DANTEL VE CEYIZ DUNYASI

Elislerinden ornekler bulabileceginiz, ugraslarimizi paylasmak icin hazirlanmis bir internet gunlugu

10/31/2005

Papatya Aradanteli



Yeni bir hafta, yeni umutlar yeni ugraslar olsun hepimize. Haftayi bizlere bahari cagristiracak bir ornekle acalim isterseniz. Keske fotografi daha guzel cekseymisim, ikiden fazla papatyayi gostersem, cicegin yapraklarinin birincide sagda, ikincide solda oldugunu gorebilecektiniz. Biraz fotografin ucundan goruluyor ama neyse.

Ara dantelin disinda, masa ortusune dort kenar orulup monte edilebilir. Serit seklinde orulup, dort pecete kenarina dikilerek ortu yapilabilir. Tam ortasina papatyanin gelmesine dikkat edin derim.

Bloglarimiz ne kadar surecek sorusuna yorum birakan tum arkadaslara tesekkur ederim. Bir kac gun icinde ben de aklimdakileri toparlayip, kisa bir yazi ile sizlerle paylasacagim. Biraktigim filan yok, sadece ben gittigi yere kadar demiyorum, buraya kadar goturecegim gibi bir fikrim var.
Sizler simdi yogun bir sekilde bayram hazirliklarina baslamissinizdir herhalde. Baklavalar acilmis, dolmalar sarilmistir. Herkese kolay gelsin. Yarin gorusmek uzere.

Aklimdayken yazayim ki ben de unutmayayim, yarin kitap ayraclari ekleyecegim bloga.

Labels:

10/28/2005

Merhaba elisi dostlari,

Bugun kendimden bir dantel eklemek istemedim. Onun yerine size bir sorum var. Sizlerin goruslerini duymak istiyorum desem daha dogru olur. Hepimiz bloglarimiz araciligiyla cok guzel bir elisi zinciri ve dostluk yarattik aramizda. Dostluk ebedi de, bu elisi bloglarimiz ne kadar surecek? Sizlerin aklinda, ben blogumu su kadar devam ettirmek istiyorum gibi kaba taslak da olsa bir sure var mi? Bu soruyu dun Sennur'a sormustum, sagolsun hemen emaillerle fikir alisverisi yaptik.

Simdi de sizlere soruyorum, siz neler dusunuyorsunuz bu konuda? Her ne kadar gonul hic bitmesin dese de, zamanla ne ekleyebilecek ornek kalacak elimde, ne de yapmasi kolay bir sey ki hergune yeni bir sey hazirlayabileyim. Ben sizlerin fikrini aldiktan sonra, ne dusundugumu ve ne yapacagimi da paylasacagim tabi. Yorumlarinizi bekliyorum. Herkese iyi haftasonlari. Gorusmek uzere,

Serra

10/27/2005

Boncuklu Bohca




Arkadaslar gunler karismis, ben Persembe gunleri es dosttan bir ornek ekliyordum. Neyse artik, bu seferlik boyle olsun mu? Bu benim cook sevdigim bohcam. Aslinda seccade bohcasi olarak tasarlanmis ama ben ceyiz bohcasi yaptim, buyuk kismina ufak tefek havlu, ortu filan koydum. Orta bolume kullanmadigim danteller, ufak bolumde de ivir zivir bir iki sey. Ben dikisten anlamam, sorulari annem alacak, :)) ; ama cok guzel diktik, ben baktim onlar dikti.

Cok derli toplu oluyor bununla, duz bohcalari da seviyorum da, icindekileri kundaklar gibi sarmak lazim. Bunda kapagini kapat, suslu suslu sana dolabin kosesinden baksin. Insallah fotograflar yeteri kadar acik olmustur, her ne kadar anlamazsam da, bohca yanimda oldugundan, bakar anlatmaya calisirim nasil yapilmis.

Labels:

10/26/2005

Cetrefilli Havlu Danteli



Bugun bir havlu ucuyla devam edelim haftaya isterseniz. Nazli'nin cetrefilli oda takimi orneginden yapilmis. Bildik bir ornek ama Nazli'nin dedigine gore utulemesi zormus. Gerci oda takimi oldugu icindir belki. Benan yenge'nin elinden bu havlu ucu.
Bu ornegin iki farkli iple yapilan parcalarini galiba Nagihan'da gormustum. Acaba Bu ornegi simlive beyaz iple orsek guzel olmaz mi? Gordugum kadariyla bu sene pek moda simli ipler.

Labels:

10/25/2005

Kamelya Perde



Bu perde ornegini Kanada'dan arkadasim Nida'nin annesi Gulseren teyze Nida'ya ormus. Nida bir sene once Turkiye'ye dondu, evine de yeni tasindi ; gecen hafta da 2 hafta icin buraya geldiler. Gelirken perdesinin fotografini da getirmis. Nida perden cok guzel, iyi gunlerde kullan. Evinde de gule gule otur.
Sacaklari kurtcuk modelinden degil, duz sacak olarak orulmus. Bu ornegi kendi pencerenize gore istediginiz kadar uzatabilirsiniz.
Altta detay fotografindan da inceleyebilirsiniz. Bu arada Nida dantel iplerimi de getirdi, gece uyumasam da biraktigim ise dantele devam etsem istedim. :))) ( Cok mutluyum coook). Ne yazik ki bu ara sinavlar filan, biraz bekleyecek bu gidisle.


Labels:

10/24/2005

Biktim Fiskos Ortusu



Olumsuz bir ismi oldu bu ortunun ama ben yapsam biktim derdim kesinlikle. Bu tarz orneklere kanser isi dendigini ogrendim sizlerden zaten arkadaslar ama kanser isi de pek guzel degil ki.

Ben anneannemin elinde bunu yaparken gormedim, nereden cikti bilmiyorum ama ben boyle oreni biktiren ortuye talip olamam, utanirim. :)) Obur yandan pek de guzel gorunuyor, ustelik buna uyan oda takimi da var. Bazen begendigim ama ugrasip oremem dedigim ornekler icin, arkadaslara ortak orelim donusumlu kullanalim diyorum. Benim kuzenlerle oyle mi yapsak?


Labels:

10/23/2005

Elicabuk Tepsi Ortusu



Asuman bunu gondereli 3 haftayi gecmis ama araya o kadar cok sey girdi ki sira gelemedi. Baktim ki tepsi ortusu en son Ekim basinda eklemisim, e artik zamani gelmis dedim. Asuman'in annesi Pakize halam, Asuman'a misafirlige gelmis, ama bos duramamis, cabucak bu tepsi ortusunu ormus. Ee tabi bu ornek de adiyla gelmis, elicabuk olmus.

Labels:

10/21/2005

Deren Havlu Ucu



Aklima gelen 20 sey'i yazdigim icin dantel eklemeyecegimi sandiniz di mi? Baska bir gun olsa eklemezdim ama Cumalar benim gunum, mutlaka kendimden bir sey ekliyorum. Simdi nasilsa bugun okuyacak birseyler de var, o zaman araya benim model diye yaptiklarimdan da sıkıştırabilirim. Btince cok guzel bir havlu kenari olur da, birinin oturup ugrasmasi lazim ki ben su an bayildim havlu dantelinin ucundan birseyler yapmaya calisiyorum. Iplerim gelsim, yarim kalanlarima donucem. Yani buna sira gelmez bu sene. Yapan olursa, bitmisin fotografini bana da gonderir mi?

Labels:

10/20/2005

HAYATIMDAKI 20 RASTGELE SEY

Munevver teyze beni sobelemis. O'nun yazdiklarini sabah aceleyle okudum ama yorum bile yazacak vakit bulamadim. Bu 20 rastgele sey aklima gelen 20 sey mi olacak emin degilim ama ben oyle varsayip yazayim.

1. Iftara kac saat kaldi? Izgara kofte de ne guzel yemek. Allaha sukur ne sansliyim ben ya. Yanina piyaz yetisir mi ki?
2. Yusuf gelene kadar uyusam mi azicik, piyazi unutup?
3. Onumuzdeki gunlerde girecegim sinavlar belki de ben farkinda olmadigim halde hayatimin akisini degistirecek. Allahim onceden bir goz atsam ileride ne olucam, mumkun mu acaba?
4. Soydan'in yazdigi gibi biz acaba hic Turkiye'ye donmesek mi? Burasi yasamak icin hakikaten o kadar guzel bir yer mi? Niye Istanbul burnumda tutuyor ki yeni de gittim.
5. Dantel iplerime bir kavussam, uyumayacagim dantel yapacagim, soz.
6. Mudurumun dedigi gibi gercekten ben cok gencim de, o yuzden mi hayat( is hayati) bana adil gelmiyor?
7. Ben buraya yerlesirsem, annem kalpten gider herhalde. Yerlesmezsem, beni kimbilir daha neler bekliyor. Off ben de tam alismistim buraya. Kendi dunyamda yuvarlanip gidiyordum iste.
8. Acaba Gatineau'da manzara nasildir simdi? Iyi ki haftasonu gidecegiz. ( cektigim fotograflari sizlere de gosterince anlayacaksiniz).
9. Ben aslinda, bir dantelci acsam, isi filan bosversem de sadece mutlu olsam. Yoksa bu donemlik bir heves mi benim icin, gececek mi sonra?
10. Ben bu dersleri niye aliyorum ki, soyle sakin sakin bir hayat gecirmek varken, bu telasim niye. Bir rahat haftasonu bile yok.
11. Evi bir temizlesem, cikardigim kisliklari yerlestirsem, yazliklari kaldirsam. Ev piril piril olsa , camasirlar utulense de ben de mutlu olsam ama yok ben zaten bu isleri bitirene kadar bizim ev gene kirlenir, gene camasir sepeti dolar. Ne nankor sey bu ev temizligi.
12. Keske simdi annemin yeni evinde olsam, annem kaldirsa sahura. Cayi demlese sicacik, pencereden baksam denize. Caminin isiklari gozumu alsa. Yusuf da sagolsun cok guzel cay demler de, o deniz , o sahil bir baskadir eminim ki.
13. Umutcan'in sonu ne olacak? Bu cocuk matematik profesoru olacak sonunda bu gidisle. Olsa ne yazar, Turkiye'de bir universiteye saplanip kaldiktan sonra. Ben dedim dinlemedi ki, hayatta hersey para degil ama parasiz da karin doymuyor bu devirde. Off of arkadan Basak'im da gelir, biraz tembellik yapiyormus bu aralar. hep diyorum, derslerinizi saglam tutun, su an elinizde baska bir sey yok, tek anahtar o ama ...
14. Soyle bir kis gelse, lapa lapa karlar hic durmasa. Kar 2 metreyi gecse, kayak pistleri hic buz olmasa. Her hafta kayaga gidebilsek, kafami gozumu yarmadan bir hos kis daha gecirsem. ( Ya duz yolda yururken, ya buzpateni yaparken ya da kayakta basima bir is gelecek diye her sene korkuyorum ama korkunun ecele faydasi yok deyip hepsinin tadini cikartiyorum)
15. Araba sinavina hala giremedim ki, acaba ikidir iptal edilmesinde bir hikmet mi var, basima bir is mi gelecek? Ben bu araba ehliyetini alayim, sonra da yaza bir de motorsiklet kursuna gideyim, Yusuf'u motorun arkasina alsam, dumduz yol, saatlerce gitsek yaz sicaginda. Hayal di mi hepsi bunlarin? ( Bu arada goruyorsunuz motoru da kaptim, Yusuf'u da arkasina attim.)
16. Isinlanmayi icat etseler de ben de sadece ruyalarimda Ottawa- Turkiye yapmak zorunda kalmasam. Cok inandirici da oluyor bu ruyalar, sonra uzuluyorum.
17. Gitmek istedigim o kadar cok yer var ki, hangisinden baslasam? Bu kis bir Meksika yapabilsek, yaza da Kanada'yi uctan uca gorsek. Kisa insallah Amine Nuran teyzeyi de evine kadar gidebilip gorsem. Sonra oradan donuste Istanbul'a ugrasak. Bir dahaki seneye de Avustralya'ya teyzeme gitsem. Ben en iyisi once bir banka soysam. Piyango da alamam ki, zengin olayim birden.
18. Iftardan sonra cay bardaklari avucumuzda, kanepeye karsilikli kivrilip tv seyretsek basbasa. Simdi Yusuf olsa derdi ki " Bu dedigin olmaz Serra, cunku sen iki de bir gidip sevgililerini(elisi siteleri) geziyorsun, o bitiyor gazetelere geliyor sira. Bu interneti kestirsem ancak bir rahat edicez de".
19. Bu listenin sonu gelir mi, zaten acim, iftara bir saat kalmis, kafama artik oksijen gitmiyor kesin, durmus galiba. Bugun is yerinde millete "Ogleden sonra beynim kapalidir. Lutfen onu kullanmam gereken sorularinizi, emaille gonderin, yarina sabah gelince cevaplarim" demekte hakliyim. Demin arkadasa yazdigim emailde, sen en iyisi kendini git hastaneye teslim et yazmisim.( Cok yakin bir arkadasim, kendi arkadaslarini iftara davet etmisti gecen gun. Saglamlar mi hala, olen kalan var mi, ulasabildin mi hepsine diye yazmistim da.)
20. Allaha sukur bu gunleri de gordum, 20'ciyi yaziyorum. Ben simdi kimi sobelesem acaba? Himm, kafam calismiyor ki isim gelsin aklima. Gokten dusen uc elmayi kim yakalarsa artik.

Benim yazdiklarim biraz hayal listesi ile karismis, kusura bakmayin. beynime su an ulasilamiyor, lutfen sonra tekrar deneyin. Yok yok ben bir daha yazamam bu kadar uzun o yuzden yazdiklarimla idare edin lutfen.

Haa unutmadan, ben de Saadet'i, Nalan'i ve Sennur'u sobeliyorum, olur mu? Saadet bu seferki az ozel, o yuzden kabul etmemek yok. :))
Gulyuzlu Tepsi



Bu dekupaj ile tum tepsi kaplanip, ustune derinlik vermek icin altin kabartma boya ile tamamlanmis bir tepsi. Tabiki Neslihan teyzenin elinden.

Labels:

10/19/2005

Karmen Havlu Ucu



Genelde fotograflarin altina ne yazsam diye dusunuyorum. Bu aralar degisik isimler kullandigim icin, bir de ismin anlamini ve niye o ismi sectigimi anlatabiliyorum, hosuma gidiyor. Karmen parlak kirmizi demek. Siz bu seferlik idare edin benim hatrima, parlak pembe olsun. Gerci parlak pembe bile degil, dupeduz normal pembe.

Bizim evde bu ipten o kadar cok havlu ucu var ki. Anneannem ucuza bulmus ipi herhalde. :)) Bunun uclarina orerken, kirpik kisminda beyaz inci( veyaz daha koyu pembe) boncuklardan da eklenirse belki guzel olur. Ben aslinda tam tersini gordum, dantel beyaz ama ucunda seker pembesi boncuklar vardi. Cok sirin olmus ama yikarken makinada boncuklarin ustu soyulur mu acaba diye de aklima geldi.

Carsaf ucu da olur bu ornekten ama siz gene de beyaz orun derim.

Labels:

10/18/2005

Dilek Masa Ortusu



Niye ismi dilek di mi? Cunku bu ornek dilek listemde. Anne hani icinden bana dantel bir sey almak veya yaptirmak gelirse, bu ornekten olabilir. Simdi annem yanimda olsa veya bunu okusa otur da kendin yap der kesinlikle. :)) Hatta sunu da soyler, "Daha yeni ip gonderdim, al iste sana orecek sey de buldun." Hakikaten de oyle ; elimdeki iple ormeye baslayip, yarim kalan bir isim var, ipinden burada bulamadigim icin, annem haftasonu Turkiye'den gelen bir arkadasimiza dantel ipi verdi ama ben hala arkadaslarimi goremedigim icin, ipi de alamadim. Alsam da en az 10 gun daha ugrasamayacagim cunku bir suru sinavim var bu donemde.

Bu ornek bir arkadasimin ceyizinden. Belki uclara dogru olan ve gulun ustunde kalan dallari yapmazsaniz bohca ucu olarak da uygun olabilir. Bir baska fikir ise, gerci cok emekli oluyor ama dort tane koseyi, ortadaki kumas olan yeri de kafeslerle doldurup, tumu dantel ortu olarak ormek. Yakinda bir ornegini ekleyecegim, cok guzel oluyor. Gorunce eminim sizler de oyle dusuneceksiniz.

Labels: ,

10/16/2005

Zeytin Cicegi



Guler'in annesi Sema Hanim'in nevresim icin ordugu danteli. Ismi de ne guzel degil mi? Masallah, tum dantelleriniz bir harika. Elinize saglik Sema Hanim. Bu arada ogrendim ki Sema Hanim, hicbir sey yokken, durduk yere rahatsizlanmis. Nazar mi degdirdik acaba? Kendisine buradan tum arkadaslar adina gecmis olsun diyorum.

Labels: , ,

10/14/2005

Gulum Oda Takimi ve Somentabl




Bu haftayi benden bir oda takimi ile kapatalim isterseniz. Artik hepimizin anladigi uzere, ben gul delisi olmusum. Gullu olup da daha sevmedigim dantel olmadi herhalde. Bu takim bizim evde (biz ve anneannemi kastediyorum, cunku hala her yaptigimizi anneanneme tasdikletiyoruz guzel olmus mu diye) bir ilk olarak naylon iple oruldu.
Ben nedense pek sevemedim naylon iple dantel orme isini. Ordukten sonra kullanimi ne kadar kolaysa, ormesi de o kadar zor geldi. Niye diye soracaksiniz, cok parliyor ve gozlerimi yoruyor. Oysa herkes, naylon ipligi cok sevmis gibi. Sizler ne dusunuyorsunuz?


Posted by Picasa

Bu da takimin bir parcasi. Meral halasinin ordugu bu ornegin sadece koselerde gul olanini daha once blogunda paylasmisti. Simdi gidip bir daha baktim da, o ornegin kenari daha suslu olmus. Orecek arkadaslar, kirpigini Meral'inki gibi yapsin. Bir de bunu somentablini kare fiskos ortusu gibi kullanip, masa ortusu orsun, olur mu? Ne cok sey istiyorum bugun gene. Gerci sonra masa ortusunu de bana versin demedim. :))

Labels: ,

10/13/2005

Tulbent Oyalari

Posted by Picasa

Bu tulbentlerin hepsini esimin yengesi Benan Yenge'de cektim. Daha once bir kac tublentini sizlerde paylasmistim. Yanlis hatirlamiyorsam, ustteki oyanin ismi Fil Oyasi.



Bu ikincisi ise havlu kenari gibi hazirlanip, tabiki cok ince iple, tulbente monte edilmis. Munevver teyzenin ve Tuhfe'nin benzer oyalarini gormustuk daha once.


Asagidakiler ise pek iyi cikmamislar ama boncuk agirlikli degisik oyalar var. Ozellikle sag alt kosedeki parlayan tulbent cok gosterisli. Hemen yanindaki ise mendildir.

Labels:

10/12/2005

Osmanli Cicegi




Ortunun tam fotografindan pek belli olmuyor ama yandaki detay fotografindan boyanan renklerin guzelligi daha ortya cikmis. Tahmin edeceginiz gibi Neslihan Teyzenin boyamalarindan biri. Bundan sonra ben, benim demedikce, siz tum boyamalari O'nun sayabilirsiniz.

Labels:

10/11/2005

Yaprak Ortu



Anneannemin dolaplarini karistirmak her zaman zevkli olmustur. Bir de boyle guzel ortuleri bulunca, ne buyuk bir sevinc yasiyoruz torunlar anlatamam. En buyuk olarak, toplama kismi bana kaliyor ama. Bu sefer fotograf cekmek icin karistirirken, neler buldum neler. Anneannem bizden gizli birilerine ceyiz biriktiriyor galiba. Bu ufak bir ortu, zaten daha buyuk nasil sabredilip yapilir bilmiyorum. Benim aklimda kalan, yapraklarin motif birlestirir gibi bir suru birlestirme islemi yapilarak oruldugu. Bu ortuden oda takimi da yapilabilir, fiskos ortusu de. Ben masa ortusu icin kullanmaya acirim ama piko ile gobek kismini diktirip, belki bir de ortunun kenarina bir sira yapilirsa, cok sik ve hos bir masa ortunuz olur. Bakalim, ortu benim olursa, bir seyler dusunecegim.

Labels:

10/10/2005

Cigdem'in Takilari


Buradaki arkadaslarimizdan Cigdem'e gittigimizde Istanbul'da ablasinin O'na verdigi takilari gosterdi. Durur muyum, hepsinin fotografini cektim; daha dogrusu Cigdem daha once takilardan bahsettigi icin, fotograf makinami yanima alip gittim. Beyaz ortunun ustunde oldugu icin belki de, takilarin guzelligi pek belli olmamis. Gozuyle gorunce insan daha iyi anliyor. Gule gule kullan Cigdem, ablanin da eline saglik.







10/08/2005

Pecete Halkalari



Kendime ve arkadaslara yaptigim pecete halkalarindan birkaci. Herkesinki farkli renk, farkli model oldu. Benim icin yapmasi kolay, hediye olarak vermesi de guzel. Asagida bir arkadaslar baska bir sehirden ilk defa bize geldikleri birgun alelacele sofrayi kurdum ama dedigim gibi suslemek hosuma gidiyor. Gorunce cok sevmis, fotografini cekip bana da gondermisti. Pecete halkalarini ekleyince farkli bir pecete katlamasi ile kullandigim seklini de gostereyim dedim. Peceteden belli olmuyor pek ama ortasinda cicek sekli olusuyor, pecete halkasini da ortasina ilistirince, daha hos oluyor.

Labels:

10/07/2005

Bayildim Havlu Danteli



Ben bu havlu ornegini ilk defa Meral'in blogu Arkadasca'da gordugumde bayildim. Ama fotografa oyle baktim boyle baktim, Meral'e anlattirdigim halde nasil carpilari yapicam goremedim. Meger benim Sengul'e gitmem gerekiyormus. Sengul bu havluyu cikarttiginda yuzumu hatirliyor mudur bilemiyorum ama ben belki de en cok bu ornegi tekrar gorebildigim icin sevindim o an. Ikisi de cok guzel olmus. Sengul eline saglik. Ben de yapacagim da ne yaparim ve ne zaman yaparim belli degil.

Labels:

10/06/2005

Gul Aradantel Takimi



Bu benim en cok sevdigim aradantel takimim. Annem ben daha ilkokula giderken yaptirmisti. Oyle cok sevdim ki, bir parca da olsa ben de yapmis olayim diye, bu ornegi kullanarak Hint Gulu tepsi ortumu yaz tatilinde bir haftada ormustum. O zamanlar kuka basina gore ucretlendirme yapiliyordu, yanlis hatirlamiyorsam. Simdi de boyle degil mi? Bilen var mi simdi bir kukayi ne kadara oruyorlar?

Iki gundur dusunuyorum, kartopu fiskosu o paraya nasil satiyorlar diye. Aklima bin turlu kotu sey geliyor, olur ya calinti filan olur ne de olsa sokakta satiliyor. Eminonu'ne gidip de goren olursa bu dedigim fiyatlara bana da haber versin lutfen. Gozum o kadar cok kalmisti ki, buradaki arkadaslara ev hediyesi olarak alip getireyim diye. Sonra dantel kullanmak istemezler belki diye baska seyler almistim.

Labels:

10/05/2005

Parilti Mutfak Takimi



Bu mutfak takimi ornegini Asuman'in annesi Pakize halam yapti. Benim halam yok, ilk tanistigimda da ne bileyim kanim isindi derler ya, iste oyle oldu Pakize halamla. Kendisi elisi ogretmenidir. Geçen sezon sergisinde, arkadasinin talebelerinden biri mutfak takimi olarak yapmis, sergilemisler. Hosuna gidince, Pakize halam da hemen ornegini cikartmis.

Esimin oz halasi oldugunu belirtmemde fayda var, belki hatirlamiyorsunuzdur. Asuman'dan esimin kuzeni diye bahsettigim icin daha once, annesi de halam oluyor tabi.

Labels:

10/04/2005

Kartopu Fiskos



Bu fiskos ornegini bu sene her dantel satilan yerde gordum. Ustelik 40 milyona satiliyordu. Annem de yardim da olsun diye bir tanidik vasitasiyla kisin almis. Eninde sonunda fiskos ortusu bu, bayagi zaman gidiyor orerken . Baglanti parcalari Nazli'nin cetrefilli orneginden. Dedigi gibi kolay da yapiliyor. Gene de nasil bu kadar ucuza sattiklarini anlayamadim. Bu nasil mumkun oluyor arkadaslar?
Ismi niye kartopu derseniz, iki cicek desem her seye cicek diyorum zaten, baglantilar kar deseni gibi diye kartopunda karar kildim. Ben de belki en cok isimlendirmeyi seviyorum.

Labels:

10/03/2005

Iki Dunya Seccade



Son gunlerde hep arkadaslarin el emeklerini paylasmisim gibi geldi. O yuzden bir kac gunlugune benim islerime donelim istedim. Uzun zamandir da seccade eklemedigimi farkedip, bu seccade de karar kildim. Ben bu ornege iki dunyanin dengesini gosteriyor diyorum. Ters cekmisim ya. Berrin bir ara sen mi ornek ariyordun acaba? Tum etamin seccadelerimin detaylari mevcut isteyen haber versin. Ayni seccadenin astarlanmisini, daha once bahsetmisimdir, sandalyeye ortu gibi kullaniyorum.

Labels: ,

Hollanda'dan Danteller



Hollanda'dan Ulku Hanim dantel ortulerinin fotograflarini bir kac ay once gonderdigi halde, ben bir kismini unutmusum. Bu arada paylasimlar arttikca, sirada bekleyen fotograflar da cogaliyor. En iyisi topluca bir ornek gunu olsun dedim. Iste Ulku Hanim'in diger ortuleri de bunlar. Elinize saglik.



Labels: ,

10/01/2005

Bursa Guzeli Tepsi Ortusu



Esimin kuzeni Asuman tepsi ortusu gondermisti. Ben de ilk o ornegi ekleyecegim tepsi ortusu dedigim halde, Sema Hanim'in ortusuyle oyle denk geldi ki, sirayi degistirmek zorunda kaldim. Asuman soz bundan sonra, tepsi ortusu olarak burada ilk senin gonderdigini goreceksin. :))

Labels: