulmemis model ekleyecegim. Simdi buraya unutmayayim diye yazdim. :)) Bu arada Bursa'dan Cemile'ye de selamlarimi gonderiyorum. Seni de aramizda gormekten mutlu oldum. Yaptigin elislerinden gonderirsen, blogda diger arkadaslarla da paylasmak isterim. Sevgilerimle.
Kalp Kalbe Tepsi Ortusu



Seruhan hanim, gullu ornekleri cok sevdigini ve gullu tepsi ortusu ve ara dantel olacak modeller aradigini soyleyen bir email gondermis. Iki aksamdir denememe ragmen, gonderdigim emailler geri geliyor. Bugun boyle bir tepsi ortusu ornegi ile baslayalim, elimdeki diger gullu orneklerden de onumuzdeki gunlerde eklerim. Seruhan hanim, eger gonderdiklerimin niye geri dondugunu bulursaniz, haber verin de kalanlari size toptan gondereyim; benim bloga eklememi beklemek zorunda kalmayin.

Labels: